Öhrnen

vandring på okänd mark

Det var dags att bege sig någonstans idag, där vi inte vart på ett tag ja kanske se något helt nytt. Vi tog bilen och for iväg mot något naturreservat som jag bara har kört förbi för längesedan. Ca 1,5h timme senare var vi framme och stigen började med en brant uppförsbacke så när vi väl var uppe på toppen så var jag helt slut hehe snacka om kondis.....

Och det var typ det, en stig uppför tills man kom till en grillplats, Jag tittade på Maja och sade - Skojar du med mig? Var detta allt?!.... Nåväl vi gav inte upp utan satte kurs rakt in mot denna okända skog.

Grillplatsen, lika bra att testa djur ögonfokusen med Sonyn, Fungerade ypperligt bra :)

När vi hade traskat runt i skogen kom vi fram till en liten sjö eller en jättestor damm vad man nu vill kalla det. Och jag gick alldeles för nära så jag hamnade i träsket så vattnet rann in genom båda skorna.

Mina nya Meindl skor . - Vattentäta, bäst i test! sa de...... 

Med dyngblöta sockar och skor var det lika bra att hålla fötterna igång och fortsätta vandra.

-Åh en väg den tar vi Maja! Så den tog vi och gick en bra bit tills vi hamnade vid bilparkeringen där min kära leriga bil stod. Hm vi hade gått i någon slags stor cirkel utan att veta om det men nu när vi ändå var vid bilen så kunde vi ju lika väl åka lite till och titta på lite vilda hjortar som inte var allt för långt borta :) Sagt och gjort Maja hoppade upp i baksätet och jag satte mig i förarsätet, slog på värmen så att skorna skulle torka lite iaf. Sedan tog vi kurs mot hjortarna.

Fick se ett ensamt mufflonfår med hjortar i bakgrunden så detta fick förevigas på bild :)

Fortsatte på grusvägen och fick se denna lilla söta parvel vid skogsbrynet betandes. Söt :)

Längre bort stod denna vackra Dovhjorts hane.

Stannar du bilen och vevar ner rutan så räkna med att djuren springer fort ;)

Ljuset var ju inte det bästa idag som övriga november/december men jag kom tänka på vad fint detta hade vart om det hade vart solnedgång eller soluppgång här :)

Sista bilden så lekte jag med slutartiden för att få lite suddig bakgrund, detta fotot blev ett av de bättre om man säger så :)

Ja så var denna dagen till ända och med nya varma sockor och lite mat i magen så blev det en lyckad dag ändå :)

Så God Jul på er nu ger jag mig för i år :)

Postat 2019-12-21 18:27 | Läst 2056 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Vad du än tänker nu så stanna här...

Vi tog bilen till Dättern idag för att bege oss till ett fågeltorn som ligger ca 2km vandring från bilparkeringen. Jag gick i hopp om att iallafall få se en havsörn flygandes över fågelsjön.... Vi kom fram och Maja trippade snabbt upp för trappan till fågeltornets topp jag tätt efter henne. Där satte jag mig på en liten bänk som var dyngblöt och packade upp en skink/ost macka som vi delade på. Inte en enda fågel syntes till, inte en enda... Men det dröjde faktiskt inte länge innan vi båda hörde hur det prasslade i vassen först rakt nedanför oss och där fick jag syn på en vad jag tror är en vessla eller iller? Maja såg inget men hörde prasslet i vassen. Jag tog sakta fram kameran och fotograferade den och självklart så hörde den ju mig så den tog snabbt till flykt i vattnet.... Spegel spegel på väggen där sig mig vem som hörs?!!

Sen dröjde det inte länge innan ett skrikande hördes längre bort i vassen och jag höjde blicken och kikade bort. En flock med vildsvin dök upp ut från vassen. Maja gick fram till trappan och tittade. 

Bilderna är tagna med Nikon D7200 förutom Maja som är tagen med Sony a7M3

"Vad du än tänker nu så stanna här"

Postat 2019-12-14 18:12 | Läst 1715 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Havsörn

Ja vädret är ju som det är så varför inte visa lite fler bilder på mina favorit fåglar havsörnen denna vackra fågel. Har redigerat om några och beskurit iallafall den första till maxgränsen i mitt tycke hehe. 

Jag hoppas på att denna vår som kommer framöver kommer att bjuda på många fina havsörns bilder uppe i skyn. Slutet på Mars början på April då smäller det, då kan man se när örnarna leker uppe i skyn. Såg två stycken i April i år som satte klor mot klor och föll i en "piruette" (stavas det så?) och föll rakt ner mot sjön innan de släppte varandras klor och flög iväg tillsammans. Ah vackert :))  Jag längtar nu så jag spricker, inte bra då det bara är december hm.....

Den hörde mig, bäst att vara tyst......

Postat 2019-12-13 17:26 | Läst 1710 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Olika foton från olika tillfällen

Det var ju julgrans flygningen igår och jag såg den på riktigt nära håll, tyvärr så hade jag glömt kameran.... typist men återigen så bjuder jag på lite olika foton från de senaste 2 åren. Förutom Gripen och Hercules fotona som är tagna på flygdagen 2014 och då med ett billigt tamron 70-300 och en Sony a37 min första kamera i jpg format de du ;)

Finns text under bilderna

C-130 " Hercules" demonstrerar Flares som används utifall planet skulle bli beskjutet av robotar ( missiler)

Luft tankning för 2 stycken Jas 39 Gripen, Alla Gripen plan kan luft tanka, ni ser den "lilla" metallstången som är bakom hytten, de skall pricka Hercules luftslang i farten. Precision är vad som gäller ;) Kan dock tillägga att de ligger i låg hastighet.

Fallskärmsjägare som precis hoppat ut ur bakluckan från ett Hercules

Här kör denna Jas 39 Gripen i en väldigt låg hastighet. Man kunde nästan tro att planet skulle falla men återigen precision mellan piloten och planet.

Här är Micke min kusin och en väldigt nära vän, skön kille :)

Här var vi på besök hos Johannas syster och hennes man på Öckerö. Ja ni ser Maja var ändå husses lilla tjej ;)

Den här är stenhård! Jag slutar där......

Christopher en skön kille som bara fotograferar analogt än idag :), här var vi en tidig vår och fotade Läckö Slott

Lilla syster som gillar pappa :)

Följde med på en kvälls tur med båten en sommarkväll :)

Finns det något bättre än att ta ett härligt dopp en varm sommardag? Nej det gör det inte :)

Detta fotot är runt påsk så Maja fick vara påsk käring :), ja jag vet inte om hon gillade det så mycket....

Micke & Maja

Johanna & Maja en September kväll

Cody ( labrador) & Maja ( Goldenretriver) leker men det kan se lite tufft/hårt ut. Ingen kom till skada ;)

Postat 2019-12-11 20:25 | Läst 1956 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Long Exposure

Den första bilden är från igår tagen med Sony A7iii och äntligen så finns det intervallfotografering inbyggt i kameran :) De övriga bilderna är från i somras.

Bild 3 där brukar jag och Maja vara på sommaren och bada och spanar på mina fiskgjusar. Sista bilden allra längst bort ( tyvärr inte med på bild) där bor mina fiskgjusar :) 

Postat 2019-12-08 10:08 | Läst 1762 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 Nästa