DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Det började ju så bra

Helgens julstämning. På fredag kväll så föll stora vackra flingor ner över granen på altan. Och den härliga julkänslan infann sig som ett skott.

Lördag fm. var riktig fin även om det inte var så mycket sol. Men jag for iväg till Höbo ( som vanligt ) Snöandet var visst lokalt, mer här hemma än vad det var där uppe.

Fastnade en lång stund i detta buskage, det är ju det här jag tycker är roligast. Att leta "något" där i röran.

Sedan var det dags för fika. Nybakad bulle som var som en hel måltid, smaskigt !

Man skall aldrig strida mot sina rutiner. För en gångs skull lade jag kameran i baksätet, brukar alltid ha den bredvid mig annars. På vägen hem stod en väldigt fin Mickel i snön rätt nära vägen. Stannade och försökte smyga ur för att komma åt kameran där bak, men snabbt som attan sprang den iväg en bra bit innan den vågade stanna och kolla vem jag var. Har nog kunnat bli en fin bild om jag bara hade kunnat smyga ner rutan. Man lär av misstagen och skall aldrig underskatta vad som kan dyka upp efter vägen.

I dag är all stämning över, den lilla snön är plask och nyanserna går bara i grått. Men man får vara glad åt det lilla som var.

Förstora för bästa format !

Önskar er en trevlig andra advent !

  // Ing-Marie

Postat 2014-12-07 14:16 | Läst 3442 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Skiftgång där uppe

Det blev en lite tur i går igen. Bäst att ta tillvara  dom små stunderna det är ljust. Ut till Storsjön där himlen färgades gul av den nedåtgående solen. Och när den hade gått ned så var det dags för månen att visa sig. En fin skiftgång med andra ord.

För er som inte har koll på hur det ser ut i Sandviken så kan man säga att vägen går rätt igenom Storsjön så man har chans att se ställen från olika väderstreck bara genom att korsa vägen om jag skall överdriva lite.

Så när jag var på väg hem så såg jag månen på den andra sidan sjön. Men nu blev det inga bra bilder där man ser sjön i förgrunden så dom hamnade i pappersorgen.

( Och ni ser, speciellt bild 3, vilken usel sensorrengöring dom gjorde på mässan )

Bryggan ligger öde.

Här ser det ut som om det lyser i den illa stugan.

En dragare.

Olvonbären lyser men är visst inte så attraktiva för fåglarna.

Cigarrer och vass.

Några makrobilder blev det

Lade in den här på fejjan och då tyckte en vän att det såg ut som en liten varelse med stora ögon och en rak näsa, med finaste balklänningen på sig.

Var tvungen att förstora och kolla närmare och det ligger nog något i det hon såg :-)

Och månen tänker visst bli riktigt full på lördag !

Det ser även ut som det finns chans till lite vackert väder i morgon. Så nu kanske vi får ta igen all fototorka som november bjöd på.

Glöm inte att förstora.

Önskar er alla en trevlig helg !

  //    Ing-Marie

Postat 2014-12-05 16:04 | Läst 1498 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Otålig

Lite dumt att inhandla ett nytt objektiv (  Nikon 70-200 ) när man är så otålig som jag kan vara ibland.  Vill ju testa ! Och mörkt är det. Men i dag visade solen sig, och jobbar gör man. Men slutar ju strax efter 14 så chansen fanns ju. Såg hur solen försvann bakom trädtopparna på vägen hem. Har ju nära så det gick fort att hämta kameran och lite varmare kläder. Ut mot Storsjön där man fortfarande kunde ana lite ljus. Hann väl med några exponeringar innan det blev för mörkt. Fick i alla fall en uppfattning om att detta kan bli riktigt bra om jag bara får lite tid på mig.

Här kommer några av dom första testförsöken "på tid"

45 minuter senare var jag hemma igen, lite tid är trots allt bättre än ingen tid alls.

Go´kväll !

  //   Ing-Marie

Postat 2014-12-03 21:27 | Läst 2483 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Ringrostig

Nu kommer det tredje inlägget från min lediga dag förra veckan. Jag fotar ju nästan bara med mitt 70-300 men denna dag hann jag även med att lufta mitt makro. Inte så ofta jag använder det och det märktes. Kände mig väldigt ovan, men några bilder blev det i alla fall.

Risken är väl att det får ligga ännu mera nu, för i går var jag iväg och köpte en julklapp åt mig själv. Något jag har tänkt över länge nog nu. Så nu väntar jag på att det blir lite fotovänligt i helgen så man får testa. Nikon 70-200 2,8. Skall bli spännande !

Förstora !

Ha en skön kväll !

   //    Ing-Marie

Postat 2014-12-01 17:46 | Läst 3050 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Högbo bruk. Mera bilder från min härliga semesterdag

Förra inlägget.

http://www.fotosidan.se/blogs/imse59/la-dolce-vita.htm

Här kommer flera bilder från min härliga semesterdag i veckan.

Det var ju rätt mörkt när jag klev ur bilen uppe vid sjön Öjaren, inget särskilt att fånga där så det blev bara en dragare på skog och himmel som började ana lite färger.

Alla som jobbar för att hålla bruket i ordning fikar innan Gruvstugan öppnar kl. 10 för allmänheten. Jag var grymt fikasugen och hade säkert fått komma in för jag är bekant med Agneta som driver det. Men jag valde att vänta för att få sitta i lugn och ro och njuta av mitt kaffe.

En hade sin vovve med sig, men den fick snällt sitta i bilen och vänta.

Det var olika stilar i det iordninggjorda skidspåret.

Fåglarna måste ju få lite mat, hade nog för lite med mig för dom var hungrigare än någonsin.

Nå, har du något mer ?

Snälla, lite till !

Oh, en smula kvar !

Önskar er en trevlig första advent med lite bling !

Som vanligt: Förstora

  //  Ing-Marie

Postat 2014-11-29 12:14 | Läst 3167 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 108 109 110 ... 177 Nästa