Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Enkel biljett

De kom inte frivilligt, men lovades arbete. Det verkade ju trots allt lovande. Järnvägen tog slut här. Trafiken var enkelriktad. Ingen reste härifrån. Det berodde inte på att man trivdes här. Tvärtom, här trivdes inte en enda av de resande. Röken låg tät när de klev av tåget. Den luktade inte som rök från ved eller koks. Det var något helt annat. Något som de inte känt tidigare. Kanske eldade de med något nytt bränsle i fabrikerna? Men varför alla taggtrådsstängsel? De var de inte vana vid. Inte heller alla vakttorn. Och skriken? Vilka var det som skrek hela tiden? 

När de närmade sig den långsträckta byggnaden saktade de in på stegen. Vart tog barnen vägen? Och de gamla? Och mannen med kryckor? Nej, det är något som inte stämmer här. Jag vill åka hem....

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-11-04 22:31 | Läst 1036 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Håll historien vid liv. Men hur övertygar vi de som bara ser sitt eget lilla ego-universum. Fortsätt. Bra bild och bra text!
Svar från pic-tor 2016-11-05 08:24
Tack Gunnar. I dessa tider av gullande med SD behöver vi alla få en erinran om hur det en gång var.
Som sagt, bra bild och bra, och viktig text.
Svar från pic-tor 2016-11-05 08:24
Tack så mycket Per.
Stærkt foto og en meget stærk tekst.
Mange venlige hilsener fra Erik/DK.
Svar från pic-tor 2016-11-05 15:10
Stort tack Erik. Vidrigt ställe som många tycks ha glömt bort.
Detta kan man fundera över. Hur gick det till egentligen? Vad var det som ledde hit? Förutom järnvägsspåren? Det är ju inte bara i Tyskland det värsta hänt. Kambodja. Stalin. Nordkorea. IS.
Embryon och potential finns i oss alla och som gradvis frisläpps i gruppmentalitet och masspsykos. Tror därför mer på att ge akt på sig själv och sitt eget samvete än att predika för världen "hur det borde vara"
Vacker och tänkvärd bild!/ Björn T
Svar från pic-tor 2016-11-05 21:57
Tack Björn. Det gäller att se tecknen i tid. Många är naiva och låter sig duperas. Diskussionen kring extrema yttringar måste ständigt föras, det får aldrig räcka med en fet rubrik i måndagstidningen enbart.
Stark bild, stark text och ihop än mer.
Svar från pic-tor 2016-11-15 17:05
Tack Gunnar. Bild och text kan aldrig bli för starka när det gäller det här stället.