Öhrnen

Innan mörkret faller

Äntligen helg och lördag! Äntligen kan man bege sig ut när det fortfarande är hyfsat ljust där ute och inte becksvart när man kommer hem. Så det fick ju bli en rejäl vandring idag, upp emot 1,5 mil gick vi (kikade mobilen) plus/minus stopp för fågelskådning/ fotografering.

Har lagt alla fågelbilder som tumnaglar, men fick se ormvråk, havsörn, massa sångsvanar, korp och gråkråkor å sen de små bland träden :)

Dock så blev det mycket roligare att fotografera vovven i detta väder och sen redigera lite som jag ville här.

Bytte Samyangen 135 mot 85mm 1,4 istället för någon vecka sedan, vet inte hur jag tänkte där egentligen men autofokus är ju bra om man skall fota hundar framöver :)

Nu är det örnspaning på hög nivå!

Flera olika fåglar, havsörnen är bilderna 1 & 8 :)

-Kan mycket väl finnas sork här omkring.

-Fanns ingen! Du lurade mig!


Nåväl jag tycker om dig ändå husse :)

Det var nästan så att jag hann att sätta mig innan fotot togs :-)

Här under en superglad tjej! precis som det skall vara :)

( hon fick en rejäl dusch sen)

Aj då, nu krockar vi!?!?!!

Postat 2020-11-28 18:11 | Läst 2423 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Fiskgjuse tar fisk ( arkiv från juni)

Grävt ytterligare lite i arkivet och denna gång hamnade jag från när jag höll på med mitt lilla fiskgjuse projekt. Och slutsatsen av allt detta nu såhär i november. Det var aldrig någonsin något lätt motiv att få bra bilder på, Fiskgjusar är ju skygga och det med all rätt. Jag kunde ju inte direkt gå till deras bon och fota, utan jag fick helt enkelt "lära mig" deras flygrutter när de var på födojakt, mestadels hanen då men ibland kunde de vara två som man såg. Det var få gånger som de verkligen visade intresse för den utslängda fisken och det med största sannolikhet av att vi stod där och tittade... men just de få gångerna var magiska. Och just en gång var denna. Kommer ihåg att vi (Maja) hade gått ut till bergskanten, solen hade gått bakom molnen och jag hörde det välbekanta ljudet från rovfågeln. Stod kvar där och tittade upp mot himlen läänge... Tillslut fick jag se den och den såg ju oss också, hade förberett med fisken i handen och kastade med all kraft ut fisken i sjön.

Gjusen kom närmare och närmare, satte mig på huk för att göra mig lite mindre ( tänkte mindre hotbild) och samtidigt tvätta handen i vattnet med blicken fäst på gjusen. Den flög i en kort cirkel ovanför oss på mycket nära håll. Lyfte inte kameran utan ville verkligen att den skulle ta "bytet" denna gång så satt lugnt kvar och tittade. Den ställer sig nästan raklång i luften och ryttlar som en tornfalk, nästan fast med kraftfullare långsammare slag.

Jag knäpper mitt första foto, sen går det fort! Så fort att jag från sittandes position inte får med plasket eller när den tar fisken. Får början och slutet men missar mitten. Kan säga att det gör absolut ingenting. Närbilderna med den gröna skogen i bakgrunden är bilder som jag är otroligt lycklig över att ha fått och sen en bild när den ruskar av sig allt vattnet var inte så pjåkig den heller :)

( den första bilden här är visad tidigare men här kommer serien från den gången)

 

Bilderna här under ligger inte i ordning, den när den ruskar av sig vattnet skall vara den sista och de med fisken hängandes nedåt före de andra två. Fiskgjusar lägger nästan ( ja om inte) alltid fisken med huvudet framåt för luftströmmens skull. Det skall gå smidigt när man flyger iväg :)

Postat 2020-11-25 18:15 | Läst 2136 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Från arkivet ( April + Juni)

Återgår till arkivet och denna gång hittar jag lite mås och trut bilder från slutet av april i år. Kommer ihåg att det var en riktigt varm och solig dag. Vi satt och åt en macka och hade lite sällskap av måsar och trutar, nåväl iaf en trut var där.

Delade den sista biten av mackan och kastade ut i sjön. Dags att fotografera lite.

Klart du ska ha en brödbit när du cirkulerat så fint framför oss!

Fiskmåsen var ju inte sen att upptäcka vad som hade hänt :)

Klart du också ska ha en liten brödbit :)

*********************************************************************************************************************************************************

Det var från april och här under två stycken bilder från i slutet på juni. Blir lika imponerad varje gång när jag ser sädesärlan med sin fångst. Jag menar det är ju inte en insekt den fångar och överlämnar till sina ungar. Den fångar insekt efter insekt samtidigt som den redan har fångade insekter i sin näbb. Cool fågel minst sagt! Samtidigt som den är väldigt fotovänlig, gillar denna lilla fågel skarpt!

