Öhrnen

Norrsken vid slottet.

När norrskenet nu även har visats sig här nere också så kan jag ju inte avstå från att lägga upp en blogg om det. Måste villigt erkänna att jag saknat bloggen lite också..

Vi anlände (Öhrn & Maja) till slottet strax före kl 20:30. Det var ett starkt ljus från månen så någon pannlampa behövdes knappast. Jag såg min egna skugga.

Ställde upp stativet och monterade fast kameran för att knäppa det första fotot på ett slott som fotats många gånger förut året om av diverse fotografer/turister.

Gick sedan ut mot båtbryggan.

 Där vi satte oss på berget nere vid sjön. Norrskenet hade anlänt, eller börjat visa sig så smått kanske man ska säga.

Efter det begav vi oss upp för backen där vi ställde oss bakom slottet för att få en överblick över sjön. Det var minus 3 grader och vindstilla. Hade glömt vantarna hemma och inte riktigt tänkt på rätt klädval så jag fick hålla mig i rörelse för att hålla värmen. Tur man kan leka med vovven lite på kvällskvisten för att få upp värmen :)

Sen fick det bli klassiska foton framför slottet. Men denna gången hade jag ju norrsken också.

Fasadbelysningen på slottet var släckt, vilket räddade dessa bilder från att bli sådär utfrätta såsom belysningen på parkbänken är...

Till sist begav vi oss ner till den lilla stenbryggan där jag fotograferade de sista fotona. Klockan var nu strax över 22:30. Vi packade ihop och begav oss mot bilen för hemfärd.

Fotograferat med Sony A7III + Samyang 35mm 1,4 + stativ. 

Postat 2022-02-13 10:55 | Läst 1522 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Kvällsfotografering

Det var konstafton i Lidköping i lördags kväll. Jag och lillasyster tog en tur i stan för att se på konsten. Sen fanns det ju riktigt fina fotografier av Daniel Strandroth som var väl värt ett besök.

Passade även på att fotografera medans man gick. Har dock bara redigerat dessa två bilder än så länge.

Foto tagna med Sony a7ii + Samyang 35mm 2.8

Lidköpings industrihamn

En annan bro åt det andra hållet ;)

Postat 2017-11-06 14:45 | Läst 2583 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera