Öhrnen

Kattugglor

Äntligen har jag fått sett och fotograferat denna vackra lilla uggla. Nämligen kattugglan. Har ju hört dem många kvällar nu under höst och vinter. Byggde till och med en kattuggleholk som jag med hjälp smackade upp i en stor tall i vintras (grymt stor holk).  

Nu tror jag inte att kattugglorna häckar i just min holk men någonstans häromkring verkar de bo. Och jag kunde inte bli mer lycklig än när jag för första gången fick se en grå "jätteliten" söt sak sittandes på en gren när vi var på väg ner till sjön, jag & Maja för att njuta av solnedgången med kvällsmackor :)

Maja fick vänta vid ryggsäcken medans jag med största försiktighet smög mig lite närmare ugglan.

Såhär såg jag den, så söt. Och här har den ju sett mig också men trots det så satt den kvar och tittade. Jag satt på huk.

Och av en ren händelse/tur när jag blickade över omgivningen så satt den här en bra bit upp i ett träd till höger om mig.

De smälter in bra i sin omgivning och det är väldigt lätt att bli förälskad i dessa små juveler :)

Gjorde ett till besök en annan dag vid ungefär samma ställe och fick då se detta <3

Båda två sittandes så fint. Jag ålade mig fram på marken jättesakta tills jag kände att "här får det räcka". Undrar vem som är vem här?

Den gråa bytte gren och satte sig en bit upp.

Medans den bruna satt kvar under.

Medans jag låg på mage och bara njöt av dessa två vackra skönheter så var det något som rasslade till bakom mig.

En mus tänkte jag. Rullade försiktigt om så att jag låg på rygg medans jag försökte lokalisera vart ljudet kom ifrån. Och det var den här lille krabaten som sprang uppför tallen bakom mig.

Trädkryparen var snabb som fasiken där och att försöka få den på bild liggandes på rygg var en utmaning :)

Den verkade plocka bort lite bark. Och jag tänkte hela tiden. Du leker med döden nu vet du det? När det sitter två skarpsynta ugglor bakom mig... Men den klarade sig så länge jag var där i alla fall.

Innan jag fick mötet med de båda kattugglorna så hade jag planerat att ta vara på morgonen innan det var dags för alla sysslor som skulle göras.

Vi var framme vid sjön strax efter 6 snåret och möttes av en stilla sjö med inslag av dimma.

Satt och njöt med morgonkaffet och en macka. Havsörnens rop ekade i skogen och jag njöt.  Sen runt 07:30 snåret blev hela himlen grå.. Det gick så fort.. så vi gick hem. Det var inte vad jag hade planerat hehe.

Postat 2022-05-02 09:02 | Läst 1083 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera