Förberedelse

Är A & O.

Min käre vän Stig efter att vi har varit ute på sjön och vittjat nät en kall förmiddag. Det är bland annat såhär som jag får tag på fisk om jag inte fiskar själv, vilket händer ganska så frekvent :)

Höst/vintertid. När mörkret lagt sig så beger vi oss ut mot sjön. Ryggsäcken är packad med brax bland annat. Pannlampan som enda belysning. Många vandringar i mörkret blir det också , fram å tillbaka. Fler misslyckade dagar än lyckade som reslultat.

Såhär ser jag ut :) Men det räcker inte med bara en ghilliesuit. Du behöver smälta in i miljön.

 

Har en vacker gran vid sjön med riktigt fina täta grenar som jag sitter under. Den är även påbyggd med diverse döda grenar och kvistar. Här kan jag befinna mig i timmar höst som vinter. Blir det kallt? Ja så inni hel**** ;)

Raw filen som syns här på kameradisplayen.

Färdig Jpeg bil.

Det händer att Maja har fått följa med också. Men då väljer jag alltid att befinna mig en längre bit ifrån.

Fotograferar alltid i silentmode på Sonyn. Det vill säga, kameran är helt tyst. Ingenting hörs.

En tidig morgon i september förra året och bland de finaste mötena jag har haft med en äldre havsörn. Kämpade mot mygg där under granen kommer jag ihåg men vad skulle man göra hehe. bara att härda ut.

Såhär gör jag och det ger fina resultat. Men det ligger mycket bakom, glöm inte det ;)

Inlagt 2022-09-09 20:35 | Läst 1314 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nog har jag förstått att du får jobba en del för dina fina bilder och du besitter nog ganska mycket tålamod också.
Svar från Joakim88 2022-09-16 07:36
Tack så mycket Margareta :-)
Intressant berättelse och det har man förstått att det ligger mycket tid bakom. Man ser ju med dina exempel här att det också ger utdelning. När det gäller fågelfotografering så är jag mer av den stilen att jag tar det som erbjuds. Kan kanske tänka mig att sitta och vänta en timma om det nu är något särskilt, under förutsättning att det är varmt och bekvämt 😊. Dina förberedelser är nog mer i stil med min astrofotografering, jag behöver dock inte klä ut mig till en gorilla men det är en hel del förberedelser innan man är i gång. Men är det något man brinner för så håller man sig nog varm med det. Tror det är värdefullt att ha ett riktigt intresse som man går riktigt upp i.
Svar från Joakim88 2022-09-16 07:38
Tack så mycket Peter. Det brukar ge utdelning men många gånger kan också "bara" bli kråkor å måsar/trutar som dyker upp.
Jo jag brukar också köra så. särskilt på vårkanten och sommaren :)

Hehe de har sina liknelser där och visst är det så :-)
Så kul att få ta del av vad som händer i bakgrunden och dina förberedelser. Även om jag inser att det är grymt mycket jobb bakom dina bilder är det alltid intressant att se lite bakom kulisserna. Gillar bilden i mörkret när ni ska ge er ut tillsammans. Maja får ju i alla fall en massa trevliga promenader även om hon inte alltid är med dej när du fotar. Näst sista bilden ser det ju ut som att örnen "lyssnar" efter något ljud, hur tyst du än är. Väldigt intressant och kul blogg.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2022-09-16 07:40
Hej Lena och tack så mycket :)
Just den bilden så är vi ute vid sjön och tar en "fika" paus. efter att ha byggt en liten stenmur så att inte trutarna ska dra ner fiskarna till sjön, vilket de gjorde hela tiden. (detta är från 2021)

Det gör det verkligen. Kommer ihåg att jag nästan var tårögd där då örnen befann sig så nära och där satt den väldigt länge och åt medans jag satt några få meter ifrån och frös :)

Tack :)
Mycket jobb blir det för riktiga naturfotografer! Roligt att få ta del av ditt arbetssätt. Jag kommer att tänka på det där citatet från Topelius, "Lyss till den granens susning, vid vars rot ditt bo är fästat" :-)
Svar från Joakim88 2022-09-16 07:41
Tack så mycket Christer :-)
Hehe aldrig hört men den var ju bra :)
Häftigt att få se hur det ser ut, och hur du ser ut när du sitter och fotar örnar i din ghillie suit :)
Näst sista bilden, porträttet på örnen är fantastisk :)
Mvh
Fredrik
Svar från Joakim88 2022-10-14 07:44
Hehe så här ser jag ut och så här går det till :)
Tack ska du verkligen ha, uppskattas. Det är nog min absoluta topp bild som jag tagit på en havsörn :-)