Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Fotoglädje och fibern har kommit till Knivsta

Vad är fotoglädje? Den frågan är kanske inte så lätt att ge ett generellt svar på. Vad som är fotoglädje för mig är det kanske inte för dig? För mig går fotoglädje och "seende" hand i hand. Man ser bilder hela tiden. När jag känner fotoglädje, eller lust att fotografera, gäller det att agera snabbt. Glädjen sitter inte i hur länge som helst och det gäller att ta vara på den när den väl har infunnit sig.

Den här dagen räckte fotoglädjen gott och väl några timmar. Sedan gick "anfallet" över, jag släppte på koncentrationen och kopplade bort bildblicken. Då hade jag gått en rejäl runda på stan och även hunnit med att besöka Fotografiska. I mångt och mycket är jag den flanerande fotografen. Jag tycker om att vandra runt i stadens olika "rum" och betrakta tingen och människorna som finns där. Människor är en viktig beståndsdel i mina bilder. Men det betyder inte att de alltid måste finnas med i  bild men väldigt ofta finns de där någonstans. Ibland spelar de huvudrollen, ibland syns de knappt och ibland kanske man bara ser deras olika attribut. För mig tillför de både liv och dynamik.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

Det grävs både här och där i Knivsta. När jag i dag var på väg hem från tåget stötte jag på en grävpatrull som höll på att lägga ned kabel. Jag frågade en av "gubbarna" vad det var för sorts kabel de höll på med och fick till svar att det var "fiber". Fibern har alltså kommit till Knivsta. Kanske når den en dag även hem till mig där jag bor en bit från centrum. Vilka fördelar är det med fiber i nätet? Jag vet inte men förmodligen kan man packa in mer information i fibern än i en konventionell kopparkabel och sedan går väl allt mycket snabbare.

Men jag tror knappast att fibern påverkar min fotoglädje i någon riktning. Fast bilderna rusar fram i rasande fart till Blurb, Crimson och Fotosidan. Men riktigt säker kan man förstås aldrig vara.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-11-28 21:06 | Läst 2784 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina promenadbilder du visar. Jag gillade dom helskarpt :)
Svar från pic-tor   2012-11-29 17:52
Tack så mycket Christina!

/Torbjörn
Många fina bilder! Den näst sista är jättegullig! :) 1, 4 och 5 fastnade jag lite extra för och nr 9 blev totalfavoriten. :)
/Anna
Svar från pic-tor   2012-11-29 17:56
Tack så mycket Anna. Ungdomarna böjde sig ned och kikade in i objektivet när jag höll på att fotografera något annat så det var bara att knäppa av :). Angående nian så såg jag skuggor som rörde sig och efter ett tag kom mannen in i rummet.

/Torbjörn
verkligen underbara bilder tobbe=) du är verkligen kung på detta
peter
Svar från pic-tor   2012-11-29 17:56
Tack så mycket Peter! Kung för en dag :-).

/Torbjörn
Skarpt bildseende har du, och du har fått till mycket läckra bilder av motiv som andra normalt går förbi!!
En härlig kavalkad med bilder som är läckra att titta på!!
Svar från pic-tor   2012-11-29 18:01
Tack så mycket Anne-Sophie för din trevliga kommentar. Man får inte ha bråttom när man fotograferar och inte heller vara främmande för att testa nya motiv och vinklar. Ibland räcker det med att huka sig ned för att nya bilder ska uppenbara sig.

/Torbjörn
Ruggigt bra bilder, en fröjd att få se!
Ha det fint!
Ewa
Svar från pic-tor   2012-11-29 18:02
Tack så mycket Ewa! Vad roligt att du gillade bilderna :).

/Torbjörn
Superfina bilder och många utan människor har ju männiksorna lämnat spår efter sig iallfall, så dom blir tydliga ändå. Som tex cykeln. Men absolut favorit idag, och en man blir glad bara att se är nummer 13. Vilken livsglädje dom utstrålar!
Svar från pic-tor   2012-11-29 18:04
Tack så mycket Per för din kommentar. Ungdomarna som kikade in var verkligen härliga men tyvärr var jag oförberedd och bilden blev lite oskarp. Spår efter människor kan man finna lite här och där.

/Torbjörn