Öhrnen

Fåglar

Lite blandade fågelbilder från helgen och början på denna veckas fotograferande ute i "vildmarken"

Fick knölsvan, knipa, sångsvan, grågås och någon för mig okänd fågel som sitter på toppen av busken. Kanske talltita? Entita?

Postat 2019-02-28 14:57 | Läst 2377 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

En Goldenretriver

Laddar upp en samling foton på min mest fotograferande kompis, Maja. Dessa foton är tagna mellan december och Januari. Fotat med Sony,Olympus och Nikon (för de som vill veta det) Smått redigerade i lightroom 6. Lite fotografier från våra små äventyr :)

Ovan Olympus

Ovan Sony

Ovan Sony

Ovan Sony

Ovan Nikon

Ovan Nikon

Ovan Nikon

Ovan Sony

Ovan Sony

Postat 2019-02-12 20:42 | Läst 1811 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

När naturen ger tillbaka!

Ibland slår hjärtat extra fort och man börjar "fabbla" och "fippla" med sin kamera och dess inställningar för vissa (de flesta) av de vilda djuren försvinner lika snabbt som de dök fram. Men så idag hade jag otroligt tur, var ute i skogen med Maja för att fotografera fåglar och kanske någon ekorre och då helt utan förvarning så flyger havsörnen ovanför trädtopparna. Jag faller ner på knä och lutar mig bakåt för att få så stabilt läge som möjligt och försöker att fotografera denna vackra örn när den flyger ovanför mig. Jag vrider på slutartiden men glömmer av bländar ratten så att alla foton på örnen är tagna med F 5,6 slutartid mellan 1/800 del - 1/1000 del sekund. Det gick otroligt snabbt och jag blev så glad över att ha fått chansen att få fotografera den på närmare håll än förut :) Örnen hade stenkoll på mig....

Tror att naturen ville ge tillbaka efter det som hände med kråkan :)

Någon gång ska jag jag testa gömsle.

De andra bilderna är på en nötväcka samt grågås eller sädgås tror jag att det är  som kommer in för landning vid naturrum ( viktoriahuset läckö slott) testade att följa flygande motiv och stod ute på en isfläck på sjön & Maja med hehe.

Tack för mig :)

Postat 2019-02-10 16:45 | Läst 2708 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Kråkan och Maja

Det här är en berättelse som utspelade sig idag för några timmar sedan. Regnet duggade lätt när vi gick i skogen. Jag hade så gott som gett upp att få fotografera några fåglar. Grå och trist dag med få fåglar som jag lyckades att fotografera ( se sista bilderna) 

På vägen tillbaka från skogen till bilen så öppnar landskapet upp sig och man kommer ut på fältet och däribland leriga plöjda åkrar. Maja brukar få springa lös i denna skog med en lina efter sig. Och denna gång fick hon syn på en kråka ute på åkern. Hon tog fart och jag tillät henne det eftersom jag visste att kråkan skulle flyga iväg så fort den såg en springande hund. Men denna kråka flög inte iväg utan "hoppade" iväg på den leriga åkern. Maja hann ifatt och jag tänkte att nu tar hon väl död på fågeln.

Men nej det gjorde hon inte hon ville leka med kråkan och inbjöd till lek  ( hon böjer ner frambenen och lutar rumpan upp i vädret med svansen viftandes)  Hon brås på husse, man skall vara snäll mot djur :)

Men kråkan ville inte leka så den fortsatte att hoppa iväg. Jag passade på att träna lite på att "fotografera fåglar" och tänkte väl att den var skadan, fanns inte mycket att göra, men så såg jag i sökaren att kråkans fötter hade så mycket lera så de såg ut som om att kråkan hade "ankfötter" och att den var för tung för att flyga. Jag kallade in Maja och band fast henne vid ett träd. sedan så lade jag ifrån mig min utrustning och gick sakta fram emot den stackars kråkan. Och när jag väl var framme vid den så satte jag mig på huk och strök försiktigt fågeln på ryggen. Den bet tag i handskens fingertopp men jag fortsatte att stryka den försiktigt fast nu med den vänstra handen. Kråkan släppte taget om mitt finger och tittade på mig medans jag strök den. Jag tog försiktigt upp den och bar den till en liten vattenpöl där jag sänkte ner kråkans fötter i vattnet och sakta tvättade bort leran. Sedan så släppte jag den på en gräsplätt där det inte fanns någon snö. Det kändes skönt i hjärtat att göra något för den och skönt att veta att Maja inte vill äta/döda fåglar :)

Det här är en fågel som jag snabbt fotograferade eftersom den dök upp lika snabbt som den försvann. Vad är det för fågelart?

Postat 2019-02-09 16:31 | Läst 2451 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Varför fotograferar du?

Den frågan och vad gör du med alla bilder? Har jag fått ett antal gånger när man vandrat olika vägar med hund och kamera väska på ryggen samt en kamera nästan alltid i handen. "Ja jag lägger upp på instagram bland annat brukar" jag svara. Men hade jag fått den frågan efter idag så hade svaret varit.

" Jag fotograferar i naturen för att jag älskar att vistas ute oavsett väder, ligga mellan två is snöiga klippor med en kall vind som slår mot ansiktet och fånga speciella ögonblick som när en rovfågel äter på sitt byte eller när du ser vanliga mörka fåglar i ett träd som jag också ser men som jag tar med mig hem i minneskortet och förevigar i en bok eller liknande"  

Idag hade jag å Maja en otrolig tur att få se flera stycken havsörnar som stod på isen och den ena åt på något som ser ut som en fågel. Jag tog av mig ryggsäcken och lämnade den i snön sedan så kröp jag sakta fram i snön mellan två isiga berg och lade mig där för att fånga detta ögonblick. Och vad jag fick se var en otroligt modig kråka som inte räds två havsörnar, han bet till och med den ena havsörnen på huvudet :)

Det här är en dag som jag sent kommer att glömma och en dag som är värd allt slit med alla dessa vandringar med en kamera i ena handen oavsett väder.

Hoppas ni gillar bilderna :) Jag kom inte närmare än såhär :)

Postat 2019-02-02 18:20 | Läst 1575 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera