På spaning i naturen

Vädret idag är ju en försmak på vad som komma skall. Vi var ute vid sjön spanade på örn och tro nu inte att jag inte såg någon örn, hehe jorå jag gick rakt på en som satt i ett träd och självklart så var kameran i ryggsäcken. Jag såg den aldrig förrän jag fick höra väldigt tunga vingslag och då när jag tittade upp så flög den bort. Ingen ide att ens försöka packa upp kameran utan att det var bara att se på när den ståtliga örnen försvann ut mot sjön. Nu vet jag iallafall hur örnens vingslag låter, det låter tungt. Fick dock en ormvråk i linsen och Maja. På vägen hem stannade jag vid en åker och fotograferade en flock fåglar som såg ut att göra sig i ordning för eventuell flytt söderut kanske. Text finns under vissa bilder.

 

Strax bakom detta foto, flög örnen ut bort mot horisonten. Lika bra att ta en selfie istället :)

Den här bilden är inte från idag men Jan du ville ju ha en bild på Maja när hon badar ;)

Långt bort skrek den i stormen!  (Inte fotat idag)

Inlagt 2019-08-11 16:06 | Läst 843 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fin bild på Maja som tittar ut över vattnet. Snyggt även på stararna, det kan vara svårt att få det bra då det är många i flocken
Svar från Joakim88 2019-08-11 16:54
Tack Peter :) ang Stararna ( tack för infon där) så fotograferade jag bara en serie utan att titta i kameran. Fotade på måfå, tyckte att dessa 3 blev hyfsade hehe :)
Trevligt! Så där är det ofta.. de bästa bilderna blir aldrig tagna de hamnar på näthinnan och i minnet istället.. Badbilden på Maja var extra fin, härligt med vågen! Alla djur som badar brukar bli fint på bild inte minst fåglar.. Ja, Starar har jag haft en del som flugit hit och dit här när jag egentligen fotat Tornseglare från balkongen, och så kommer det plötsligt lite flockar med Starar.. men senaste dagarna så har Stararna försvunnit, troligen har dom dragit söderöver..
Hälsn!
Svar från Joakim88 2019-08-11 16:58
Visst äre så, det är andra gången nu som vi gått "på" en örn där. Tack så mycket :) Det har du rätt i.
Fick reda av Peter att det nu var starar och som du skrev så är det nog dags för flytten även här.
Men vi har ju ormvråk, örn, å kanske några fler rovfåglar kvar i vinter å de e ju kul :)
Fina bilder! Lite höst över dem.

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2019-08-12 10:46
Tack Johnny ja exakt :)