Öhrnen

Skogens konung

Det blir alltid lite extra roligt när man får tillfället att stöta på en älg djupt inne i skogen (dagtid utan pannlampa) under vandringen. Den här gången dock, befann vi oss mitt i bland dem.  Det var Maja som först hade fått vittring på en utav dem så genom att följa hennes blick fick jag syn på den första älgen där uppe på krönet.

1.

2. Kröp sakta upp för det lilla krönet. Då älgen hade vänt om och backat. Där borta stod en annan.

3.

4.  Maja fick ligga kvar vid väskan medans jag smög mig vidare en liten bit till in skogen. Men jag hade hela tiden koll mot henne för säkerhets skull.

5. Älg, älg, älg, massor av älgar. Häftigt!

6. De hade alla hört mig sedan länge och de stod utplacerade här och där, alla med blicken mot fotografen. Förmodligen så hade vi stött på vilande älgar som slagit sig till ro efter en natts ätande ute på rappsfältet.

7.

8.

9. Såg fem stycken älgar totalt den här dagen i skogen. Och det kändes riktigt fint att få fotografera älgar efter ett långt fotouppehåll. 

Bonusbild från helgens arbete hemmavid, före och efter älgfotograferingen. Det hade blåst ner en del träd efter stormen tidigare i år. Kapningen är nu klar. Sen kommer etapp 2. Vedklyvning. Så har vi lite ved till vintern igen :)

Postat 2024-03-11 12:00 | Läst 857 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera