Lite prylar, lite text och alltid bilder

Det här med fototävlingar är inte riktigt min grej ...

Åtminstone tänkte jag så förut, men jag skickade ändå in några bilder till en tävling på den ypperliga sajten objektivtest.se. Igår fick jag ett mejl av Christian Nilsson som driver sidan (tidigare testredaktör på tidningen Foto), och det visade sig domaren John Hallmén utsett mig till vinnare i  tävlingen :)

Jag har visat bilden tidigare i bloggen, och det är många som uppskattat den. Jag tog bilden i London under min semester förra året, och jag använde en Sony A6000 med Sigma 19mm f/2.8. Det går uppenbarligen att vinna fototävlingar med en relativt billig kamera och ett snorbilligt objektiv :) Vinsten, ett Tamron 90mm makro finns tyvärr inte till min kamera, men det ska nog gå bra med den Nikonadapter jag har sedan tidigare.

John Hallméns motivering lyder: ”En underbar ögonblicksbild och ett kusligt pricksäkert nutidsdokument! Jag tror inte det finns en pixel i bilden som inte fångar något essentiellt i vår tid. Det gör den magnetisk redan idag men vad säger den oss om 30 år? Den här bilden har bara påbörjat sitt berättande.”

Jag blir nästan lite rörd när jag läser motiveringen, och väldigt stolt :) Jag ska kanske delta i fler fototävlingar ...

Ha en trevlig Valborgshelg!

Inlagt 2016-04-29 20:49 | Läst 14807 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grattis Anders!! Men förvånad, njae inte jag i alla fall...
Svar från Anders F. Eriksson 2016-04-29 21:03
Tackar, Nic :)
canic 2016-04-29 21:21
Hrm... nic om jag får be.
Svar från Anders F. Eriksson 2016-04-29 21:27
Jajajaja, nu är det lagat (fast jag förstår inte vart du får "c" från...) :)
En så typisk bild av dagens samhälle. Så den i bloggen tidigare men kommenterade den inte, tyckte redan då den var en bild man kunde titta på länge. Väl värd en första plats. Grattis !
Sten
Du ska vara stolt. Bilden är bara helt jäkla underbar.
Ochså ett stort grattis från Danmark.
//Erik//
Du kan vara stolt Anders! Men känner mig själv stolt ;) tror jag gav den beröm förut. Mycket bra! /Ulla
Grattis! Välförtjänt!
Stort Grattis ! Jag kommer också ihåg den här bilden sedan tidigare
Och jag är lite mallig över andraplatsen :-)
( brukar för det mesta vara för sen med alla tävlingar men den här gången hann jag ! )
ing-marie
Svar från Anders F. Eriksson 2016-04-29 22:07
Tack, och grattis till dig också! Mycket vacker bild :)
Jag gillade bilden första gången jag såg den. John H har rätt.
//GöranR
Stort grattis! Mycket fin bild! LO
Absolut ska du delta i fler tävlingar! Det här är verkligen en mycket bra bild, det kan inte bara vara slumpen..
Hälsn!
Grattis! Mycket bra bild.
/Krister
Ett stort grattis även från mig. Nu har du väl fått lite bättre förtroende att delta även nästa gång! :-)
Kul! Grattis!
Grattis Anders! Kul!
/Niklas
Bara att gratulera .En fin bild Anders.
/ Bengt
Grattis, det där med fototävlingar tycks verkligen vara din grej!! ;-)
Kul och grattis!
/Affe
2016-05-02 08:16   Anna Rosén
Kanonbild! Grattis!
Stort tack för alla kommentarer och gratulationer :)
Grattis! Minns denna bild sedan tidigare och den är verkligen toppen. John har formulerat sej väl i sin motivering.
Hälsningar Lena
Stort grattis Anders, välförtjänt! :)
Grym bild! Grattis! :)