DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Bali 1987. Till Margareta C

Det har varit så kul att se Margaretas alla bilder från Bali ( och även tidigare Singapore ) Var ju där på en ungdomsluff 1987. Och då var det inte billigt att fota och med den dagsbudget vi hade så fick man ta det lugnt med knäppandet. Men en hel del bilder hade jag ändå från Bali. Vet att Margareta gärna vill se dom så då kan jag väl lika gärna dela med mig dom här.

Nu är väl inte fotona så dåliga som dom visas här, knäppte bara lite snabbt av dom ur fotoalbumet. Men en liten uppfattning hur det såg ut då går väl att ändå se.

Vårt boende.

Fire dance.

Köpte varsin tavla av denne konstnär i Ubud.

Här får jag håret flätat, 67 st blev det. De fick betalt per st. så det blev många små :-)

Min kompis hade det inte allt för lätt när hon efter någon vecka skulle återställa min frisyr till det normala. Hörde nog hur hon smög med saxen emellanåt :-)

Här är vi hos en tjej som bodde där, kommer inte ihåg varför vi hamnade där.

Påskafton. Jag som gillar att måla hjälpte med glädje personalen att måla påskägg, som vi skulle få till frukost dagen efter.

Blev rätt krasslig några dagar, någon trodde att det var en släng av malaria, lindrigt tack vare medicinering innan vi åkte. Så här försöker jag krya på mig med något starkt.

Ja, det var några år sedan men roliga minnen kommer tillbaka.

Ha de gott !

  //  Ing-Marie

Postat 2014-12-29 20:34 | Läst 3409 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

G O D J U L !

Mycket nu, inte just julstök utan lite rassel med en gammal mamma som ramlade i förra veckan. Inget brutet så efter några dagar var hon hemma igen. Ingen plats på kortidsboende så vi får vara nöjda med en  hemtjänsten.

Kollar in på bloggarna lite då och då, men har varit lite för okoncentrerad för att kommentera.

Vill i alla fall önska er alla en härlig jul med denna "trippelsandwich" !

Ha det gott och sköt om er !

  //   Ing-Marie

Postat 2014-12-22 17:47 | Läst 3647 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

En bling-bling värld

Det blev lite julstämning i dag, trots bristen av snö. Men med ett redigt lager frost och sol så blev det lika vackert. Kanske bättre tom. för man såg de vackra lingonbladen och de kala blåbärskvistarna nästan som kanderade konstverk.

Det glimmade och gnistrade i den vackra naturen. Väntade bara på att tomten med sin röda luva skulle dyka upp där i skogen, och se, till slut så kom han där och vinkade till mig.

( ingen av bilderna är manipulerade eller överdrivet med pålagda färger, dämpade faktiskt en av bilderna ) Utom då den sista, om ni tror att den är manipulerad, ja, det får ni själva avgöra :-)

Förstora gärna.

Ha de gott !

  //   Ing-Marie

Postat 2014-12-14 17:11 | Läst 4048 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Det började ju så bra

Helgens julstämning. På fredag kväll så föll stora vackra flingor ner över granen på altan. Och den härliga julkänslan infann sig som ett skott.

Lördag fm. var riktig fin även om det inte var så mycket sol. Men jag for iväg till Höbo ( som vanligt ) Snöandet var visst lokalt, mer här hemma än vad det var där uppe.

Fastnade en lång stund i detta buskage, det är ju det här jag tycker är roligast. Att leta "något" där i röran.

Sedan var det dags för fika. Nybakad bulle som var som en hel måltid, smaskigt !

Man skall aldrig strida mot sina rutiner. För en gångs skull lade jag kameran i baksätet, brukar alltid ha den bredvid mig annars. På vägen hem stod en väldigt fin Mickel i snön rätt nära vägen. Stannade och försökte smyga ur för att komma åt kameran där bak, men snabbt som attan sprang den iväg en bra bit innan den vågade stanna och kolla vem jag var. Har nog kunnat bli en fin bild om jag bara hade kunnat smyga ner rutan. Man lär av misstagen och skall aldrig underskatta vad som kan dyka upp efter vägen.

I dag är all stämning över, den lilla snön är plask och nyanserna går bara i grått. Men man får vara glad åt det lilla som var.

Förstora för bästa format !

Önskar er en trevlig andra advent !

  // Ing-Marie

Postat 2014-12-07 14:16 | Läst 3434 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Skiftgång där uppe

Det blev en lite tur i går igen. Bäst att ta tillvara  dom små stunderna det är ljust. Ut till Storsjön där himlen färgades gul av den nedåtgående solen. Och när den hade gått ned så var det dags för månen att visa sig. En fin skiftgång med andra ord.

För er som inte har koll på hur det ser ut i Sandviken så kan man säga att vägen går rätt igenom Storsjön så man har chans att se ställen från olika väderstreck bara genom att korsa vägen om jag skall överdriva lite.

Så när jag var på väg hem så såg jag månen på den andra sidan sjön. Men nu blev det inga bra bilder där man ser sjön i förgrunden så dom hamnade i pappersorgen.

( Och ni ser, speciellt bild 3, vilken usel sensorrengöring dom gjorde på mässan )

Bryggan ligger öde.

Här ser det ut som om det lyser i den illa stugan.

En dragare.

Olvonbären lyser men är visst inte så attraktiva för fåglarna.

Cigarrer och vass.

Några makrobilder blev det

Lade in den här på fejjan och då tyckte en vän att det såg ut som en liten varelse med stora ögon och en rak näsa, med finaste balklänningen på sig.

Var tvungen att förstora och kolla närmare och det ligger nog något i det hon såg :-)

Och månen tänker visst bli riktigt full på lördag !

Det ser även ut som det finns chans till lite vackert väder i morgon. Så nu kanske vi får ta igen all fototorka som november bjöd på.

Glöm inte att förstora.

Önskar er alla en trevlig helg !

  //    Ing-Marie

Postat 2014-12-05 16:04 | Läst 1494 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
Föregående 1 ... 107 108 109 ... 177 Nästa