Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Jag har inte glömt bort att fota med film

Nejdå, jag har inte helt glömt bort att fota med film. Film har sitt speciella uttryck vilket jag gillar. För mig handlar det uteslutande om svartvit film. Jag har en hel del dia och färgnegativ liggande. Det mesta oskannat. Kanske jag testar att fota negativ färgfilm i sommar. Det skulle vara kul att prova på.

Första bilden är från i höstas och är tagen vid södra Hälsingekusten. Som synes är det väldigt gott om sten här och vid lågvatten, som här, kan det vara knepigt att navigera genom trånga passager. De tre följande bilderna är tagna i mars i år vid Duvbacken i utkanten av Gävle, inte långt från havet.

Den här gången har jag använt Minoltas fina Dynax 9 med Minolta AF 1.7/50. Film: Ilford FP4+, framkallad i XTOL. Naturligtvis gör jag allt själv när det gäller film. Framkallar, skannar och redigerar. Det är ju det som är kul. Hantverket. 

Negativpärmar fylls, liksom hårddiskar. Det är ju det vi håller på med – att samla bilder.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2022-05-21 11:42 | Läst 1250 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fick just ett nostalgianfall när jag såg Jerry Söderbergs bilder på Praktica. Min första kamera var just en sådan. Så kommer du med fina svartvita bilder. Trodde den första var från Bönan men hade fel. Den andra tyckte jag också känna igen platsen. Googlade och där hade jag rätt. Visste inte vad platsen heter bara att det var där fågelmatningen brukar var. Väldigt fina bilder med en gråskala som jag gillar. Man blir sugen på svartvitt när man ser sånt här.
Sten
Svar från pic-tor 2022-05-21 12:44
Tack så mycket Sten. Ja, vi som har varit med ett tag har väl nästan det analoga i generna. Det är bara att plocka fram en gammal kamera och köra några filmer. Film och tillbehör finns väl knappast längre att köpa i Gävle med omnejd. Men på nätet finns det.
Hej Torbjörn.
Fina bilder. Den första är lite extra fin. Den får mig att tänka på disiga sensommar-mornar i skärgårn.
Ha de gott.
Jerry
Svar från pic-tor 2022-05-21 19:29
Hej Jerry. Ja, det brukar bli några bilder från den där platsen varje år. Både analogt och digitalt. Gillar de där båthusen. Tack för kommentaren.