En fiskgjuse juvenil och lite småfåglar!

Denna helg har spenderats trots regn å rusk blandat med sol i skogen och sjön. Fick med mig ett antal fina bilder på lite fåglar men det var först idag sent i eftermiddags när jag tog cykeln till skogen och gick längs med sjökanten då jag stötte på denna vackra juvenil som satt på ett dött träd  ( det är ofta fiskgjusen sitter och äter på en gren på ett dött träd, ännu en anledning till att låta de döda träden få stå!) och åt på sin nyfångade fisk. Den såg mig men gjorde inget anspråk på att flyga iväg. Jag satte mig ner på berget och lyfte sakta upp kameran och knäppte lite foton. Ville inte skrämma iväg den så efter att jag tagit lite foton på den så kikade jag på den istället :) Detta är en av juvenilerna som jag har följt sedan juni och den här såg riktigt stor och stark ut, plus väldigt fotovänlig :) Sen har jag lite foton på småfåglar från skogen.

Inlagt 2019-08-18 20:25 | Läst 2113 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina bilder. En vacker gren med fiskgjuse, ”småfåglar i skogen” nu gör du det lätt för dig :). Sista tycker jag ser ut som en gök i formen, dock lite tveksam med ögat. Vad den lilla är för något har jag inte fått grepp om än
Svar från Joakim88 2019-08-18 20:50
Tack så mycket Peter :) haha jag vet men jag har ingen fågelbok än.... köpte mig en kikare istället ;)
Ja det ser ju inte ut som en rovfågel iallafall utan en gök kanske där ja ;)
Vackra bilder på Gjusse !
Den lilla ser ut att vara en rödhakeunge, söt är den i alla fall.
Tror också på gök i dom sista bilderna.
Ing-Marie
Svar från Joakim88 2019-08-18 21:12
Tack så mycket Ing-Marie :)
Tack för info :)
Oj, vad fint! Den Fiskgjusen kanske känner igen dig.. Bra bilder även på övriga fåglar! Jag ser Bofink, ung Rödhake, Grågäss, och en Gök..
Hälsn!
Svar från Joakim88 2019-08-18 21:13
Tack så mycket Jan :)
Det kanske den gör nu ja ;)
Där kom alla svaren, tackar :)