Öhrnen

Exploration

Jag lät min hund få välja vart vi skulle gå denna dag. Hon fick helt enkelt leda vägen och hon visade mig en fantastisk liten stig i djungeln som tillslut ledde ut till ett litet smultronställe. Och där fick det bli ett härligt bad. Dök under vattnet från berg till berg med Maja som simmade ovanför.

Men det började ju såhär, vi åkte till Kinnekulle, hade först tänkt att besöka munkängarna och fotografera Maja bland ängarna/ramslöken där. När vi kom dit så var parkeringen fullsmockad med bilar, verkligen tjockt. Som ett köpcenter. Nä här går inte att vara.

Åkte till ett av kullens naturreservat där vi parkerade och vandrade längsmed  pilgrimsleden, ( den orange markerade vägen) och när vi hade gått en bit på vandringsleden i lövskogen, så stannade jag upp, tittade på Maja och sade.

-Du får gå precis vart du vill, vart går vi? :)

Hon fortsatte på vandringsleden ett tag till innan hon bestämt svängde vänster rakt in i skogen. Jag följde efter (hon var kopplad) en ekorre kanske? Nä inte det, en sork? Nä inte det heller. Hon ville gå här så vi gick här tills vi kom fram till ett staket.

Vi hoppar över, med andra ord jag får lyfta över Maja och sen hoppa över själv.  Bara det inte är en massa stora lastbilskossor här nu bara..... Såg inga alls som tur var phu...

Den här platsen såg ju mysig ut, tät skog och en liten stig som går mellan lövträden. Här ska vi vandra :)

Vi gick och gick, såg fyra! stycken hackspettar i varsitt träd runt oss, en ormvråk som satt gömd bland löven och skrämde både mig och Maja när den flög iväg. Vi hade aldrig sett den men tydligen kommit väl nära den innan den själv såg oss.

Maja fick upp tempot lite mer nu så nu fick jag raska på lite snabbare. Hon var bestämd, hon skulle åt ett visst håll här och fort ska det gå....

Hon ledde mig ut till vattnet hehe ja vad annars egentligen en varm solig sommardag. Men vilken idyllisk plats hon/vi hade hittat. Det var verkligen jättefint här så här fick det bli både ett dopp och käk.

Såhär såg stigen ut som vi gick på en bra bit innan vi kom ännu djupare in i skogen :)

Efter ett bad så var det skönt att springa av sig det blöta lite :)

Okej nu fortsätter vi.

Bäst att ta en "selfie" ifall vi blir uppätna eller dör av något djur här inne. Så vet den som hittar kameran att såhär såg han ut, den sargade snubben....

Men allt väl, efter att ha gått en bra bit i den vackra skogen där jag faktiskt fick höra ganska mycket fågelsång, se en dovhjort så valde vi att gå mot sjön igen fast denna gång en annan plats. Och det var här som bergen var så sköna. Var fina berg att sitta och sola på och även berg som låg under vattnet och där dök jag och simmade från berg till berg med Maja simmandes ovanför. Nästa mobil får nog bli en sådan där som är riktigt vattentät som man kan ha med sig och filma under vattnet. hade vart tufft att filma Maja underifrån när hon simmar tänkte jag :)

  Törstig och varm :)

************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Dag 2, en ny vandringsled på kullen den med men denna gång i regn. Blev dock inte så blöta då lövskogen var så tät at löven tog det värsta av regndropparna. Något som är gött, är när man går i en lövskog och det regnar, är när man hör allt knaster från dropparna som faller mot löven. Lite som balsam för själen om man är stressad :)

Ett ödehus/grotta.

Vill du bo där? :)

Det är lite som jag skrev på instagram, Örnar är bra men Maja är bäst hehe :)

Denna leden gick först uppe på ett berg med branta stup rakt ner. Här kikar hon ner :)

Och vi hittade en liten nötväcka som inte kunde flyga. Det ser ut att vara en ungfågel och kanske var den för blöt för att kunna lyfta? Jag lyckades dock att få upp den i stammen på ett träd så slapp den att sitta på marken bland alla ormar som finns här på Kinnekulle =/

Och ett litet vattenfall fann vi.

 

Trött & Nöjd :) Dags att bege oss hemåt för lite "riktigt" käk va? ;)

Postat 2020-07-04 09:57 | Läst 1176 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Naturfoto del 2

Nu har vi kommit till kärrhöken som visade upp sig här och kom seglandes ovanför vassen, regn som sol :)

Detta måste vara en juvenil brun kärrhök skulle jag tippa på. Alla juveniler ser ut som honan inom denna fågelart till något år då de skiftar fjäderdräkt, Hanen blir mer färggrannare än honan. 

Detta var runda ett som den gjorde i solen. Den fick syn på mig och gjorde en tvärvändning när den hörde kameran.

**********************************************************************************************************************

Detta var runda två som den gjorde här ovan :)

**********************************************************************************************************************

Runda nr 3.

Sen försvann den fort bort från mig och det var här som min fina havsörn kom och flög mot mig precis då. Föregående blogg,

Postat 2020-07-01 09:46 | Läst 727 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera