Öhrnen

Minnen för livet

Om havsörnen är min favorit fågel så ligger nog fiskgjusen närmare hjärtat. Hur går detta ihop? Låt mig förklara, Några som har läst mina tidigare bloggar om mötet med fiskgjusarna där jag har följt två olika bon och fått se 3st juveniler växa upp i det ena och 2 st juveniler i det andra, fått se den ena vuxna fiskgjusen med ett stort sår över magen, haft närkontakt med 2 av juvenilerna utan att vara nära deras bon, suttit på ett berg helt synlig och fått se hur far & mor flyger med fångst tidigt på morgonen, dagen och på kvällen. Lyssnat till ungarnas skrikande efter mer fisk och även fått se när alla är uppe i skyn samtidigt och flaxar i sommarvinden. Fick uppleva när en havsörn kom för nära det ena boet och från ingenstans kom fiskgjusen flygandes i ilfart rakt mot örnen och dessutom så hade den en nyfångad fisk så antagligen hade den suttit på en gren någonstans och ätit innan den skulle ha gett fiskresterna till juvenilerna men då som sagt dök örnen upp. Ja det har varit en riktigt fin upplevelse med många härliga minnen. 

Men nu är de borta sedan länge förhoppningsvis i Afrika allihop helskinande och mår bra i värmen. Och till våren kommer de tillbaka för ännu en säsong :)

Så om nu havsörnen är favorit fågeln så är fiskgjusen den fågeln som gett mig mest glädje och minnen ( bortser från örngömslet) där allt har hänt ute i det vilda där fåglarna bestämmer och jag är en åskådare :) 

Vissa bilder är visade i tidigare bloggar. Jag har även märkt att fiskgjusen föredrar döda/gamla träd, såg ofta att de satt och åt en fisk på just dessa träd så för guds skull ta inte ner/bort döda träd, de behövs för många arter!

Denna juvenile kommer jag aldrig att glömma, till och med Maja satt och tittade upp mot den med intresse. Undrar vad den tänkte om oss två konstiga varelser? ;)

Postat 2019-11-28 17:37 | Läst 1576 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Kinnekulle

Vi var uppe på kullen för några helger sedan och fick syn på lite dovhjortar. En fick jag allt fångad på bild som jag blev nöjd med :)

Vi var egentligen där främst för att ta en rejäl vandring och fotograferandet i andrahand men denna hjorten stod så fint så jag hann att plocka fram kameran ur ryggsäcken och knäppa några bilder.

Ja åsså min nya profilbild såklart får ju hänga med här ;)

Postat 2019-11-26 12:42 | Läst 1628 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Rovfågeln

Är i mitt tycke ett väldigt spännande motiv, eller rättare sagt spännande levande varelse. Åter igen lite bilder från örn gömslet från oktober månad. Men denna gång inga örnar utan lite bilder på röd glada och ormvråk. Det intressanta med gladan var att den satte sig aldrig på marken och åt av åteln utan den cirkulerade över platsen för att sedan störtdyka och försöka ta någon köttbit från marken. Flera utav dem lyckades men det gjorde inte jag med min kamera, att följa med i den hastigheten när kameran var fast på ett stativ... Jag märkte även att gladan var inte så omtyckt av vare sig kråkorna eller korparna. Antar att de inte tyckte om gladornas strategi. Och något som man märker när man sitter i ett gömsle är ju att se alla dessa fåglars beteenden vilket är mycket intressant. Ett minne som jag har därifrån och som jag inte kommer att glömma var när en glada stört dök och fick tag i en restbit av en fågel som den flög iväg med för att sekunden och då menar jag sekunden senare bli jagad av en fullvuxen havsörn. Gladan släppte bytet och örnen landade för att ta åt sig :) Så där var örnen snabbare än gladan, antagligen för att bytet tyngde ner fågeln.

Ormvråken var desto försiktigare den satt gärna en lång stund på någon pinne/gren för att kolla läget. Och så länge örnarna var på platsen så avvaktade den. När de väl ätit och flugit iväg så gjorde den korparna och kråkorna sällskap. 

Alla foton här är tagna på höga iso förutom något enstaka pga vädret som var dystert den dagen, ja som november nu då.

Vissa bilder är faktiskt inte alls skarpa och bra tycker jag men jag vill visa dem ändå, just för att jag gillar fågeln :)

Finns text under vissa bilder.

Röd Glada en otroligt vacker rovfågel som är väldigt sällsynt här uppe i Västergötland så ni Skåne bor kan skatta er lyckliga att ha en sådan fin fågel hos er :)

  

1. Kråka 2.Röd glada 3.Skata 4.Korp

Ormvråken är mycket mycket vanlig rovfågel här som jag bor, året om men väldigt vacker att få se på nära håll. Tror att det kom med en örn bland nedre bilderna också :)

Korpen är inte så liten den, har dock dragit lite för hårt i skuggorna här ser jag.

Och som sagt fåglarna ser mig inte men de hör kamera ljudet vilket är väldigt störande... Spegellöst kanske??!......

 

Postat 2019-11-24 19:15 | Läst 1973 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Go West!

Idag gick vi mot väst efter Majas vilja, (nåja med lite tricks) och det blev en promenad med träning där jag låter Maja sitta still medans jag slänger iväg en boll så långt jag orkar och sedan ger Maja ett kommando att söka och hämta. Fullföljer hon så får hon belöning. Och det är klart att hon gör det :)

Såg lite fåglar också för den delen men på tok för mörkt i denna skog för att fotografera dem så Maja blev huvudmotivet idag.

Nikon D7200 + 50mm 1.8 G

Postat 2019-11-16 15:57 | Läst 1686 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Snart är vi där :)

Efter att ha läst och sett Björns blogg så blev suget efter snö ännu större. 

Fick bli att se på lite foton tagna från dec 18 till Jan 19.

Ett vitt landskap /miljö piggar verkligen upp ett fotografi :) 

Till och med när det är lite snöstorm. Snart är vi förhoppningsvis där :) 

Postat 2019-11-12 15:21 | Läst 1636 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 Nästa