Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Musik i sommarkväll

"Förra året genomförde Framtidsboxen ett Förändringsprogram i Uppsala kommun. Uppdraget var att skapa sommarjobb av unga för unga. I Förändringsagenternas rapport kan du läsa vilka förslag de tog fram. Och UNT skrev: ”De skapar framtidens sommarjobb”.

Tillsammans har Förändringsagenter och Möjliggörare i Uppsala kommun sett till att ”framtiden” inte betydde ”om 10 år” utan ”i år”. I år jobbar med över 100 unga uppsalabor i något av kommunens nya sommarjobb." (Källa: Framtidsboxen)

Ett av arrangemangen som de här ungdomarna arbetade med var "Bio under stjärnorna", som jag berättat om i ett tidigare blogginlägg. Jag satt två kvällar på Studenternas IP och såg film tillsammans med över tvåtusen på läktaren. Jättefint arrangemang. 

Ett annat arrangemang har varit musikunderhållning på Walmstedtska gården i samarbete med Kulturkaféet. Det är sommarjobbande ungdomar som sköter hela arrangemanget. Jag gick dit en kväll, beställde lite mat från kaféet och slog mig ned vid ett av borden och snart var det hela i gång.

Nu var det inte bara ungdomar som spelade och sjöng, även om de dominerade, utan man kunde också få höra latinamerikansk musik framföras av en mycket spelskicklig grupp. Några äldre gentlemen spelade jazz med stor lust och energi och i gruppen kunde jag urskilja bl a min gamle fotolärare Kristian Aunver och författaren Martin Landahl.

Men det var ändå ungdomarna som imponerade mest på mig. De sjöng covers naturligtvis men även eget material som i många fall var riktigt bra. En härlig version av Stones gamla Satisfaction framfördes t ex av en av tjejerna. Publiken som bänkat sig framför den lilla scenen njöt i fulla drag och artisterna fick också rungande bifall.

En härlig tillställning och kvällen till ära hade jag tagit med mig Minoltas klassiska 28-135/4-4,5 zoom, som ingick i den s k beercan-serien. Robusta objektiv med mycket metall och glas. Kul att även kunna använda gamla grejer även om bokehn på det här objektivet inte är så skön i alla lägen.

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2012-08-19 08:57 | Läst 1275 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
vilka fantastiska bilder Torbjörn=) riktigt härliga hela högen
mvh
peter
Svar från pic-tor 2012-08-19 20:54
Tack så mycket Peter!

/Torbjörn
Riktigt fina bilder där känslan från dagen går fram!
Svar från pic-tor 2012-08-19 20:54
Tack så mycket Anne-Sophie för din fina kommentar.

/Torbjörn