Öhrnen

Våren som var

Har aldrig fotograferat så mycket som just detta året. Och det hela började nog med införskaffandet av ett riktigt bra teleobjektiv. Intresset för fågelfotografering har bara växt de senaste månaderna till den grad att man nästan får lite panik när man inte kan komma ut i naturen... Nåväl en hel del bilder har det blivit och en hel del finns fortfarande kvar i datorn och bara väntar på redigering. Tänkte visa några av bilderna från i våras detta år, några kanske är med i någon blogg sedan tidigare men va gör det :)

Finns text under vissa bilder :)

Snoken den stora svarta ormen, det finns även svarta huggormar, ett lätt kännetecken titta på ormens pupill. Snoken har runda & huggormen har vertikala pupiller men detta visste ni ju redan :)

Pilfinken som imponerade på en hona skulle jag tro då den andra satt en bit bort och spanade in på denna  ;)

Nedan Ladusvala

Skäggdopping :)

Den här bilden gillar jag på svanen och måsen, det är som om att skrattmåsen tänkte "wow du var stor!!"

Denna hundvalp är en av Majas storasysters valpar :)

Hon e bra på mycket hon :)

Två av mina favorit fåglar, fiskgjusen & havsörnen!

Jas 39 Gripen, bara högljudd inte alls my "cup of tea"

Den här tjejen har vart med säkert 8 av 10 gånger på våra fågel äventyr, och hon är fantastisk om jag får säga så <3   Här sitter hon i ett gömsle vid Hornborgasjön :)

Nedan fjädrar som både jag & Maja har hittat på vandringarna, har sparat dem :)

Till vänster fjäder från en fiskgjuse juvenil & till höger fjäder från en äldre fiskgjuse

Havsörns fjädrar & den i mitten är ( vet jag) från en vuxen havsörn. Tack för mig :)

Postat 2019-08-13 19:55 | Läst 1187 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

På spaning i naturen

Vädret idag är ju en försmak på vad som komma skall. Vi var ute vid sjön spanade på örn och tro nu inte att jag inte såg någon örn, hehe jorå jag gick rakt på en som satt i ett träd och självklart så var kameran i ryggsäcken. Jag såg den aldrig förrän jag fick höra väldigt tunga vingslag och då när jag tittade upp så flög den bort. Ingen ide att ens försöka packa upp kameran utan att det var bara att se på när den ståtliga örnen försvann ut mot sjön. Nu vet jag iallafall hur örnens vingslag låter, det låter tungt. Fick dock en ormvråk i linsen och Maja. På vägen hem stannade jag vid en åker och fotograferade en flock fåglar som såg ut att göra sig i ordning för eventuell flytt söderut kanske. Text finns under vissa bilder.

 

Strax bakom detta foto, flög örnen ut bort mot horisonten. Lika bra att ta en selfie istället :)

Den här bilden är inte från idag men Jan du ville ju ha en bild på Maja när hon badar ;)

Långt bort skrek den i stormen!  (Inte fotat idag)

Postat 2019-08-11 16:06 | Läst 833 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Sedär en massa crossar!

Åkte till Kinnekulle idag för lite vandring däruppe, märkte att det var ovanligt mycket endurocrossar på vägarna. Och fort körde dom, sicksack mellan bilarna. Det måste vara något här i lisch som vi säger ( Lidköping). Kom upp till kullen vandrade fotade ekorrar,skog,maja o.s.v och påvägen tillbaka var det lika många igen som körde överallt. Jag tänkte inte mer på det utan fortsatte hemåt. Två stycken endurocrossar kör om mig på vägen och de svängde ju av åt mitt håll. Jag följer efter!

Och ungefär 2km från där jag bor just nu så var det en stor bana på en åker där flera stycken körde. Jag parkerade bilen vid sidan av vägen och tog lite fotografier på dem från förarsätet :)

Tydligen så är det Enduro SM här i Lidköping denna helg, vad roligt för detta är ju en riktig sport där lera flyger, det går fort, ljudet av en vacker 2taktare eller 4takt.

