...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Issurfing

......eller vad det nu kallas.

Åkte till Öjaren innan solen gick upp i dag.  Jag trodde det var öppet vatten när jag tittade ut över sjön. Men fick snart bevis på att så var inte fallet. Det var en ovanligt vindstilla dag, vilket jag inte tror gillades så mycket av dessa åkare. 

Jag höll mig tryggt på land.

// Ing-Marie

Inlagt 2020-01-12 17:27 | Läst 2992 ggr. | Permalink

"Ja tänk is, det är svårt att föreställa dig, här nere har vi en 5-10 grader. Fint ljus och speglingar på de sista bilderna"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja tänk is, det är svårt att föreställa dig, här nere har vi en 5-10 grader. Fint ljus och speglingar på de sista bilderna
Svar från imse 59 2020-01-13 22:23
Tack Peter !
Den här morgonen var det +5 , i dag några minus för att sedan gå mot plus igen.
ing-marie
Häftiga bilder, gillar ljuset som träffar seglet på de sista. Såg nästan ut som de skulle behöva en riktig surfbräda nästan.

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2020-01-13 22:27
Tack Johnny !
Det såg lite häftigt ut när solen bara träffade seglet.
Ja, nu undrar man hur länge dom vågar hålla på.
ing-marie
Hej Ing-Marie.
Meget smuk serie, men det sidste foto stikker lidt mere ud - gillas.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från imse 59 2020-01-13 22:28
Hej !
Det såg lite häftigt ut när solen bara träffade seglet.
Tack !
ing-marie
Trevligt! Och härligt väder.. Öjaren och även Fjärden lite längre norrut har varit väldigt välbesökt av skridskoåkare från hela Mellansverige i säkert ett par månader snart.. det är där den fina isen har funnits! Även upp mot Tönnebro har man rört sig väldigt mycket.. Vintern här 2 timmar söderut har ju varit minst sagt svag! Jag har kikat på väldigt mycket skridskobilder i vinter och oftast har det varit från Öjaren och Fjärden, här är en video: https://www.youtube.com/watch?v=3JchIR9feWY , men även mer avancerade utflykter där man åkt på sagolika isar i Norge med deras fantastiska berg i fonden har förekommit eftersom isarna legat så dåligt här i Sverige..
Hälsn!
Svar från imse 59 2020-01-13 22:41
Tack för tipset !
Nu har jag tittat på flera filmer från Öjaren. Kul att se hur det ser ut från andra hållet :-)
Tack !
ing-marie
ehrsa 2020-01-13 22:53
Sjön är magiskt fin för en skridskoåkare.. ja du ser ju på filmerna.. Den är extra fin i sin lite norra del där det är som en liten skärgård med ett flertal öar.. ibland har 'vi' kunnat åka även på 'Trollrikekanalen' över till Lundbosjön och fortsätta färden där, på lika fina isar! Ofta går det inte att åka på den lilla kanalen, då får man promenera istället.. Och jag tror att Öjaren är den mest besökta sjön i Sverige för skridskoåkare den här säsongen, hittills.. Har själv kvar mitt medlemskap i Stockholms skridskoseglarklubb (8 000 - 10 000 medlemmar) även om jag själv inte åker längre.. tyvärr! Men jag kan som medlem gå in på en högt avancerad sajt och titta på färdrapporter från hela landets skridskoklubbar och se alla bilder som har tagits och exakt vilka sjöar man har åkt på, med GPS färdspår och allt på 'exakta' kartor där man kan zooma in eller ut, och dessutom med bättre/större bildvisning än vad Fotosidan bjuder på.. Efter en helg när folk är lediga så finns det så mycket färdrapporter och bilder/filmer att titta på så jag hinner inte ens titta på allt som jag skulle vilja.. Kul att du tittade på filmen!
Hälsn!
Det ser härligt ut, långfärdsskridskor var en av favoritsysselsättningarna fram till för drygt 5 år sen, kollar med aningen avundsjuka i blicken. Väldigt fina bilder!/Hälsningar/ Björn
Svar från imse 59 2020-01-13 22:45
Tack Björn !
Jag har aldrig testat, men det ser verkligen inbjudande ut när man tittar på filmer på yuotube ( som Jan tipsade om )
Sök bara på Öjaren där så kommer det upp ett gäng filmer.
ing-marie
Vackert med is på sjön, fina bilder i eftermiddags ljuset :)
Svar från imse 59 2020-01-13 22:46
Tack så mycket Joakim !
ing-marie