...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Linnéor

Häromkvällen skulle jag ta en promenad utan kamera, men det hade ju regnat och solen kom åter. Det mysigaste väder jag vet, man kunde ju hitta lite bling-bling på vägen. Så kameran fick följa. Inte blev det någon promenad, några hundra meter från hemmet växer det Linnéor. Gick in på stigen, hade helt fel kläder för detta men någon bild kunde jag väl ta utan att blöta ner mig allt för mycket. Stannade där en stund sedan gick jag hem. Så gick det med den promenaden.

I dag var det ett mysko väder, sol, spöregn, halvstorm, vindstilla om vartannat. När det var som mörkast framåt sen eftermiddag  började jag städa. När solen åter dök upp bestämde jag mig för att strunta i detta,  och satte på mig stövlar och regnjacka, slet åt mig en sopsäck att åla på. Linnéorna hägrade. Det måste gå undan solen var nog på rätt ställe där vid kullen i skogen.

Jag hittade många spännande vinklar, men tyvärr så var det även vissa som hittade mig, Myggen !!! Vem hade tid att tänka på myggmedel. Men jag kämpade på där en liten stund i alla fall. Såg inte klok ut när jag kom hem. Men det blev massor av bilder den lilla stund jag var där så det var värt alla bett.

Förstora för bästa format.

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Inlagt 2017-06-20 22:12 | Läst 644 ggr. | Permalink(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
2017-06-20 22:30   Ingrid Sundman
Lilla vackra Linnea. Inte kan väl du gå ut utan kameran Ing-marie, då blir det långsamt tror jag. Fina foton. 😊
Svar från imse 59   2017-06-22 23:13
Svårt är det, men det blir dåligt med motion när den hänger med :-)
ing-marie
Nu är du ju lite av expert att krypa omkring i gräset och mossan. Tycker dom tre första är riktigt fin med grenar och kvistar där i bakgrunden. Jag har ibland haft 1000 linneor framför mig i skogen men får aldrig till det som jag vill. Vi gubbar har nog svårt för det där.
Sten
Svar från imse 59   2017-06-22 23:14
Tack Sten !
Det är svårt att fota massor, man får leta på några solitärer då är det lättare.
ing-marie
Väldigt vackert, Linneor är verkligen fina! Det var extra roligt att få se dina fina bilder nu, för jag skulle själv ha fotat eller åtminstone letat efter Linneor just idag på sena eftermiddagen, i sen eftermiddagssol.. Åkte runt i Sörmland idag och njöt av 'slott och herresäten' ihop med vacker böljande terräng, och avslutningen skulle bli dessa Linneor.. men vad hände, då plötsligt så kom det ett stråk med mörka moln och regnskurar just där och då.. så jag åkte hem..
Hälsn!
Svar från imse 59   2017-06-22 23:16
Tack Jan !
Så kan det vara, man kan aldrig planera.
Varför skall man gilla Linnéor och skogsstjärnor mest av allt för. Är det någonstans det är rena rama myggträsket så är det där dom växer :-)
ing-marie
Förstan bäst, en så liten och så vacker blomma. Sonen i Kalix har mängder utanför huset, så jag har sett dem i verkligheten.
Svar från imse 59   2017-06-22 23:17
Tack Stefan !
Då kan du känna den härliga doften nu då :-)
ing-marie
Sagolika bilder. Du hittar det här ljuset...
//GöranR
Svar från imse 59   2017-06-22 23:17
Tack så mycket Göran !
ing-marie
Å Linneor....sådana har jag inte sett sedan jag var barn.
Väldigt fina bilder - vad du duktig du är!!!!
Svar från imse 59   2017-06-22 23:18
Tack snälla du !
Man får nog verkligen titta efter dom för att dom skall upptäckas.
ing-marie
De är verkligen vackra de små linneorna och jag kan förstå att du inte kunde motstå dem. Att du ens kunde tänka tanken att gå ut UTAN kamera.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59   2017-06-22 23:19
För att inte prata om doften !
ja, men är det tänkt att motionera lite så måste det bli utan kamera, men det är svårt ibland :-)
ing-marie
Mycket fina bilder på Linnéorna, och du får till så härligt ljus på bilderna.
Mvh / Hans