Öhrnen

Analogt fotografi med Minolta XG1

Till och med Öhrnen har testat på att fotografera med en analog kamera och framkallat lite bilder :)

Hittade dessa nu på morgonkvisten när jag håller på att städa ur hdd och detta måste ju visas tänkte jag. Enda gången som jag fotograferade med en Minoltakamera och ett Minolta objektiv tror det var 45mm 2,8.

Mars 2018 var jag och Christoffer på Läckö för att fotografera lite analogt. Hade köpt mig en film och spänningen var olidlig, detta skulle bli kul :)

Fick dessa bilder och fick även reda på att något i kameran var trasigt av han som framkallade bilderna ( se bild 4 & 9) ser ut som ett ljust streck. Kommer inte ihåg vad han sa som var trasigt men han kunde fixa det om jag ville.

Det blev aldrig så, idag finns inte ens kameran kvar....

Christoffer fotograferade med någon Hasselblads kopia tillverkad i Ryssland dåvarande Sovjetunionen.

Postat 2020-11-01 09:27 | Läst 1987 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Vårkänslor mitt i bitande kyla

Idag var en sådan dag, Solen var riktigt stark och hittade man ett vindstilla ställe så kände man hur solens strålar värmde mot ansiktet. men ute på sjön var det kallt, många minus.

Vårvinter kanske man säger som uppe i Norr ;)

Vi tog bilen ner till sjön där kompisen fick ta en liten skridskor tur. Mina skridskor var längesedan jag såg.... Så det fick bli lite fotografering en sådan här vacker dag som den här. Alla foton är tagna med Sony a7ii + 55mm 1.8 + lite lightroom :)

Man blev riktigt sugen på att köpa sig ett par skridskor och ge sig ut!

Maja var med såklart och höll koll.

En kram måste man få ge också :)

Det var lite väl halt för vovven, så hon lade in "bromsen" titt som tätt.

-Där är du ju liggandes ( kan ja tänka mig att hon tänkte, typ...)

Å alltid lika glad :D

Ville även testa lite svartvita foton ( redigerade till svartvitt) och här är dem

Lekte lite med kurvorna i lightroom och bev faktiskt nöjd med resultatet :)

Postat 2018-03-17 20:05 | Läst 2873 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Musikstudion som inte längre är ( Tråkigt nog)

En gång i tiden var musikstudion ett  litet stall där man hade två boxar med två hästar. Detta var för ett antal år sedan när Herr och fru Andersson fortfarande var gifta. Det var fru Andersson som hade hästarna som sitt största intresse. Men så en dag skilde dom sig. Fru Andersson flyttade till Göteborg där hon var uppvuxen och som hon trivdes i. Herr Andersson bodde kvar och träffade så småningom en ny dam, och roligt nog så hette hon också Andersson. Något år senare gifte de sig. ( Tidigare fru Andersson träffade också en man i Göteborg lite senare) Stallet revs invändigt och eftersom Herr Andersson gillar att spela både bas och el/akustisk gitarr samt att han har flera vänner som spelar olika instrument så blev det helt enkelt så att Stallet fick bli en musikstudio/rep lokal/ pub. Sagt och gjort i flera år spelade vännerna i Stallet och även hade roliga pub kvällar. De bildade bandet Jeba som senare byttes ut mot Coal Bottom Blues. De åkte på lite "små" turneringar till olika cafe' , restaurangen o.s.v. och spelade. Men tiden hann ikapp, en blev pappa för första gången, en annan hade inte lika mycket tid till att repa på vardagskvällarna, så tillslut fick dom inte ihop sina rep längre och lade ner ganska så fort. Tråkigt tycker jag då det alltid var lika roligt att knacka på dörren och kika in när de satt där och skrev texter, repade, stämde gitarrer o.s.v. 

Idag ska Musik studion byggas om igen, och denna gång till en gäststuga. Och det var precis igår som jag kom på iden till att gå in och fotografera musikstudion innan den rivs ner och förvandlas till ett "sommar" boende. Det kändes lite vemodigt/ledsamt att fotografera alla prylar som låg kors och tvärs lite här och var, när man har vart med från början och sett alltihop.

Här kommer en hel del bilder från nedlagda Coal Bottom Blues.

Stallet.

Det blev en hel del foton men jag har ändå tagit bort mer än hälften.

Mvh Joakim Öhrn

Postat 2017-08-11 22:27 | Läst 2567 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera