...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Underhållning

Den här tiden har jag hur mycket som helst att titta på från min altan. Många bevingade blir lite personliga då man ser dom ofta, vissa känner man igen år från år.

Pilfinkarna har min baksida som sitt sommarboende, ser dom aldrig på vintern, då bor dom tydligen någon annanstans. Det verkar bli nya kullar lite då och då.

Måzart, vår tama mås, han återkommer ju varje år. Han kan stå på garagetaket i långa stunder, så det är bäst att stretcha ben o vingar så dom inte stelnar till.   Oftast får han något att äta. Han låter aldrig utan han står bara där så han stör ju ingen. Förutom att jag kan känna mig lite psykad då jag försöker mig på en bok i hammocken.

Skatorna kan vara lite jobbiga här på baksidan, men den här som numera heter Enben kan man ju inte låta bli att tycka synd om. Den var väldigt smutsig en dag och såg väldigt hängig ut, fick då se att den förlorat ett ben, då har man ju inte hjärta att skrämma iväg den. 

Herr och fru domherre är trogna varandra, dom gör det mesta tillsammans.

Kurran kommer nog en sväng varje dag. Men häromdagen gick det lite för långt då sambon hörde något som lät på parketten i rummet, då kommer hon gående ända borta i hallen. 

En dag fick jag en överraskning då stenknäcken dök upp. Inte varje år jag ser den. Väldigt skygg, men några bilder har jag fått .

Pappa grönfink med en av sina ungar.

Mycket kiv om maten

Kul i poolen har dom emellanåt. Får nog skaffa en trampolin så dom slipper stå på varandra .

Avslutar med lite modevisning.

Ha en skön söndag ! 

  // Ing-Marie

Inlagt 2019-06-30 10:19 | Läst 422 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Du har ett fint zoo.
Ha det väl
Bob och Ninni
Svar från imse 59   2019-07-01 13:27
Ja, det händer en del :-)
Tack detsamma !
ing-marie
Många roliga bilder, rena djurparken..och dom verkas ju trivas ypperligt hos dig..
Mv/Gunte..
Svar från imse 59   2019-07-01 13:28
Tack ! Ja, det är jättekul, men det går sakta med läsning av böcker då jag hela tiden måste kolla så fort jag hör något :-)
ing-marie
En sådan fin blandning fåglar och vackra bilder också. Vi har väldigt många pilfinkar på kolonin men de har inte lärt sig att sitta på en sådan gren
Svar från imse 59   2019-07-01 13:29
Tack Peter !
Det är nog 95 % pilfinkar så därför blir man ju lite extra glad då något annat dyker upp.
ing-marie
Trevligt! Alltid härligt med naturnära bilder från 'ens' hemmiljö! Själv har jag fullt upp med 'mina' Tornseglare fotade från balkongen, det är 'föreställning' varenda dag och speciellt på kvällarna! De flesta fågelarter har tystnat här nu efter midsommar, men inte Tornseglarna, dom kör på hela sommaren både med läten och snabba förbiflygningar..
Hälsn!
Svar från imse 59   2019-07-01 13:31
Ja, det är så kul att ha något att titta på hela tiden. Men det är väldigt svårt att koncentrera sig på en bok. Jag är alldeles för nyfiken på vad som händer där bakom
ing-marie
Kul! Bra med vatten åt de bevingade.
- hawk
Svar från imse 59   2019-07-01 13:32
Ja, vattenbaden är populära. Måzart brukar bada fötterna emellanåt.
ing-marie
Fina bilder alla men fastnar lite för andra och tredje bilden. Hade hoppats få lappmesen så där men det är ett önsketänkande. Pilfinken är en vacker fågel.
Sten
Svar från imse 59   2019-07-01 13:33
Tack ! Pilfinksungarna är ju såå söta när dom sitter på rad och "låtsas" att dom inte kan äta själva så fort en förälder visar sig :-)
ing-marie
Mycket trevliga bilder som är levande, mycket levande! Bra jobbat.
Svar från imse 59   2019-07-01 13:34
Tack så mycket Sven !
ing-marie
Vilken fin underhållning du har i trädgården. Raderna av pilfinkar och även deras förehavande i poolen uppskattas mycket och modebilderna förstås. Ekorren är ju bedårande söt och inte kan man köra bort en enbent skata. VI lägger fortfarande ut lite nötter emellanåt och det är skatfamiljer eller en kråkfamilj som tar det mesta (på natten, jag har hört dem ibland). De är tyvärr väldigt skygga på dagtid.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59   2019-07-01 13:38
Tack !
Vi brukar bli aningen trött på skator för dom brukar vara så många. Men än så länge är det rätt så lugnt. Tror den skadade är ( var ) förälder, även partnern har en lite skadad vinge. Tror dom bara fick en unge, såg den stå på backen och skrika förra veckan men så sa grannen mitt emot att deras katt kom in med en skatunge en dag och det var nog denna, då jag ej sett den mera. Så nu inbillar jag mig att dom båda ser väldigt ledsna ut.