...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Att bli tagen för en nöt

Det var väl nästan vad man kunde tro i dag när jag var hos fåglarna i skogen. Vet inte hur många gånger svartmesen(arna) satte sig på mitt huvud. Inte vet jag vad dom var ute efter. Verkligen närgångna fåglar, runt fötterna, på ryggsäcken och även på kameran. Trots att det fanns nötter lite överallt. Då var jag ju tvungen att ta upp den andra kameran och försöka få en bild på det. Lade dit en nöt så den skulle sätta sig där igen och det gjorde den flera gånger.

Någon bild när den satt på huvudet var det ju svårt att ta, möjligtvis en seflie med mobilen då, jag får väl försöka med det nästa gång.

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Inlagt 2017-11-04 19:04 | Läst 3655 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul! Trevlig bildberättelse.
//GöranR
Svar från imse 59 2017-11-05 22:08
Tack Göran !
Det var trevligt också :-)
ing-marie
Hej och tack för ett gott skratt! Gillas. Bild med svartmes på huvudet det vore något.
Svar från imse 59 2017-11-05 22:09
Tack Stefan !
Plötsligt händer det :-)
ing-marie
Vilka härliga biler!
Svar från imse 59 2017-11-05 22:09
Tack Mari !
ing-marie
Hej,
Det kallar jag avancerad åtling.
Ha det gott
Bob
Svar från imse 59 2017-11-05 22:10
Ha, ja, lite enklare än att åtla rovfåglar :-)
ing-marie
He he, trevligt med så närgångna fåglar! :-) Min 'lilla' upplevelse av Svartmesar är att dom är rätt så kaxiga och orädda.. Den fågelmatare jag fyllde på tidigare i mitt liv, där var ofta just Svartmesen den fågel som snabbast var tillbaks, ibland innan man ens hunnit gå därifrån..
Hälsn!
Svar från imse 59 2017-11-05 22:12
Ja, dom verkar vara väldigt orädda och sällskapliga. Även talltitan och tofsmesen är väldigt närgångna .
ing-marie
Kul att få sådan närkontakt med fåglarna. Har nog aldrig varit med om att de velat sätta sig på mig, snarare att de flyr då jag kommer med kameran.
Fast just nu har vi en nötskrika på tomten som inte flyttar sig förrän jag är på en halvmeters avstånd så fågelmaten ska fyllas på.
Kul med din berättelse och du kan kanske ha en fjärrutlösare till den andra kameran och få en bild med fågel på huvudet.
Svar från imse 59 2017-11-05 22:15
Det är ju klart vanligare att dom flyr :-)
Det är ju en väldig skillnad på arter. Nötskrikor brukar vara skygga, men dom som finns här i reservatet bryr sig inte så mycket om människor, dom har bara mat i tankarna. Kanske samma med din.
ing-marie
Kul bilder! Den selfien ser jag fram emot. Det är ju det minsta man kan begära eller :-) Eller möjligen att du kan få någon att ta en bild genom att hoppa på avtryckaren. Det vore väl något att jobba på :-)
Hälsningar Lena