...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

" - Du kan inte ta mig ! "

Var till reservatet i skogen igen i helgen. Skön avkoppling en ledig dag trots att den utlovade solen uteblev. Men den når inte ner där i skogen i alla fall så det var detsamma.

Hade min Z6 på stativ och fjärr, måste ju använda stativet ibland så det inte kärvar ihop :-) Försökte fånga lite flygbilder med den.

Till min D500 hade jag dammat av min första zoom, 70-300. Vi hade mycket kul ihop innan jag började mobba det för att bara använda 70-200.  Men just till att fota lite sånt där som är svårt att beskriva, lite bling och lite ogräs med blurrig för och bakgrund brukar det ju passa till. ( men det blev inte mycket sånt, får på det igen ) 

När jag stod där bland träden så kom några ekorrar och busade. En var speciellt busig, jag är säker på att den sa " du kan inte ta mig" flera ggr. Den kom jättenära och stirrade mig i ögonen. Upp på stammen bredvid mig, först på ena sidan sedan den andra. Även runt fötterna i full fart. Så där höll den på, hade nästan glömt att jag  även hade en kamera på axeln. Men jag är ju inte så glad åt skärpan på detta objektiv men kunde ju inte låta bli att ta några bilder på den i alla fall. Egentligen skulle det ha varit film på detta men visar några bilder bilder på den busiga även om dom saknar en del skärpa.

 

Undrar vad dom är på för humör vid nästa besök :-) 

// Ing-Marie

Inlagt 2020-11-12 17:46 | Läst 1673 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Underbart! Jag kan precis föreställa mej hur de for runt. Den jag stötte på var vid en fågelmatning och den var van att se folk, så den kunde också retas lite och komma rätt nära. Sista bilden är jättefin där den är lite skymd av något mjukt blurr men huvudet skarpt och klart. Fin bakgrund också.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2020-11-12 21:27
Tack så mycket Lena !
Kom på mig själv att stå där och småskratta åt dom, verkligen underhållande.
ing-marie
Mysigt med Ekorrar! Jag ser dom här med viss regelbundenhet, och dom är oftast rejält orädda, hörde på radions P1 idag att det tydligen är ett 'Ekorrår' i år.. Oftast är det unga Ekorrar som jagar varann på trädstammarna.. syskonbus helt enkelt!
Hälsn!
Fina bilder på den busiga lilla ekorren! Såg ett TV-program som handlade om ekorrar, det finns tydligen 280 olika typer av ekorrar. Fascinerande hur de anpassat sig till så olika livsmiljöer runt om i världen. Ha en fin helg!