Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Planket i Uppsala

Så var då Uppsala Fotofestival 2012 invigd.

Den som förrättade invigningen och klippte bandet = filmen var kommunstyrelsens vice ordförande och kommunalråd Mohamad Hassan. Planketutställarna tjuvstartade redan vid lunchtid på torsdagen och jag var själv där några timmar. Dels för att sätta upp mina egna bilder men också för att hjälpa andra och informera allmänheten om vad som pågick. Både norska och svenska väderspåmän hade lovat rikligt med regn men det blev bara småskurar kvar av de löftena.

I kväll kl.18 har alla utställare, alltså inte bara de som hänger på planket, vernissage. Har ni vägarna förbi Martin Luther King-plan så stanna gärna till och titta på bilderna. 

Det övergripande temat för mina bilder är "Kommunikation" och delteman är "Broar" och "Människor i rörelse". Temat för hela festivalen är "Rörelse".

Gör er en helkväll i Uppsala och vandra runt till alla utställare. Fullständigt program finns på festivalens hemsida – Uppsala Fotofestival 2012.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-08-24 16:09 | Läst 2837 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Smet förbi utställningen nyss och noterade att det verkar var något färre bilder och fotografer i år än förra året. Stämmer det? Samtidigt är intrycket av utställningen lugnare denna gång än förra gången. Gillar dina bilder. Bilden längst ner är fin!. Det är alltid roligt att få se foton från sin hemstad och allra mest när det är något som avviker lite från det man har sett så många gånger.
Svar från pic-tor   2012-08-24 21:52
Tack så mycket Rauni! Du har rätt, det är färre utställare i år. Några hoppade av i sista minuten. Läget är kanske inte det bästa. De stora strömmarna med folk är ju längre ned på stan och vi behöver nog skylta mycket bättre. Hade planket varit mer centralt beläget tror jag att det hade lockat både fler utställare och besökare. Fast förra året var visst planket det mest besökta arrangemanget. Men då hade vi också porträttfotografering, vilket tyvärr saknades i år.

/Torbjörn
Sista bilden gillar jag väldigt mycket! Såg den på Planket idag när jag gjorde ett ärende på Fotografiska. :)
/Anna
Svar från pic-tor   2012-08-24 22:02
Tack så jättemycket Anna! Kul att du gillar den bilden för den ramlade helt plötsligt över mig när jag hade lunch och lyckligtvis hade NEX:en hängande om halsen ;).

/Torbjörn
Gillar också sista bilden, vid Fyrisån. Du fick med speglingarna också. :-)
Även kul med det avvikande paret som sitter på kanten.
Svar från pic-tor   2012-08-25 09:58
Tack så mycket Olle! Jag har så många gånger promenerat efter ån men aldrig tidigare upplevt denna folkvandring. Kanske var det konferensdeltagare på lunchpromenad? Kul att du ser avvikarna ;).

/Torbjörn
Ljuvliga bilder Torbjörn!
Svar från pic-tor   2012-08-26 10:57
Tack så Mycket Heléne!

/Torbjörn
Den sista bilden var kul med alla som strömmar till där.
Synd att jag inte hade möjlighet att åka till Uppsala och titta.
Svar från pic-tor   2012-08-26 10:58
Tack så mycket Margareta! Det blir nog en festival nästa år också :).

/Torbjörn