...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

En lång dag

Telefonväckning klockan 3.30.  Trodde inte att jag skulle fixa att kliva upp men det gjorde jag. Lite kaffe och några smörgåsrån ( svårt att äta så här tidigt ) fick räcka som startkost. Bestämde mig för att åka mot Järbo denna gång, vilket inte hör till vanligheterna. Såg väl inte något speciellt efter vägen. Några tranor och ett rådjur.

Tyvärr så var det helt dimfritt, det är ju annars det bästa med de tidiga morgnarna. Svängde av mot skogen, där, en bit in har en kompis sin stuga. Messade henne och funderade om hon var vaken, inget svar. Gjorde ett till försök efter en stund, inget svar. Konstigt, kollade på klockan och den var ju "redan" fem och hon sover ännu. Skämt åsido, man är nog inte normalt vaken denna tid även om man är känd för att vara morgonpigg. Och att ringa, det hade jag inte hjärta till.

Så jag tog en promenad ner till sjön. Lite harig är jag ibland när jag går själv, speciellt i dessa trakter där det finns ganska gott om björn. Men det är ingen fara säger dom som bor här, björnen är räddare än oss och det stämmer säkert.

Lugnt och stilla, endast ett svanpar visade sig på sjön.

Drog sedan vidare till en liten fisketjärn där det förra året var ett Lompar. Men där stod endast ett par morgonpigga fiskare. Jag frågade dom om dom sett någon Lom. Dom tittade lite frågande och sa att det var bara måsar där. Tror inte dom visste vad en Lom var för något. Men jag litade på det och drog vidare.

Bestämde mig för att åka åt Högbohållet eftersom jag inte var det minsta trött. Väntar ju på att änder och gäss skall få smått men inte en hona eller unge i närheten så det är väl bara att avvakta.

En bortkommen liten unge satt i granen, kan det vara en björktrast ?

Men när jag kom till Qvarnen så var det en positiv nyhet. Där flög flera av forsärlans ungar. Forsärlan som det alltid är så svårt att få syn på där uppe hade nu fått smått. Det slog ju både änder o gäss :-)

Blev kvar där en bra stund och kollade in dom små. Lite fumliga i sitt letande efter mat, pickade i marken, här fångades inga insekter i luften. Men det kommer nog snart det också

Kanske finns det någon smula här ?

Sädesärlan är en som är säker på att fånga sin mat i luften.

Hemma igen efter nio. Kollade igenom bilder och en riktig frukost satt bra. Vila en liten stund sedan var det dags att åka till Ockelbo och kolla vår utställning. Där var det rätt lugnt för regnet strilade ner och vem vill strosa runt i en trädgårdspark då.

Nu är det snart kväller men det blev i alla fall en händelserik dag.

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Inlagt 2015-05-30 20:50 | Läst 1973 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Så fina bilder... blir ju lite avis nu. Men det lär nog dröja innan jag kan ta en utflykt. Men den som väntar på nåt gott...
/Lena
Svar från imse 59   2015-05-30 22:07
Plötsligt händer det Lena, vänta bara !
Tack för dina rader !
ing-marie
Hej! Du fick ju väldigt fina bilder! Forsärla är en 'tung' art som jag aldrig sett..! Har ingen biotop för den i min 'region', tyvärr.. Själv går jag upp 02.20 titt som tätt i mitt yrke.. därför har jag väldigt svårt att göra det också när jag är ledig, då måste jag bara få sovmorgon! Man vänjer sig aldrig vid tidiga morgnar!

Fågeln i granen blir jag osäker på.. svårt att se storleken, och man skulle behövt se mer av sidan på den.. om det är en mindre fågel tycker jag den liknar en Grå Flugsnappare, men är den traststor så tror jag ändå att det är något annan än en Björktrast..?
Hälsn!
Svar från imse 59   2015-05-30 22:10
Tack Jan !
Har aldrig fått en bra bild på "föräldrarna", dom irrar bara runt :-) Och inte är det ofta jag ser dom. Så det var verkligen kul att få en stund med dessa små.
Det är säkert en flugsnappare, för liten för att vara en trast. Fick bara för mig att den var lik en trast.
ing-marie
Det är verkligen ett fint knippe bilder du fått ihop. Den sista är ju en riktig fullträff. Forsärlan har jag sett längs ån vid Mackmyra bruk men inte blir det av att ta sig dit. Bor väl för nära. Instämmer med Jan, det är nog en grå flugsnappare.
Sten
Svar från imse 59   2015-05-30 22:15
Tack så mycket Sten !
Bara tur med denna bild på sädesärlan, plötsligt var den bara där och jag råkade ha rätt inställning.
Forsärlorna är lite svårfångade tycker jag. Alltid på "fel" sida och så irrar dom bara runt för det mesta.
Jag har också sett den i Mackmyra men utan fångst på bild. Så nu tycker jag att du skall dit o kolla. Kanske finns det smått där också :-)
Det är säkert en flugsnappare, för liten för att vara trast, tyckte bara att den var lik en sådan.
ing-marie
Kul med forsärlan. Don ska finnas här.men jag har aldrig sett dom.
Den sista bilden är kanon
Marianne
Svar från imse 59   2015-05-31 10:22
Dom kan vara lite svåra att få syn på, lättast är om solen lyser på deras gula bröst. ( Dom små har ännu inte fått sin fulla färg. )
Såg det inte först men på dom två sista bilderna så ser man den lilla insekten på den första och sedan hur den fångar den på den andra.
Tack för dina rader !
ing-marie
Hej,
Du är en skicklig fotograf och naturälskare. En tjej att se upp till.
Ha en skön söndag
Bob och Ninni
Svar från imse 59   2015-05-31 10:23
Tusen tack till er !
Blir så glad för dina rader !
Skall man gå ut i dag så blir det till att ha storstövlarna på !
ing-marie
En fin morgon fick du ändå, i mitt nästa liv ska jag ta och beställa morgonpigg som egenskap. ;)
Forsärlan var fin och nog kom du hem med många fina bilder.