Öhrnen

Is fotografering

Vintern har ju kommit hit för stunden nu när det har blivit officiellt vår så kom den hehe. Har vart ute vid sjön nu i två dagar efter jobbet och fått se/fotat det vackra på vår moder jord. Nämligen is former. Och ja du kan räkna med att både skor och kläder blev riktigt blöta. Man måste ju ligga ner på marken/berget ju för att få "rätt komposition" och eftersom vattnet är så högt här nu så är spångarna på vissa ställen under vattnet så hoppa gick ju inte. Jag fick "vada" över men det gick ju bra fick ju fina resultat tycker jag när vi väl var framme vid horisonten :)

På väg ut mot solnedgången, Alltså bild nr 1 egentligen ;)

Postat 2020-02-27 18:48 | Läst 2857 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Mitt lilla lejon :)

Får ägna en blogg åt henne också med lite inslag av natur :) Just här så märker man verkligen hur Vänern har stigit och att marken är mättad på vatten. Och idag kom det ju snö dessutom :) Bara att bege sig ut och fånga lite foton från en sen eftermiddag med höga iso och denna gång utan "fågelkameran" Det fick bli FF kameran "ikväll"

Ja du ser till och med spången är under vatten här, jag fick göra ett hopp för att undvika blöta skor ;)

Här brukar det inte alls vara vatten utan det är våtmark/träskmark men nu är det ju riktigt bra att spångarna finns där :)

Hon är hungrig ;)

Hon skulle nog passa på en "hund walk" alltså modevisning hehe

Kasta en snöboll nu!!

Ja man får ju njuta, lite kul med vitt på marken ändå :)

Hon njöt iaf ibland :)

Postat 2020-02-25 19:38 | Läst 2315 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Återbesök

Okej lite havsörns bilder igen, men vad ska jag göra? Jag gillar ju dem :) Var ju tvungen att se om min "kompis" fanns på plats och vindsurfade och jovisst det gjorde han :)

Men fick även ett tips av min farbror om några älgar som stod i skogen och spanade. Så jag begav mig dit innan örnen, Tack för tipset Ronald :) Tyvärr så blev de rädda när jag lyfte upp kameran så fick 2 bilder.

Och så måste jag ju visa den här vackra råbocken som korsade min väg för ett X antal veckor sedan.

  

Fru älgko

Fru älgko igen

Den fina unga havsörnen :)

Som har stenkoll, helt rätt!

En vacker bock som korsade vägen :)

Den dagen var fin när vassen såg ut såhär :)

Tittut =)

Bonus bild!

Förra året i januari var det vitt på marken :) 

Postat 2020-02-23 19:50 | Läst 1768 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Vårens och sommarens rovfåglar

Nyss hemkommen från en sen eftermiddags promenad med hunden vid sjön, solen glänste vackert över sjön och några fåglar kvittrade. Inte många men några. Längs med skogskanten kan man blicka ut över sjön och vassen. Här har jag fina minnen fån förra våren då jag fick se den bruna kärrhöken svepa över vassen, fiskgjusen som ryttlade över sjön i jakt på fisk och havsörnar och en hel del andra sjöfåglar samt skogsfåglar. Var ju bara tvungen att sätta mig vid datorn och titta lite på bilderna från förra året. och jag tänkte att jag visar några här också så kan man få lite extra längan efter våren om man saknar dessa fåglar :) Jag gör det iallafall, skall bli kul att få se både fiskgjusen och brun kärrhök här igen i slutet av mars förhoppningsvis :)

Text under  bilder.

Tror bestämt att detta är hanen som flyger här :)

Och han visar upp sig snyggt för kameran :)

Och spanar efter något byte....

Honan fanns där också :)

Och det här är ju en av de tuffaste fiskarna som finns på vår jord, den är en expert på att fånga fisk på ett snyggt och effektivt sätt :) grymt vacker fågel också för den delen!

Efter att ha "stått" och ryttlat över en viss punkt en liten stund så "faller" den i blixtsnabb fart mot vattenytan där den viker in sina vingar och samtidigt drar fram klorna mot eventuell fisk under vattenytan :)

På väg upp igen och denna gång utan fisk i sina klor....

Den "ruskar" av sig vattnet innan den stegar upp mot himlen igen....

En riktigt ung havsörn förmodligen 1k skulle jag tro "jagad" av retsamma fiskmåsar eller nått sånt...

Här är det hannen som jagar bort en korp :)

En vuxen havsörn på spaning :)

Och detta är vad jag nästan är helt hundra på, en ängshök som jagar småfåglar över åkern.

Några veckor till bara....... kanske lite till ändå.... bara lite till......

Postat 2020-02-19 19:00 | Läst 1857 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Svenska fåglar februari 2020

Det är något visst med att vandra nästan lite ljudlöst i vår svenska natur. Man vet inte vad man vad kan få stöta på. Ibland inget alls förutom en kråka eller två och ibland så kan man få se hur många djurarter som helst. Detta är fotografin från hela denna vecka, foton tagna efter jobbet och nu i helgen. Är man bara tyst och rör sig lugnt så kan man både få se och höra mycket!

Men dessa bilder på hackspetten får jag faktiskt tacka min hund Maja för, hade missat detta tillfälle om det inte vore för att Maja lunkade fram till trädet och tittade upp på denna större hackspett. Oberörd av hennes närvaro ( och min) fortsatte den med att hacka på sin kotte ( matkälla)

Det har ju regnat mycket och det märks, denna spång brukar inte ha en "sjö" runt omkring sig. Det brukar vara lite träskmark av det hela men nu en sjö :)

Korsnäbb vet inte om det är en stor eller liten korsnäbb, men det jag kan säga är att vacker är den :)

Och för en gång skull så kom jag nära ormvråken ( Jockebråttom) och hann få några bilder i solljuset på den :)

Gärdsmyg mycket liten fågel som knappt står still i ens en sekund hehe....

Inget går till spillo i naturen ;)

En annan större hackspett med en kotte :)

Och min lokala havsörn, jag har bestämt att någon helg skall jag ha med mig fisk och slänga ut i sjön och se om den tar det eller lägga fisk på berget. För den här ståtliga örnen är ju inte precis rädd för mig & Maja, vilket jag tackar den för :)

Knipor 

Maja på jakt efter sork! Ta dem bara! ;)

Postat 2020-02-16 10:24 | Läst 2306 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 Nästa