Lite prylar, lite text och alltid bilder

Att utmana vädergudarna - del 2 (åsså lite mer Nik Efex)

Som jag skrev om går fick jag mina sommarhjul monterade på bilen, och sådana tilltag brukar ofelbart resultera i snöstorm eller allmän blixthalka. Uppenbarligen tyckte vädergudarna inte att det var lönt att göra något åt eftersom bilen var så vansinnigt sktitig, så idag lämnade jag in den på tvätt också :)

Nex-7, Sony 50/1,8 OSS och lite efterbehandling i LR, Viveza Pro och Photoshop CS6

Troligen blir det både snö, slask och halka inom kort ...

Den första bilden är relativt varsamt efterbehandlad (om man inte har något emot lite kloning för att få bort en ful skylt och reflexer). Jag testade också en svartvit variant i Silver Efex Pro (utan att lägga till något fuskkorn):

Visst går det att göra svartvita bildbilder också ...

Jag tycker det blev rätt så trevligt med svartvit också, även om man tappar lite av känslan av kvällsljus.

Tobbe skrev ett inlägg om att han testat HDR, så jag tänkte att jag skulle göra detsamma med den här bilden (även om det egentligen är fusk-HDR med endast en exponering). Nu har ju inte den här bilden ett sånt omfång så att HDR på något sätt skulle behövas, men det kan ju vara lite kul med extrema effekter ibland också :)

Blev lite "skitigt" med HDR, men ändå rätt ok ...

Det är skoj att leka med bildbehandlingsprogrammen då och då, men för det mesta blir det nog ändå bäst när man inte drar för mycket i spakarna ...

Så här ser originalbilden ut efter att endast gjort några småjusteringar i Lightroom:

Lite smådassiga färger på slottet och himlen tycker jag, och inte så snyggt med P-skylten.

Vilken variant föredrar ni?

Inlagt 2013-04-09 21:45 | Läst 14557 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Anders - jag gillar den första bilden bäst när det gäller färgnyanserna - HDR-bilden täcknar bättre ut i skuggpartierna men "skitig" som du själv säger! Ha det gott! // Sören
Svar från Anders F. Eriksson   2013-04-09 22:59
Nu valde jag ju att göra den skitig - det hade gått att få betydligt mer naturligt, men jag tycker också den första är snyggast.
Åh, nej!! Kunde du inte ha väntat ett tag till?? Jag vill inte ha snöslask och blixthalka. nu.. :( Bäst att gå ut och göra en vårdans för att motverka!! ;)
Första gillar jag bäst, tror jag... kvällsljuset är varmt och härligt, men å andra sidan är HDR bilden kul också, med tanke på att bilen får ett lite 'glassigare' utseende. Svartvita har sin charm också...men här tycker iaf jag att det passar bättre med färg... :)
/Anna
Svar från Anders F. Eriksson   2013-04-09 23:01
Det kanske går att motverka genom att gå och köpa skidor och vinterkängor? :)

Just för bilar tycker jag HDR kan vara rätt snyggt, liksom bilder i övergivna hus och dylikt - när man överdriver det på det här viset har det dock inte så mycket med verkligheten att göra ...

Den första bilden är nog den som mest visar hur jag tyckte det såg ut (inklusive kloningen av skylten eftersom jag visste att jag ville ta bort den).
En ren bil är tusen gånger bättre än en skitig. Första bilden är dessutom skitsnygg.

Tommy
Ettan gillar jag bäst, men om du hade maskat fram HDR-effekten på bara bilen och låtit omgivningen vara utan HDR, så vette sjuttsingen om det inte hade blivit den! =) Bilen blev urläcker i HDR tycker jag.
Ha det gott!
Originalbilden är kanske lite "tam" så jag röstar också på första bilden. Den har fått en extra touch och känns inte alls överdriven.

/Torbjörn

Innehållskategorier