 

 1,2,3,4,5,6,7,8...… ja jag vet inte hur många kryp den har fångat där hehe :)

Postat 2020-11-23 14:56 | Läst 1810 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Genom åren

Äldre foton genom de senaste åren.

Och nu blir det hund foton för hela slanten ;)

Går igenom arkivet lite smått så här i november tider. Och det bringar upp härliga minnen från åren som gått :)

Blodig dragkamp här om bollen, tror nog att bollen fått mest stryk. Harry är mycket starkare än Maja så hon använder sin vikt till sin fördel här :)

Sitter i gömsle och spanar vadarfåglar, kul va Maja? :)

3st Bordercollie som vi stötte på, tror att det var mamma och hennes två vuxna valpar eller hur man nu säger om jag inte minns fel.

Maj månad, en riktigt härlig månad, hon gillade vågorna som kom in mot stranden. Och vad glad hon var och då blev husse också glad :))

Det gäller att inte få med sig fel hund hem sen ;) Maja och hennes syster, storasyster och mamma. Och Christina som hade ont i foten här också, det slår ju aldrig fel :)

Majas gamle matte, och det var dags för en selfie.

När det äntligen kom pyttelite snö :))

Majas kompis Cody en labrador, och hans matte. De fick hänga med på en tur för något år sedan. Kan det nalkas godis där kanske må tro :)

Yes, det finns något gött där! Cody är beslutsam.

Juni 2016, ah tiden går för fort :/

En fin juni kväll med Majas gamle matte :)

Spelade visst för hög musik och Maja vill ha lugn och ro. De va lika bra att lyda och ta emot lurarna... Men först ett foto :)

Ännu mera snö woho :)

Till och med sjön var islagd :) Och horisonten sned :/.....!!?! Maja är rak iaf :)

Sälen och det är sommar, man brukar ju åka dit på vintern annars har jag hört..., men vi hade hyrt en stuga billigt och det var Fulufjället som var målet :)

Horisonten sned här med..... Hehe måste kolla synen..... Men utsikten här var det inget fel på. Att se över allting.

Gömsle igen, kortvarigt. dåligt med fågelliv och båda trötta på att sitta still.. Och så råkade husse säga godis :)

Harry fick hänga med på en tur en dag tidigt i våras, tyvärr så är huvudet oskarp här, hade precis köpt mig ett 50 1,8 objektiv till Nikon kameran som jag testade kommer jag ihåg. Nåväl han var nöjd, och vi med :)

Träning med dummy eller hur de nu stavas/kallas de där sakerna. Hon kämpade på :)

Avslutningsvis en härlig bild när Maja trivs som bäst, minus grader, torrt och massvis med snö att gräva tunnlar i, springa i, rulla sig i, äta snöbollar som husse kastar :)

Hoppas på snö i år, så hon kan få ha det riktigt skojj igen :))

Postat 2020-11-18 21:07 | Läst 1416 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

November

Fick en stund med en äldre örn en lördag för några veckor sedan. Solen visade sig på morgonen och var framme några få timmar. Fick ju plocka fram kaffe termosen redan i början på vår fågelvandring för där borta satt den. Eller satt och satt, den kom från skogen och slog sig ner där borta. Fick en fin kvart med kaffe, sol, och till vänster en örn sittandes i talltoppen :) Bra start på dagen!

Precis landat.

Tänk om den hade fått syn på något byte där och börjat dyka, woho, det hade vart coolt.

Men istället så flög den iväg strax därefter bakåt och in i skogen. Dags att packa ihop och börja gå då kanske, med en blick mot tall/gran topparna  gick vi längs med sjökanten. Hör en kråka kraxa och tittar upp, men försent för att få en bild "framifrån" så det fick bli några underifrån.

Dimman låg över hela sjön och kröp sakta mot land, inom några minuter så var solen borta och hela landskapet blev med ens grått. Vi fortsatte längs med sjökanten. Fick se en brunaktig lite pippifågel som hoppade runt på stenarna. 

Dags att låta Maja "vakta" väskan. 

Kröp bland stenarna för att komma lite närmare strömstaren. Fick ganska såklart för mig när den kände att nu var jag tillräckligt nära. Så några få foton på den innan det var dags att krypa tillbaka.

På vägen hem, några kungsfåglar kvittrade och hoppade bland granarna. Lyckades fånga en på bild.

De här bilderna under är första gången som jag såg och fotograferade en strömstare och de är fotograferade veckan innan bilderna här ovan. En annan strömstare och individ, den här var inte alls skygg. Jag hade ju ändå en stor hårig kompis bredvid mig här hehe.

Allt för denna gång, må november gå fort!

Postat 2020-11-17 18:39 | Läst 1793 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa