Öhrnen

I den lilla världen där vi är giganter!

Det behöver ju inte enbart vara fåglar som man fotograferar eller människor, eller Maja det finns ju mycket annat på denna jord. Idag så besökte vi den lilla världen med min lille trotjänare Olympusen och detta vackra 60mm 2.8 macro. Ja jag vet jag har tre olika kameror men det har bara blivit så genom åren...... :)

Jag och Maja tog en tur efter jobbet till sjön där jag brukar fotografera fåglar för det mesta då vädret har varit strålande :) Men idag så var inte Nikon med utan Olympusen. Och det finns väldigt mycket man kan få uppleva i småkrypens värld. Fick bland annat se en myra som jagade någon "flygaktig" varelse på ett högt grässtrå. Och det bästa med makro fotografering du behöver inte alls bege dig särskilt långt bort för att hitta motiv. Det finns ju överallt :) Bara fantasin sätter ju gränser. Kan mycket väl bli en tur imorgon med denna kombo också då vädret skall vara på topp.

Nackdelen med macro fotografering vid sjön, det blåser och alla motiv åker med vinden & skärpedjupet i ett macro objektiv är som ni vet, kort.....

Det här var coolt att få se när man öppnade upp i lightroom, att få se blommans pollen på flugan :)

Och den här flugan måste ha varit vid sjön för man ser ju vattendropparna :)

Så tuff spindel och stor var den, någon som vet vilken art?

Fredags gymnastik :)

Trollsländan satte sig på väskan för lite återhämtning :)

Här är myran som jagade den flygaktiga saken

Det var över 1,5 årsedan sen jag sist klippte Majas klor. Det behövs inte hon slipar ner dem själv genom våra vandringar :)

Där bor det en stor spindel med några döda uppätna små spindlar

Ingen aning vad för kryp med ljuset blev bra :)

Fjäril av något slag

Jo Maja var ju med också =)

Postat 2019-09-20 19:20 | Läst 2673 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Jakt

Nu närmar sig älgjakten och jakt på dovhjorten/ bocken. Det är många i min krets som är jägare och alla har tagit ledigt nu i oktober för just jakt. Jag brukar också ta en eller två dagar ledigt för jakt, fast med kameran :)

Brorsan är en av dom som jagar.

Postat 2019-09-17 11:32 | Läst 1751 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Min gamla X-t10 och bilderna som då blev

Satte mig vid datorn för att föra över lite fågelfoton och börja processen med redigering. Av någon slump så hamnade jag i några mappar bland annat en mapp som heter X-t10 jpg. Det var drygt 2 kanske 3 år sedan jag hade en Fujifilm X-t10. Började titta på dessa foton och fina minnen dök upp. Tänkte att jag visar några här. Det var innan Nikon, innan fågelfotograferingen tog fart. Den tiden då jag inte hade något direkt mål utan kameran bara följde med så att säga :)

Finns text under bilder.

Börjar med denna som Johanna tog, hon var även frisören :) Maja var trött här och hade skadat tassen, vi hade inga plåster på oss så socken fick fungera som bandage :)

Johanna :)

Niklas min systers sambo :)

Jag, min lillebror och hans sambo Sara :)

Bror, hans sambo, syrran, hennes sambo och min dåvarande sambo :)

Syrran och hennes sambo

Bror och hans sambo

Brorsans x-t20 med ett canon objektiv som jag lånade till min x-t10 och fotade några bilder ovan :)

Johanna när vi var och vandrade på Stenshuvud nationalpark i Skåne :)

Indiana Jones??

Detta var Majas första "riktiga äventyr" :)

Fotograferade från Läckö slotts klocktorn

Och det här var en riktigt usel kombo. Laea 4 tillsammans med tamron 70-300.... den kombon glömmer jag helst.......

Diggiloo kör ett genrep inför ikväll :)

Mitt nyinköpta Macro objektiv till Sonyn :) Sålt idag dock ;)

Vi hann inte undan regnet... hehe :)

Syrran :)

En av mina bästa vänner Anton och hans båt :)

Niklas och Maja har kamp :)

Syrran Madeleine har kamp :)

Ser du kameran? :)

=)

Åh en sten eller om det var Åh en pinne! :)

************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

         2019!

Jocke & Maja och nu blir det mycket sånt här och särskilt då fåglar vilket är mycket mycket roligt att hålla på med :) 

Detta var lite kul att titta på äldre foton från förr, kanske blir fler sådana här bloggar framöver :)

Postat 2019-09-13 18:26 | Läst 1440 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Inte en enda fågel men väl en liten fyrbent vän

Det var inte alls meningen att det skulle bli ytterligare en blogg denna helg efter gårdagen men eftersom vädret har vart kanon idag och vi har ja ni vet...... dock utan resultat så passade jag på att ta en hel del bilder på min lilla flicka som nästan alltid är med på fototurerna :) Allt är taget med Sonyn & Zeissen. Så denna lilla blogg tillägnar jag Maja som just nu ligger i sängen och stensover.....

Den här fick jag allt beskära då kallingarna syntes haha :)

                         "Simba jag lever inom dig" - Lejonkungen ;)

Postat 2019-09-08 20:25 | Läst 1751 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Uppe med tuppen

Denna veckan har varit en tuff vecka både på jobbet och efter jobbet. Har inte legat på latsidan när man kommit hem. Flera dagar så har vi stuckit ut i skogen och besökt några fågeltorn för att spana rovfåglar. Och det märktes för igår slocknade jag ca 21:30 efter en öl.... Men det var tur för vaknade kl 06:30 imorse pigg som tuppen. Gick upp, tittade ut och det ösregnade.... Vad gör jag nu? Maja stensov tills jag tog fram frukosten då vaknade hon. Vi åt och sedan tog jag ut henne på en morgon runda. Regnet slutade runt 07:15 så då tänkte jag att jag drar till sjön. Maja får stanna hemma och sova om hon vill. Men det ville hon inte när hon såg att det var Fjällräven byxorna som jag tog på mig, hon förstod precis vart jag skulle och sprang ner till ytterdörren. Sagt och gjort vi åkte iväg.

Kom fram till skogen där vi började gå mot sjön. Jag satte mig på en bänk och spanade ut över sjön och några små öar med min nyinköpta kikare. Det är något magiskt med att sitta ute vid sjön tidigt på morgonkvisten och lyssna till alla fåglar och inte se en enda människa, de flesta är ny vakna och kanske äter frukost/läser morgon tidningen eller tittar på nyhetsmorgon. Fick se havsörnen sitta på toppen av en liten gran på en av öarna. Maja fick syn på en ekorre i granen bakom oss så hon stack till granen och satte sig vid den och tittade på ekorren. Jag tittade på örnen och Maja tittade på ekorren, alla har vi olika favoriter :). Havsörnen tog fart och flög riktigt lågt ovanför vattenytan, den hade en and i sitt sikte och jag följde händelsen genom kikaren. Anden flög för sitt liv med örnen hack i häl och såhär snabbt har jag aldrig sett en örn flyga förut. Bara detta var en mäktig upplevelse. Tyvärr så blev det inga kort på detta då de var så långt borta. Men såg det riktigt bra med kikaren. Anden klarade sig, den var snabbare. Örnen var en ung havsörn så det kanske också spelade en roll här. Örnen gjorde en lite halv cirkel och flög bort mot vassen där den nästan ryttlade, nästan,  sökandes efter fisk och sedan försvann den.

Fick besök av blåmesar och talgoxar som satt kanske 5 meter ifrån mig och kvittrade. Fick också syn på den lilla örnen och en tornfalk :) Finns text under vissa bilder.

Nu får jag nog lägga mig en stund igen, ikväll är det kalas och då får man väl hålla sig lite pigg :)

Man såg tydligt att det hade regnat mycket här :) Men solen kom fram lite senare :)

Kikaren är inte dagens bild utan gårdagen :)

Ser du örnen?

Maja vaktar under granen :)

Postat 2019-09-07 11:05 | Läst 2260 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera
1 2 Nästa