Öhrnen

Havsörnsprojektet 2023

Det här året har jag valt att försöka få havsörnarna i ögonhöjd jämfört med tidigare år där jag suttit längre upp och siktat nedåt med kameran. Det här var svårare sagt än gjort. De har inte direkt varit samarbetsvilliga om man säger så. Mycket fisk har redan gått åt och jag känt att jag befunnit mig alldeles för nära för att detta ska lyckas. Men så en dag så klaffade det. Havsörnarna gick ner, och de höll sig kvar på plats. Här kommer några bilder från mitt senaste projekt med dem 🙏🏻

Den äldre graciösa örnen på framfart i ljungen.

Bilder som dessa på en favorit gjorde gott för själen.

Morgonljuset.

En ungfågel med blicken mot en annan örn som satt i trädet ovanför oss.


Är jag avslöjad nu?Örnens rop ekar ut över sjön. En annan örn svarar långt där borta. Fotografen som sitter där bakom granriset skakar av lycka.

Tack för mig :)

Postat 2023-09-22 09:21 | Läst 988 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Den mäktiga rovfågeln

De är som stora drakar när jag skådar deras vackra fjäderdräkt. På vissa håll ser det mer ut som drakfjäll än fjädrar. Jag talar såklart om havsörnen. Rovfågeln som fullständigt fått mitt intresse att börja fotografera fåglar, och den som jag lägger absolut mest tid på för att kunna få uppleva sådant här. 

Dagens spegellösa systemkameror är överlägset när man kan fotografera helt ljudlöst. Det går inte annars. Särskilt inte en morgon som denna då det var helt vindstilla och havsörn inom 7-10 meters håll.

Spänningen är olidlig. Örnen var där framför mig. Tog en selfie med mobilen (ljudlöst såklart) medans örnen höll på att äta.

Den här äldre havsörnen som jag inte tror är så mycket äldre än 5-6 år, var den första på plats den här tidiga morgonen. 

Vargens hunger i mig stillas när jag får tillbringa sådana här oförglömliga möten med havsörnen.

En annan grann havsörn med ett jack i sin näbb (andra sidan) poserade fint några få meter framför mig i morgonljuset.

Den här morgonen blev det extremt nära, (fisk som drogs hit och dit av både örn och kråkor) vilket visade sig då de var extra vaksamma och skygga när de befann sig nära mig. Tiden med dem blev kortvarig vilket är förståeligt.

Vi får se hur det fortsätter. Spännande är det i alla fall att befinna sig mitt ibland dem.

Postat 2023-09-12 12:19 | Läst 1044 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera