Öhrnen

Endast en kamera kvar

Är det nödvändigt att ha mer än en kamera? Beror väl på vad man är för en slags fotograf/filmare. Men för mig så blev det så att fujin fick ryka till fördel Sonyn. Fujin var en riktigt rolig härlig liten kamera som producerade många vackra kort men att lägga ner pengar på två olika system blev idiotiskt i mitt tycke så då valde jag att sälja min lilla X-t10 med tillbehör.  Och nu fokusera på min kvarvarande Sony FF, som jag Bestämt att jag skall ha i minst 3-4 år innan jag uppgraderar mig. Man blir ju teknikberoende av alla nya prylar som ploppar fram men nej, jag skall hålla i mina pengar och kanske eventuellt satsa på en ny mobil framöver istället. För visst räcker en mobil telefon som andrahands kamera idag? :)

Nu ska vi hålla ihop du och jag i många år!!

Sony A7ii

Fujifilm X-t10

Fujifilm X-t10 

Ha de gott!

Postat 2017-10-24 14:56 | Läst 3174 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kinnekulle

Eftersom det är älgjakt här och varstans runtomkring Sveriges alla skogar å hörn så bestämde jag mig för att ge Kinnekulle ett försök, där finns det ju trots allt riktigt vackra vandringsleder, där borde man ju inte skjuta? 

Jag och Maja tog bilen dit och var där runt 12 snåret igår söndag. Mötte en hel del vandrare i alla möjliga åldrar som hade tagit sig dit för en söndagspromenad/vandring. Och vissa bar kameror precis som jag. De var nog också ute efter höstfärgerna precis som jag där med ;) Det blev blandat väder, regn,moln och lite sol.

Vi stannade först uppe vid stenbrottet där jag gick ut och fotograferade lite grann.

Dessa två är exakt samma bild fast olika redigerade...

Sen bar det iväg till Munkängarna och Hällekis camping 

Det fanns ekorrar här med :)

Här fick hon syn på ekorren

Någon  eller några som gillar att bygga/stapla sten :) 

 

Ett litet höst dopp hann det bli med också :)

Det nya stativet och fotoväskan. Mycket bra grejjer må jag säga :)


Det var inte lätt att kasta löv med ena handen samtidigt som jag skulle fota i den andra. Men gillar bilderna på Maja ändå, härligt oskarpa :)

Denna blev ju skarp ändå :)Kinnekulle taget från kållandsö.
Under den föregående veckan så var vi även i Källstorp och promenerade efter jobbet.


Från ett tomt älgtorn!

Många bilder ligger i oordning men resan såg ut som så att vi besökte Källstorp under veckan och igår Söndags drog jag och Maja till Stenbrottet på Kinnekulle och därefter vandrade ner till munkängarna och sedan till Hällekis camping. En skön söndags promenad strax under fyra timmar ( stannade för fotografi inräknat)

Hösten är allt grann att vistas/fotografera.

Postat 2017-10-16 20:09 | Läst 3504 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Horisonten

Sprang bokstavligt talat genom skogen en eftermiddag/kväll med det tunga Manfrotto stativet i ena handen och kameran i den andra. Solen höll på att gå ner, jag såg hur solens strimmor emellan träden sakta började försvinna. och det var en bra bit ut till sjön där jag kunde se solnedgången. Men jag hade missbedömt tiden och verkligen hur fort solens sista tid på himlen var. Andfådd och trött i armarna som jag var, fortsatte jag nu när jag ändå hade tagit mig ut till skogen. Men jag missade själva solen när jag väl var ute vid vattnet och blickade ut mot horisonten. Nåväl lika bra att fotografera det ljus som fanns kvar när jag ändå tagit mig dit ut :)

Besviken tittade jag ut mot horisonten att jag missbedömt tiden så. Men Det var ju vackert ändå.

Tur att man hade med sig en ficklampa för roligt var det inte att gå helt själv dessa 3km tillbaka till bilen i en kolsvart skog klockan ca 19:15.....

Bild från helgen, skogspromenad varvat med lek :)

Har jag sagt att jag gillar hundar? ;)

Postat 2017-10-10 16:40 | Läst 2342 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera