Öhrnen

Solnedgången vid Jarlehus

Nu har värmen kommit på riktigt och det var inte en dag försent. Jag och sambon har haft fullt upp med att plantera nyinköpta blommor denna eftermiddag i den härliga vår värmen. Men det blir inga fotografier på dessa utan istället på lite solnedgång som jag och en vän åkte ut och fotograferade på kvällen.

Fick testa vännens Panasonic Lumix GH5 och vilken kamera det var. Fullkomligt älskade att det är 2x crop, perfekt när man skall fota fåglar :) 

Å andra sidan gillar jag min Sony också som bevisar att i  denna sista bild så var Panasonicen kolsvart i motljuset men det gick att ljusa upp rejält i lightroom utan nämnvärt förlust/dålig bild. Bra dynamiskt omfång tror jag det kallas :)

Tack å hej

Postat 2018-04-20 22:41 | Läst 673 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fujifilm X-t10

Köpte mig en Fujifilm X-t10 för några månader sedan. Har vart lite sugen på att testa Fujifilms system plus att jag är förälskad i deras retro/analoga design på kamerorna. Fast främst så var det väl för att jag ville att sambon skulle börja fota lite mer med en "riktig" kamera istället för sin mobil...Nåväl det gick sådär.

Jag kör med två system istället :) och jag är riktigt nöjd med X-t10, fotar enbart jpeg med den och väljer ofta filmsimulationerna, velvia, astia, classic, chrome osv 

Lite spontana foton, kom ihåg att jag är "nybörjare" inom Fuji ;)

Skogen! Ett ställe jag spenderar mycket tid i :)

 

Hon är en sann följeslagare som ofta får vara "modell" på mina foton. Även fast hon inte är lika sugen på det.

Autofokusen funkar väl, fick någon/några skarpa av flera bilder.... men nu är jag medveten om att detta inte är en sport kamera. fotar ej heller så mycket sport/rörliga motiv.

Detta läget gillade jag med kameran.

Dragkamp mellan Maja å syrran, Vovven vann :)

Brorsan sålde sin Canon utrustning och gick helhjärtat över till Fujifilm.

Ha en fin sommarkväll!

Postat 2017-05-23 19:50 | Läst 697 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera