Fina härliga örnmöten under maj månad

En sen eftermiddag för någon vecka sedan. Efter jobbet när vi tog en eftermiddagspromenad ner mot sjön, fick jag se där ute på en ö, ett havsörnspar sittandes tillsammans som hade fin utsikt över viken. Satte mig själv på berget och kikade på dem genom kameran. De satt på ett sådant avstånd att de verkade obrydda om min närvaro, ja annars hade de väl lyft och stuckit helt enkelt.

Här sitter de så fint tillsammans så jag satt själv med en fin låt i tankarna medans jag tittade på dem :)

Gick nöjt därifrån med en fin upplevelse på näthinnan. Vandrade på skogsstigen ner mot sjön så att Maja kunde få ta sig ett dopp samt ta en eftermiddagsmacka därute på berget.

När vi har gått en bit så hör jag ett sådant fint läte bakom mig, ändå så otroligt nära. Det är en av havsörnarna som ropar och den andra följer ton med ett ännu högre läte. Deras rop ekar i skogen och håren reser sig på armarna. Jag kan bara inte fortsätta, måste gå tillbaka. De kan inte vara mer än kanske 50-100 meter bort där vi precis gick förut.

Vi vänder och vi båda smyger sakta mellan granarna, Maja tätt följt bakom... där uppe ser jag den ena utav dem sittandes på grantoppen. Först så såg den mig inte då jag fotograferade mellan grankvistarna. Men att försöka smyga sig på en havsörn e svårt ;)

Nu börjar den ana något där bakom granarna.

Den lättar och sätter kurs rakt emot oss med blicken mot marken.

Det här är ju favoriten! En äldre grann havsörn i sina bästa år! 

För att sedan ganska nära oss, gör den en lätt sväng och seglar förbi.

Kan ju passa på att nämna att de häckar inget havsörnspar här då det är ett naturreservat med dagliga besökare. Hade förmodligen extremt tur att det inte fanns en kotte här, bara jag och min hund samt dessa majestätiska rovfåglar. Hade det nu varit en häckande plats så hade jag ju inte befunnit mig här måste jag påpeka.

Ett annat möte med en ungfågel, fotograferad rakt upp med björken som slår ut :-)

Väl ute vid sjön med vad som blev en ännu bättre upplevelse var det dags för lite träning & lek med Maja. Det fick bli "hämta dummy" fast med en "pinne" istället.

Havsörnarna då? Jo de såg jag igen genom kameran, sittandes på andra sidan till vänster där borta :-)

Duktig tjej! :)

Det kommer ytterligare en örnblogg senare, då jag testade med ghillin samt tog med mig Maja på det äventyret...

Inlagt 2022-05-09 08:54 | Läst 659 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snyggt speciellt sittande i gran och flygande i mitten där man ser huvud bra men bäst är väl Maja 😁 vilken liten pinne hon hämtar 😉
/N
Svar från Joakim88 2022-05-09 09:31
Tack Nini 😊🙏🏻
Hehe ja jag hittade ingen ”mindre” på marken 🐶
Härliga möten du haft. Den andra bilden blev riktigt bra. Snyggt!
Och fina Maja är duktig.

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2022-05-09 20:30
Tackar Johnny, det har jag verkligen haft 😁
Tack så jättemycket 🐶🙏🏻
Snyggt med den mörka himlen det är på örnbilderna, särskilt där den flyger
Svar från Joakim88 2022-05-09 20:31
Tack själv mycket Peter 😁
Det är fotat lite genom granar då jag stod halvt gömd.
Fina ögonblick och den sitter väldigt snyggt i grantoppen. Imponerande att den sedan flyger mot er. Sånt brukar väl aldrig inträffa :-) Maja hade förtjänat en simtur efter detta.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2022-05-09 20:32
Tack så mycket Lena 😁
Ja det måste jag säga att det var väldigt oväntat då de brukar flyga så långt bort från en annars.
Det hade hon verkligen 🐶
Superbilder och vi är inte inne i halva maj ens.. Första är kul, ser mer ut som en Gam än en örn.. Gillar bilderna där du fått med 'naturen som filter' lite a´la Ing-Marie! Maja trivs uppenbarligen.. 🥪
Hälsn!
Svar från Joakim88 2022-05-10 07:42
Tack så jättemycket Jan 😁
Ja det blev lite a ’la Ing-Marie på vissa bilder här med grankvistar framför sensorn 📸
Det gör hon 🐶🥪