Körde själv Cross en gång i tiden men det blev kortvarigt då jag vurpade rejält och flög som en trasdocka i luften så efter det satte jag mig aldrig på den igen. Men fotografera är ju kul :)

Postat 2019-08-10 18:44 | Läst 1136 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Positiva nyheter från fiskgjuse fronten

De två fiskgjuse paret som jag har följt frodas och mår bra, juvenilerna flyger för fullt båda två. Tog inga kort på dem idag, men de flög ovanför sitt bo tillsammans med pappa och mamma osprey. Jag och Maja gick vidare in i skogen tills vi kom ut på andra sidan viken där det finns ytterligare ett fiskgjuse bo, har inte sett hur det har gått för det paret förrän nu. Och de hade 3 stycken ungar som alla såg ut att må bra. Jag satte mig på berget och väntade för att se om mamma eller pappa fiskgjuse tyckte att vi var för nära. Och de som läste min förra blogg om fiskgjuse möter havsörn så kan jag garantera att det var detta fiskgjuse par som anföll havsörnen då jag var på andra sidan och fotograferade den gången. Tror även att den fiskgjusen som hade sitt sår kommer från detta boet. Bitarna faller på plats nu.

Det gick bra dom såg oss men gjorde inga utfall eller flög mot oss, så jag packade upp och tog en macka, en till Maja också sedan så satt vi där. Kunde ju hända att mamma eller pappa kom med fisk :)

Och tålamod ger resultat :) Fotograferat med Nikon D7200 + 200-500 mm i det där Dx läget som man kan ställa in i kameran så att man får ännu längre räckvidd men bara 13 megapixlar. Fast det räcker ju att beskära det med för fotosidan :) Finns lite text under vissa bilder.

(Första och andra bilden fotat med mobilen)

På andra sidan viken satt det 3 stycken juveniler

Jag vaktar åt dig ;)

Och här kommer pappa eller mamma fiskgjuse med nyfångad fisk, för att bli attackerad av någon slags mås som tänkte tjuva på en god måltid.

Men måsen lyckades ej, fisken hann levereras till iallafall en av juvenilerna som roffade åt sig den :)

Efter drygt en timme kom den andra fiskgjusen med en andra fisk

Här nedan de tre juvenilerna :)

Det finns alltså fem stycken friska juveniler som jag känner till, vad kul att det har gått så bra. Detta bo hade tre och det som jag har följt har sina två :)

Postat 2019-08-08 21:41 | Läst 1331 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Dovhjort,kronhjort,ormvråk,mufflonfår och vildsvin

Ringde en fotograf tillika vän en 70 årig man som har fotat sedan den analoga storhetstiden. Tyvärr så är han ej medlem på fotosidan vilket är väldigt synd då han precis hade kommit hem från Norge och fotograferat havsörnen och lunnefågeln. Men jag ska allt få se dem framöver :) Bad om att få lite tips på något fotoställe där det garanterat finns något att fotografera. Han gav mig ett tips om att åka till Koberg men inte till Koberg direkt utan att köra förbi det och in på småvägar där skogen omringar grusvägen och där det finns stora gärden där hjortarna betar fritt.  Jag packade min kamera väska med två mackor en till mig och en till Maja. Två bananer, en snusdosa, cola flaskan fylld med vatten och en kexchoklad. På med fjällräven byxorna och den rutiga flanellskjortan. Batteriet var fulladdat, Maja var redo, Jag var redo. Han rekommenderade att vi skulle vara där efter 17 för då kom de flesta djuren ut på bete från skogen så vi åkte så att vi var där runt 17 :) Och jag blev inte besviken, Maja var nog kanske lite besviken då hon fick sitta i bilen mestadels... Får gottgöra henne imorgon :)

Alla foton förutom porträttet på dovhjoret är fotograferade ute i det vilda! Porträttet det sista kortet är taget i ett hägn då jag ville ha ett porträtt :) Och när jag skulle fotografera vildsvinen så låste jag bilen med Maja inuti den och satte mig säkert på taket på Hondan. Litar inte ett dugg på vildsvin, de kan lika väl äta upp mig om de får tag på mig.....

Finns lite text under vissa bilder :)

Maja fick sitta i bilen lite besviken, men hon hade ju fin utsikt :)

Ormvråken denna vackra rovfågel!

Mufflon får ute i det vilda!

Maja såg och blev fascinerad :)

Under dessa bilder satt jag på taket på Hondan!

Kanadagäss fanns det gott om och tranor :)

Denna hjort var i hägn, ville ha ett fint porträtt vilket jag fick tycker jag :)

Postat 2019-08-06 21:48 | Läst 2486 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera