Öhrnen

En Fiskgjuse historia (Juvenil)

Jag har följt ett par sedan de kom hit någon gång i april om jag inte minns fel. Nästan alla mina foton här på fotosidans blogg är på just de två. De har ett bo vid sjökanten som har varit väldigt trafikerat med båtar/vattenskotrar ( tycker inte om vattenskotrar). Jag var där i vintras och kikade på boet, sedan dess har jag hållt mig därifrån, utan jag har stått ute på en klippa där jag vet att de brukar flyga förbi när de kör sina ronder. Det är där jag har tagit de flesta bilderna på dem :) 

Och på den senaste tiden har jag hört hur fiskgjusarna har "tjooat, tjiiiiat" därborta, de har ungar tänkte jag vad roligt! Och senast i förra veckan så såg jag fyra stycken Fiskgjusar flyga därborta ovanför boet och upp mot skyn. Det börjar med att två flyger upp och den ena ryttlar ovanför boet samtidigt som den, jag tror att det är honan för den är mycket större än den andre, "tjiiiar" och upp flyger två Juveniler. Hanen satte sedan kurs mot mig för han skulle ut å fiska, han har vart aktiv, väldigt aktiv. Och mycket riktigt jag fick några bilder när han flög förbi mig med en fisk, efter någon timme  :)

Och i går på eftermiddagen så låg vi och solade ( det är en badplats) jag hade med mig kameran och hanen eller honan flög nästan ovanför oss så jag knäppte lite foton. Senare på kvällen när jag skulle redigera dem så såg jag det otäcka såret han eller hon hade på bröstet, Fiskgjusarna måste ha försvarat juvenilerna emot andra rovfåglar under natten, ( bilder finns) jag tänkte direkt att Juvenilerna är döda....... det får inte hända......... Besviken över att veta att de kanske hade dött fick mig att ta kameran i handen och vada längs med sjökanten ut mot boet för att se om de låg döda fåglar eller fjädrar. Och vilken lättnad när jag smygit mig fram och lagt mig i vassen, (Jag höll mig på väldigt långt avstånd, fotona är tagna med 500 på en aps-c kamera samt croppade i lightroom) där uppe satt båda två helskinande :) Jag var bara tvungen att ta foton på dem innan jag drog mig tillbaka.

Och idag flög alla fyra så förhoppningsvis så läker såret på hanen/honan fint :)

Postat 2019-07-24 22:33 | Läst 2200 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hindens rev med samyang 35mm 2.8 plus ND filter

   Detta är bilder från en kväll i augusti. Tog med mig stativet för "en gång skull" samt Nd filtret.

(sensorn är smutsig såg jag nu.... typist) Detta är ungefär mitten av hindensrev med utsikten mot "fastlandet"

 Stigen ner till fotot från första bilden.

Det går om man vill (med hjälp av lite godis) att få henne att stå still under långa exponeringar :)

Denna bild är tagen med Olympusen. Grodan var stilla en bra stund "innan" jag blev för närgående med kamera linsen.

Trött i värmen. Tur då att det fanns en hel sjö på vardera sida om vandringsleden :)

Tack för mig

Postat 2018-09-24 14:57 | Läst 3901 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Äntligen lite snö

Man får passa på att ge sig ut och vandra/ ta tillfället i akt när det kommer lite snö som ligger kvar på marken om man vill få några foton på vintern :)

Jag gillar Iphone mer och mer måste jag säga :)

Postat 2017-12-16 14:46 | Läst 2747 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kinnekulle

Eftersom det är älgjakt här och varstans runtomkring Sveriges alla skogar å hörn så bestämde jag mig för att ge Kinnekulle ett försök, där finns det ju trots allt riktigt vackra vandringsleder, där borde man ju inte skjuta? 

Jag och Maja tog bilen dit och var där runt 12 snåret igår söndag. Mötte en hel del vandrare i alla möjliga åldrar som hade tagit sig dit för en söndagspromenad/vandring. Och vissa bar kameror precis som jag. De var nog också ute efter höstfärgerna precis som jag där med ;) Det blev blandat väder, regn,moln och lite sol.

Vi stannade först uppe vid stenbrottet där jag gick ut och fotograferade lite grann.

Dessa två är exakt samma bild fast olika redigerade...

Sen bar det iväg till Munkängarna och Hällekis camping 

Det fanns ekorrar här med :)

Här fick hon syn på ekorren

Någon  eller några som gillar att bygga/stapla sten :) 

 

Ett litet höst dopp hann det bli med också :)

Det nya stativet och fotoväskan. Mycket bra grejjer må jag säga :)


Det var inte lätt att kasta löv med ena handen samtidigt som jag skulle fota i den andra. Men gillar bilderna på Maja ändå, härligt oskarpa :)

Denna blev ju skarp ändå :)Kinnekulle taget från kållandsö.
Under den föregående veckan så var vi även i Källstorp och promenerade efter jobbet.


Från ett tomt älgtorn!

Många bilder ligger i oordning men resan såg ut som så att vi besökte Källstorp under veckan och igår Söndags drog jag och Maja till Stenbrottet på Kinnekulle och därefter vandrade ner till munkängarna och sedan till Hällekis camping. En skön söndags promenad strax under fyra timmar ( stannade för fotografi inräknat)

Hösten är allt grann att vistas/fotografera.

Postat 2017-10-16 20:09 | Läst 3102 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera