Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Några porträtt på bandyälskare och så ett par som fått glädjefnatt

När jag går på något idrottsarrangemang brukar jag ofta fotografera publiken. De är för det mesta så inne i vad som sker på planen att de inte märker mig. Porträtten kan därför vid sådan här tillfällen bli ganska avspända och naturliga. När jag var på SM-finalen i bandy i söndags blev det några bilder på mina närmaste läktargrannar. Efter matchen blev det massvis med bilder på lyckliga spelare och supportrar. 

Programmet studeras noga innan matchen börjar

Nylagd make up 

Upphetsningen stiger

Spänt följer han spelet på banan

Full koncentration

Glädjefnatt

 

Vinteridrotten lider mot sitt slut och av de stora arrangemangen återstår det svenska finalspelet i ishockey och därefter en bra bit in i april VM i ishockey. Då har allsvenskan i fotboll redan spelat några omgångar. För oss fotografer är det ju säsong året om men nog lär det bli lite intensivare arbete nu ute på gator och torg, bland snödroppar och tussilago i rabatter och dikeskanter. Ljuset ska åter segra för ett tag. Låt oss alla utnyttja det på bästa sätt.

 

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-03-22 17:59 | Läst 5496 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Roliga porträtt. Är det med bandy som med jazz, något som främst lockar oldboys?
Svar från pic-tor 2011-03-22 19:31
Absolut inte. Bandy lockar alla åldrar, liksom även jazz. För ett par år sedan var jag på en konsert med Svend Asmussen i Uppsala. Kompbandet bestod av unga musiker och Svend menade att det var det absolut bästa gäng han spelat med. Så visst finns det en hel del unga som spelar jazz men de får kanske inte så stort utrymme i media. Hur jazzpubliken ser ut i dag har jag inte så mycket hum om.
EGW 2011-03-23 00:25
Det finns många oerhört fina yngre jazzmusiker i Sverige. Och här också. Men deras publik är enligt min erfarenhet sällan särskilt ungdomlig. Detta enligt min egen erfarenhet. Och jag tycker det är lite tråkigt. Men det kanske är på väg att ändra sig.
Samma filosofi fungerar med festfolk; de är inne på sitt roliga och tänker inte på kameran. Gäller förresten på fototräffar också, upptäckte jag sist. Min pappa är ett omöjligt fotoobjekt normalt sett, men i lördags under sin 80-årskalas var han upptagen av annat än att ställa upp sig motvilligt inför arkebuseringen = fotograferingen. Jag blev nöjd med några bilder trots deras något halvdana kvalitet (ingen blixt, inomhus, motljus där han satt den mesta tiden). Glasögon hade han också på sig fast han normalt inte använder dem annat än när han läser, dvs han är inte riktigt sig lik på bilderna. Men man kan få vara nöjd med det lilla. Han ser glad och uppsluppen ut i många av bilderna!

Dina bilder är bra! Du har inga skrupler med att publicera dessa närbilder på främmande människor som inte vet att de hamnar på INTERNET...? ;-) Jag är lite feg på det måste jag erkänna. Har gjort det vid något tillfälle, fast de har inte varit så här närgående.
Svar från pic-tor 2011-03-22 21:32
Hej Rauni. De här människorna stod alldeles intill mig på läktaren och jag fotograferade helt öppet. Hade de protesterat det minsta hade jag raderat direkt på minneskortet. Porträtten är ju inte på något sätt förnedrande för personerna utan är helt naturliga. Sådan här fotografering har ju förekommit i många herrans år. Kul att du i alla fall fick några bilder på din pappa :-).
Härliga porträttbilder på åskådarna. Gillar att du går så nära, en skön kontrast till de mer vanligt förekommande distansbilderna.
Svar från pic-tor 2011-03-22 22:59
Tack Kurt. Närheten har jag förstärkt ytterligare med beskärning.
Jäklar vilka fina porträtt. 2:an och 3:an är Canon tycker jag. Tänkte ägna mig åt sportfotografering i år, men publiken verkar intressantare :-))
Ha de' bra//Kurre
Svar från pic-tor 2011-03-24 08:56
Tack så mycket Kurre. Man kan få intressanta porträtt på publiken när de har tankarna på annat håll. En del är väldigt engagerade medan andra i stället är inbundna och spända. På bandyfinalen var jag SAIK-supporter bland andra SAIK-supportrar så fotograferingen gick lätt.
Gillar gubbporträtten. Om du gillar alla åldrar i publiken kanske du näst gång kan köra ett urvalo som inte är ålderssegregerat. Får tanken att man borde fota publiken istället för matchen. Bra uppslag föresten. När man står på läktaren med kameran tror alla att det är matchen man är ute efter. - NIlserik
Tack så mycket Nils-Erik. De som stod intill mig och var möjliga att fotografera var nog i den här åldern. Den målade kvinnan är bra mycket yngre än männen. Visst hade det varit roligare om jag även fått med fler lite yngre ansikten men i det här fallet stod jag väldigt trångt och det yppades inte så många tillfällen. Oftast går det mycket bra att fotografera publik under matcher.