Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Going home for Christmas?

Ett skepp kommer lastat. På väg in till hamnen i Gävle. Dagen före julafton. Kanske finns där ombord sjömän som får fira jul hemma? Men troligast är nog ändå att de får fira jul i ett främmande land. Många svenska fartyg är utflaggade och har utländsk besättning. 

Jag står på den gamla ångbåtsbryggan i Utvalnäs, och här ser man båtar på väg in och ut från Fredriksskans, hamnen i Gävle. I dag hade jag turen att få se en båt precis när jag kom. Några minuter senare och den hade kommit i ett sämre fotoläge. En halvtimme senare var det för mörkt. 

Ljusgluggen ökar för var dag som går nu och det känns inspirerande. Far antecknade varje år när solstrålarna för första gången sken in genom köksfönstret och projicerades på väggen. Ett gott tecken som visade att ljuset än en gång skulle besegra mörkret.

 

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-12-23 20:11 | Läst 2475 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kände ett äldre par som bodde vid Utvalnäs. Han hade alltid kikaren bredvid sig i kökssoffan och noterade alla fartyg som passerade eller låg därute i väntan på att gå in i hamnen.
Sten
Svar från pic-tor 2016-12-24 14:02
Tack Sten. Vilken trevlig sysselsättning den gubben hade. Lite synd bara att han inte fotograferade fartygen också.
Härligt himmelsljus i den bilden, den ger hopp! Önskar dig lugna sköna helger Torbjörn!/ Björn T
Svar från pic-tor 2016-12-24 14:04
Tack Björn. Fartyget glider sakta in mot hamnen och möter solens sista strålar. Jag önskar också dig och I. en lugn och fridefull jul.
Riktigt God Jul Tobbe!
Svar från pic-tor 2016-12-24 14:05
Jag önskar dig också en riktigt God Jul Bengt!
Snygg bild på Naven. [http://thun.se/] Inga matroser fick fira jul på svensk mark då hon lossades hela natten och avgick redan 06:25 imorse mot Lomonosov, Ryssland för att lasta massaved.
Svar från pic-tor 2016-12-25 12:14
Tasck Kristian för ditt intressanta och uttömmande svar. Tuffa bud för besättningen. Hur kan du se att det är Naven?