Öhrnen

Musikstudion som inte längre är ( Tråkigt nog)

En gång i tiden var musikstudion ett  litet stall där man hade två boxar med två hästar. Detta var för ett antal år sedan när Herr och fru Andersson fortfarande var gifta. Det var fru Andersson som hade hästarna som sitt största intresse. Men så en dag skilde dom sig. Fru Andersson flyttade till Göteborg där hon var uppvuxen och som hon trivdes i. Herr Andersson bodde kvar och träffade så småningom en ny dam, och roligt nog så hette hon också Andersson. Något år senare gifte de sig. ( Tidigare fru Andersson träffade också en man i Göteborg lite senare) Stallet revs invändigt och eftersom Herr Andersson gillar att spela både bas och el/akustisk gitarr samt att han har flera vänner som spelar olika instrument så blev det helt enkelt så att Stallet fick bli en musikstudio/rep lokal/ pub. Sagt och gjort i flera år spelade vännerna i Stallet och även hade roliga pub kvällar. De bildade bandet Jeba som senare byttes ut mot Coal Bottom Blues. De åkte på lite "små" turneringar till olika cafe' , restaurangen o.s.v. och spelade. Men tiden hann ikapp, en blev pappa för första gången, en annan hade inte lika mycket tid till att repa på vardagskvällarna, så tillslut fick dom inte ihop sina rep längre och lade ner ganska så fort. Tråkigt tycker jag då det alltid var lika roligt att knacka på dörren och kika in när de satt där och skrev texter, repade, stämde gitarrer o.s.v. 

Idag ska Musik studion byggas om igen, och denna gång till en gäststuga. Och det var precis igår som jag kom på iden till att gå in och fotografera musikstudion innan den rivs ner och förvandlas till ett "sommar" boende. Det kändes lite vemodigt/ledsamt att fotografera alla prylar som låg kors och tvärs lite här och var, när man har vart med från början och sett alltihop.

Här kommer en hel del bilder från nedlagda Coal Bottom Blues.

Stallet.

Det blev en hel del foton men jag har ändå tagit bort mer än hälften.

Mvh Joakim Öhrn

Postat 2017-08-11 22:27 | Läst 2665 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Fujifilm X-t10 med Adapter och Canon 85mm 1.8 objektiv

Fick låna brorsans Canon 85 mm 1.8 objektiv för att testa det tillsammans med min fujikamera.  Nu ska man komma ihåg att med denna adapter ( Kipon) så finns det ingen elektronisk kontakt till vare sig objektivet eller kameran. Så resultatet blev att objektivet förblir i maxbländar läget det vill säga 1.8 i detta fall och att på varken Fujikameran eller objektivet kan man ställa om bländaren.

En sak som jag störde mig på med x-t10 är att man inte kan ha focuspeaking med adaptern och detta objektiv. Som på tex min andra kamera Sony A7ii när jag kör en helt vanlig metallbit (adaptern) och ett minolta eller något annat vintage objektiv utan någon elektronisk kontakt så ser jag/vet jag var skärpan är genom focuspeaking, som i mitt fall visar det sig som ett rött band. Så det var svårt att se när skärpan verkligen satt, särskilt när det blåste, som idag.

På X-t10 kan jag också köra focus peaking med mitt Fujiobjektiv och i det fallet är bandet blått ( kan ställa in olika färger) men nu fungerade det ej. Eller så ser jag jävligt dåligt bara. Nåväl här kommer lite test bilder tagna med Fujifilm X-t10 Kipon samt Canon 85mm. Allt i F1.8. 

Strax efter detta fotot på Maja när vi hade gått en bit längre fram skulle hon göra nr 1, och som tjej sitter man ner när man kissar ( även en hund) när hon plötsligt hoppade vad som såg ut som flera meter bakåt och tittade oroligt. Jag sprang fram och fick se en helsvart kraftfull orm i försvarsläge som fräste åt oss. fick gåshud och sade åt Maja att stanna där hon var för att se om ormens ögon/pupiller var runda eller som kattens, ett streck. Det var det senare så en huggorm garanterat. Jag fotade inte denna då jag avskyr ormar! Vi gick åt andra hållet i rask takt och jag kopplade henne.

Postat 2017-08-08 16:40 | Läst 495 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Diggiloo Läckö Slott

Lite bilder från Diggiloo som var på slottet nu i söndags.

Satt på rad 12 med kameran och Zeiss objektivet i huggsta hugg! Det blev lite bilder trots att man nästan fick sitta hela föreställningen, ja tills sista akten i alla fall då blev det mer röj!

David Lindgren var i sitt ess'e

De var ett härligt gäng med bra humor och härlig musikblandning.

Tommy och Jessica sjöng duo

Charlotte Perrelli

Andreas Johnsson

Postat 2017-08-01 12:17 | Läst 2323 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera