Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/I mina kvarter

Gamla Gefle är en oas i  den moderna staden Gävle. Fina kvarter där jag ofta strövar omkring med min kamera. Kullerstensgatorna är inte helt lätta att manövrera kring på för en modern, ömfotad människa. Men det finns en plattlagd gång i mitten, en s k borgmästargång, där även ömfotade kan ta sig fram. Går här och funderar på vad som är rätt och fel i världen. Kanske har Sölvesborg också dykt upp i mina tankar, liksom avsmältningen av världens glaciärer. Det är mycket nu, som var så populärt att säga för en del år sedan, men som man nu aldrig säger. Trots att det i dag är mycket, mycket mer.

Det finns en hel del att säga om dagens situation i världen och här hemma. Det finns t ex mycket allvarligare frågor för våra politiker att hantera än att låta sig bjudas på födelsedagsparty till Israel. Bedrövligt. Men det är ju lätt fixat. Rösta bort skiten vid nästa val.

Nu blir det en sväng till vackra Hälsingland. Plommon ska tas om hand, gräsmattan klippas och kanske blir det en tur ut i svampskogen också. Två fotoväskor tar jag med. En analog och en digital. 

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2019-09-21 10:05 | Läst 291 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vacker vilsam bild. Och det är fint med kullersten, åtminstone för ögat. Många hälsningar
Svar från pic-tor   2019-09-23 16:14
Tack Björn. Kullerstensgator är väldigt bildmässiga och ingen sten är den andre lik.
Ja dumdristigheten och girigheten har inga gränser idag. Men tydligen är det väldigt många som är nöjd med situationen eftersom dessa partier kan få så många röster.
Det var en mycket fin bild du har från Gamla Gefle. Går nästan aldrig igenom där trotts att det är så nära. När jag var i tioårsåldern gillade jag inte alls att gå den där vägen. Det var nämligen vägen till Folktandvården på den tiden.
Sten
Svar från pic-tor   2019-09-23 16:16
Tack Sten. Du får försöka förtränga Folktandvården och ta en tur genom den gamla staden. Den är inte särskilt stor och hos Snus Maja kan du ta en fikapaus.
Den bilden får mej att inse att jag måste stanna till i gamla stan nästa gång jag är i Gävle. Nostalgi som kändes långt i i hjärtat. Ha en riktigt fin tur till Hälsingland.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor   2019-09-23 16:21
Tack Lena. Gamla Gefle är ett måste om man besöker staden tycker jag. Det blev väldigt lite plommon för oss vid stugan. Några andra hade hunnit före och totalplundrat ett av träden. Reine Claude-trädet, som står på baksidan, var orört och gav oss en korg med fina plommon.