Bilder och berättelser från min resa genom livet.

På rad

Året är 1973. Det är midsommartid och mycket varmt. Det är också tid för dop av min äldste son Fredrik i Hamrånge kyrka. Släkt och vänner har samlats hos mina föräldrar där vi njuter av det varma vädret, den goda maten och det hembakade fikabrödet. Jag minns att Fredrik inte alls uppskattade dopceremonin i kyrkan utan protesterade högt och vilt. Det ledde till att prästen tappade koncentrationen och kom av sig under Fader vår ;-). Eftersom han sedan länge varit en vän i familjen gjorde det inte så mycket utan vi log alla överseende. Hursomhelst var det en svettig tillställning i sommarhettan och det var skönt att få komma hem och söka svalka i trädgårdens skugga.

Här har jag radat upp några av släkten mot husväggen.

 

Från vänster till höger:

Lennart, min systers man, svärfar Evert, pappa Gunnar, syster Marianne, mamma Gunvor, svärmor Berta och min hustru Eva. I dag är det bara Lennart, Evert och Marianne som är kvar i livet.

 

När det närmar sig juletider kan jag ibland känna stor saknad efter de som inte längre finns med bland oss. Men det är inte så mycket att göra åt, det är livets gång. Jag tycker att jag tagit en hel del bilder under åren som gått men så här efteråt ångrar jag att jag inte tagit ännu fler. Ju äldre man blir desto större värde sätter man på sina gamla bilder.

Snåla inte på film eller minnesmedia utan fläska på med bilder! Ju fler desto bättre.

 

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2010-12-15 18:31 | Läst 5632 ggr. | Permalink

"Håller helt med dig om detta, det jag kan sakna det är att man inte hade en video kamera tidigt med så man kunde filma av........... ja dom som liksom har lämnat oss, video kameran den kom in i vårat hem senare en kamrorna, bilder har vi men det är just video film som vi kan sakna ibland. mvh micke"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Torbjörn! Håller helt med Dig att man ska fota mera isynnerhet vardags bilder på människor som står en nära & även annat runt om kring i närmiljön,för en dag så finns dom inte längre hos oss. Ha det bra./Ingemar.
Svar från pic-tor 2010-12-15 22:30
Tack Ingemar. Många söker det extraordinära, det märkvärdiga men det är ju vardagslivet som vi vill se. Så här efteråt.
Där står de så fint uppradade. Håller med dig!
Svar från pic-tor 2010-12-15 22:31
Tack Pia-kristina. Det här gänget var inte så svårregisserat ;-).
Ja, det är bara att fotografera värje dag och inte glömma att göra papirskopior, det är mycket viktigt:o)
Snyggt radat efter storlek:o)
Mvh synnöve
Svar från pic-tor 2010-12-15 22:34
Tack Synnöve och roligt att du uppskattar min laguppställning ;-). Det är bra att du fläskar på med bilder ;-).
Suck...alla vill inte bli fotade...mina tonårspojkar t.ex...
Jättefin bild, Torbjörn!

Hoppas allt är gott! / Lena
Svar från pic-tor 2010-12-15 22:37
Jorå, så kan det vara i en viss ålder. Ungdomarna tycker att föräldrarna är sååå pinsamma. Men det brukar för det mesta gå över. Här är det OK, hoppas du har det bra också. Tack Lena.
Vem av dem är Fredrik? :-)

Måste ha känts pinsamt för prästen att komma av sig i Herrens bön, men omständigheterna verkar ha varit stressande. "Högt och vilt", jag får livliga associationer! Jag minns en anekdot jag hörde om ett motvilligt "dopoffer". Det var en bondfamilj som döpte sin förstfödde, och han gav hals så det räckte. Efter själva ceremonin undrade prästen fundersamt vad det skulle bli av denne högljudde knatte. "Han blir bonne, som jag", sa pappan. "Det kan en höra, för han bekömrar sig redan."
Svar från pic-tor 2010-12-16 16:50
Efter uppståndelsen i kyrkan vilar naturligtvis Fredrik ut i skuggan av ett äppelträd ;-).
Håller helt med dig om detta, det jag kan sakna det är att man inte hade en video kamera tidigt med så man kunde filma av........... ja dom som liksom har lämnat oss, video kameran den kom in i vårat hem senare en kamrorna, bilder har vi men det är just video film som vi kan sakna ibland.
mvh micke
Svar från pic-tor 2010-12-16 16:56
Nu finns ju videofunktionen i snart sagt alla nya kameror. Jag följer utvecklingen noga för den här möjligheten intresserar mig lite grand. Jag har sett en hel del smalfilm som vänner och bekanta sysslat med och det är verkligen charmigt att se dessa, i de flesta fall, oredigerade rullar. Videokvalitén i de senaste kamerorna är ju förbluffande bra. Tack Mikael.
"Efter uppståndelsen i kyrkan vilar naturligtvis Fredrik ut i skuggan av ett äppelträd ;-)."

När jag läste detta så slog det mig plötsligt att ordet "uppståndelse" i kyrkliga sammanhang kan ha en helt annan betydelse än i vardagsspråket. Så det kändes nästan kusligt att tänka på lille Fredrik i samband med uppståndelse :-)
Svar från pic-tor 2010-12-17 10:15
I det här fallet är det naturligtvis ordet i dess vardagliga betydelse som gäller ;-).
Svar från pic-tor 2010-12-17 10:15
I det här fallet är det naturligtvis ordet i dess vardagliga betydelse som gäller ;-).