Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Sommarkort II

Längtan till sommaren sätter in ibland. Ljus och värme är vad vi behöver i dessa dystra tider. En tröst är ändå att ljuset så sakteliga är på väg tillbaka. Sitter och bläddrar i arkivet bland bilderna från i somras. Inte allt var ljust. Familjen drabbades av dödsfall. Begravningen var både sorglig och vacker. Vi samlades i stugan efteråt och fick en trevlig stund tillsammans med god mat och tröstande samtal.

Alla var vaccinerade, ingen blev smittad. Välsignade vaccin. Du kom i grevens tid.

Försöker få ihop lite bilder till årets Riksfotoutställning, som i år äger rum i Uppsala. Inte så lätt den här gången. Det har inte blivit så många bilder tagna den sista tiden. Bilderna ska ju vara relativt nytagna. Jag taggar inte bilderna i Lightroom, mappar i datumordning, filer döpta efter plats, datum och löpnummer. Nyckelord för gruppen av bilder som laddas upp, inte för varje enskild bild. Hade så ett tag men det tog så evinnerligt lång tid så jag slutade. Får fortsätta och bläddra i arkivet, eller blä som de säger i Hamrånge.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2022-01-17 13:28 | Läst 908 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den sista är fin med mustiga färger och dimma. Mycket fuktig luft. Tror du visat den förr och den tål att visas många gånger. Med tanke på din text har jag svårt att tolka sinnesstämningen i bilden på flickan med glasögonen. Men en fin sommarbild på en söt fröken. En solbild utan skuggor.
Sten
Svar från pic-tor 2022-01-19 11:08
Sista bilden hade jag i inte i den mapp jag förväntade mig att den skulle vara i. Därav misstaget. Den är tagen midsommaraftonens morgon och dimman ligger tät över det ännu kalla havet. Flickan springer till föräldrarnas bil och jag lyckades fånga en bild av henne i språnget. Hon är barnbarn till den avlidne och bilden är tagen efter begravningen.
En mycket vacker sommarserie, sista bilden faller mig alldeles särskilt i smaken. Alla begravningar stämmer till eftertanke. Många hälsningar/ Björn
Svar från pic-tor 2022-01-19 11:10
Tack Björn. Se för övrigt mitt svar till Sten.