Öhrnen

Midsommar vid sagoslottet

En midsommarafton vid Läckö Slott. Vädret visade sig från sin bästa sida. Människornas glädje och skratt gick inte att missa denna vackra dag.

Jag fastnade för den här familjen som hade knutit fast en skjorta som skulle ge lite svalkande skugga till deras hund.

Här har vi Jenny och min far. Kollegor på Läckö slott. Hennes mormor har sytt den här fina midsommar/folkdräkt. Visst är hon vacker <3 :)

Det härliga gänget som inväntar på att bära fram midsommarstången, där den skall resas.

Mannen som jag tyvärr glömt namnet på kom från Göteborg, skön snubbe :)

Dags att bära fram midsommarstången.

Musiken spelades i förtruppen.

Här reses den upp.

Sista muttern skruvas fast.

Där borta bland träden, kan ni skymta Victoriahuset/naturrum.

Emil var glad över en lyckad midsommardag :)

Hanna med sin son. Tror inte han gillar fotografer ;)

Frida med sin dotter :)

Erik och Jenny :)

Träffade på ett gäng från Skåne som åkte runt i Sverige för dansens skull. Pratade med mannen till höger en bra stund. Pratade tillslut skånska med honom. vet inte om han gillade det, men jag tyckte det var kul. Rolig dialekt ni har ;)

Fick ju fotografera dem, så de tyckte nog min skånska var bra.

Läckös vd Jan.

Therese & Emma :)

Gick vidare upp mot slottet till trädgården där fina Olivia jobbade den här dagen <3. Passade på att fotografera henne, med hennes tillåtelse förstås :)

Här i full färd med att vattna växter.

Glad midsommardag får syskonen Öhrn önska er :)

Postat 2022-06-25 19:06 | Läst 1160 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

The one and only

Åh det är havsörnen alla kategorier utan tvekan. Vilken jäkla majestätisk rovfågel det är. Så tacksam för att den har kommit tillbaka med råge, och det är tack vare havsörnen som jag håller på med "fågelfotografering".

Gick upp 05:30 i helgen för att ta kajaken och inventera fiskgjusebon. Och det såg mycket lovande ut. Fiskgjuse honan satt i bot där hon styckade fisk till sin unge(ar). Låg en bit ut och skådade genom kikaren. Paddlade vidare till nästa bo vilket även det såg bra ut.

Sjön var helt blank medans solen gassade på. Kan det bli bättre än såhär?? Ja men visst kan det det! :)

Paddlade vidare och kände hur armstyrkan ökade, härligt!

Runt 07:30 snåret hände det som jag så länge har drömt om. Precis från ingenstans dök den äldre havsörnen upp, och lika fort som den dök upp dök den ner mot vattnet.

(Har alltid med mig D500 i kajaken och inte Sonyn utifall man skulle välta.)

Bilderna bör förstoras om du är intresserad av havsörn och häftiga möten ;)

Bilderna på den äldre havsörnen är beskurna en del.

Lägg märke till havsörnens vingpennor på den högra vingen. De är riktigt långa. Hittade just en sådan vingpenna förra året som jag tog med mig hem. Den gick från långfingret nästan ända upp till axeln, nästan. Här har den gjort en vacker manöver och börjat dyka ner. Även om du inte är intresserad av fåglar över huvud taget så kan jag nästan lova dig.

-Att får du se en havsörn som jag gjorde den här morgonen, göra en fin luftmanöver för att sedan dyka ner och fånga en fisk framför dig, så kommer du förmodligen aldrig att glömma det.

Fort som tusan gick det vilket fick d500 att missa fokusen totalt när havsörnen väl greppat tag om fisken.... inte superlätt att fotografera från en kajak heller. Särskilt inte i action.

Havsörnen greppade och flaxade upp med bytet.

Den hade blicken mot mig hela tiden. Hjärtat skuttade nästan som om man var nykär 😁

Från fiskens perspektiv så kan man ju se det såhär. Nu fick den ju se sin "värld" från luften även om det förmodligen var det sista den fick uppleva.

Så jäkla glad. Vilken morgon!

***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

En annan dag hos fiskgjusarna som aldrig kom. Men vad tusan gjorde det när man fick sådant här otroligt fint besök av en ung havsörn som jag skulle tippa på är en 2k örn.

Har sett den många gånger förut och kände igen den. Tror att den är en hon just för att hon är verkligen en riktigt stor havsörn jämfört med de andra örnarna häromkring, så därför kallar jag den här havsörnen för hon ;)

Hade slängt ut en fisk till fiskgjusen som aldrig kom som sagt, men vilken överraskning när hon dök upp och flög över i omgångar :)

Lugna vingslag med blicken mot fisken.

Måsen brydde hon sig inte om.

Men så satt ju jag här på berget...

Det gillade hon inte riktigt...

Med en blick mot mig medans hon svepte över.

Nej du, havsörnen gick aldrig ner vilket var väntat. Men vilka närbilder. Och framförallt att få höra havsörnens vingslag slå den här lugna vackra kväll. 

Postat 2022-06-09 20:38 | Läst 1316 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera