Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Innan julmaten

Innan julmaten tog jag en runda på stan. Mest för att få röra på benen, men också för att ta tempen på själva julafton. Gick en runda kring Stortorget och där var nästan folktomt. En blomsterhandlare fanns på plats och några få stannade till och köpte blommor med sig hem.

Träffade min namne från fotoklubben och vi småpratade en stund innan han hoppade på bussen till sin syster för att fira jul. 

Den enda tomten jag såg forsade fram på en vattenskoter i Gavleån.

Årets julfirande har vi fått ställa in p g a dödsfall inom familjen. Dan före dan. Vi var alla inställda på att tiden snart var inne så vi var beredda. Många tankar om den härliga personen, som nu inte längre finns med bland oss, genomströmmade mitt huvud där jag strosade genom staden. 

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-12-24 18:46 | Läst 2376 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det kommer altid med sorg, når nogen går bort. Også selvom man er lidt forberedt.
Jeg vil alligevel ønske dig en God Jul, når du er klar til det.
Mange venlige hilsener fra Erik/DK.
Tack Erik för din fina kommentar. Jag önskar dig också en God Jul.
Tråkigt att få dödsbud så inpå en helg, men döden slår till oavsett dag. Tände ljus på våra gravar i middagstiden. När jag skjutsade hem min yngsta son pratade vi om att vi var så många fler förr på julafton. Sedan 2008 är det 6 personer som avlidit så visst märks det. Önskar dig trotts tråkigheter en fortsatt fin helg.
Sten
Svar från pic-tor 2016-12-24 23:53
Tack Sten för visad omtanke. Som jag skrev så kom inte dödsfallet som en överraskning för oss, men saknaden och sorgen är densamma ändå. Vi pratar mycket med varandra och försöker stötta så gott det går.
För fem år sen drabbades jag av en anhörigs dödsfall. Vi visste men det drabbade hårt ändå. Förstås. Många långa samtal med vänner hjälpte, så mycket det nu kan, så jag önskar dig detsamma - att bli omhändertagen och lyssnad på.
Svar från pic-tor 2016-12-25 14:35
Tack Gunnar. Det finns de som står närmare den nyss avlidna än vad jag gör, men vi har alltid umgåtts vid födelsedagar och jular så jag känner naturligtvis också sorg och saknad.