Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Spaning

Det känns alltid fint med en fika på ett café. På sommarn är det mysigast att sitta ute. Man sitter där och dricker sitt kaffe så långsamt det går. Tuggar på något gott, gärna mörk choklad. Eller snarare knaprar. Meningen är att det ska ta tid. Först då njuter man. Är man ett sällskap, vilket är trevligast, brukar det inte dröja länge förrän diskussionerna är i full gång.

Det är inte helt fel att fika ensam heller. Sitter man på ett café där det passerar många människor kan man sitta nästan hur länge som helst. Man ska naturligtvis inte tokstirra på de som passerar, inte på cafégästerna heller. Nej, lite diskret över kanten på kaffekoppen, eller tidningen, det ser trevligare ut.

När jag i dag importerade bilder från 2010, som jag av någon anledning missat tidigare, fann jag dessa tre personer som fikade ute på stan en varm aprildag. Tjejerna vet hur man spanar diskret.

Hur spanar du när du fikar på café?

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-12-11 22:42 | Läst 1184 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket fina porträtt Torbjörn! Och få saker är så avkopplande som att få sätta sig i ett trevligt café med en bok eller tidning. Människorna runt omkring gör att jag inte känner mig ensam även om jag sitter för mig själv./ Björn T
Svar från pic-tor 2016-12-12 09:10
Tack Björn. Mysiga caféer, där folk träffas och fikar, småpratet ackompanjerat av det diskreta klirret när koppar och fat plockas bort från intilliggande bord, längtar jag alltid till.
Jag tar ju nästan bara naturbilder själv. Det värsta jag vet är när jag blir lite tvungen att åka till staden. Jag dricker gärna mitt kaffe ute i skogen, långt från människor. När det gäller att titta på bilder är det märkligt nog tvärt om. Ser hellre bilder på människor än på naturbilder. Det är som om man ställer sig mer frågande inför bilder på människor, det får en att fundera lite mer kring personerna på bilderna. Tre fina bilder på fikande människor, tjejen i mitten höjer sig lite mot dom andra och det är flickans blick som gör bilden så bra.
Sten
Svar från pic-tor 2016-12-12 09:17
Tack Sten. Själv trivs jag med folklivet i stan, men jag har inget emot lugnet i naturen heller. För mig har var sak sin tid. Bilder på människor är de mest intressanta. Egentligen tycker jag om bra bilder från alla genrer. Bra foto är alltid bra foto. Nu när vi översvämmas av bilder överallt stiger också kraven för vad som är bra. Konkurrensen är mördande.