Rovfågeln

Är i mitt tycke ett väldigt spännande motiv, eller rättare sagt spännande levande varelse. Åter igen lite bilder från örn gömslet från oktober månad. Men denna gång inga örnar utan lite bilder på röd glada och ormvråk. Det intressanta med gladan var att den satte sig aldrig på marken och åt av åteln utan den cirkulerade över platsen för att sedan störtdyka och försöka ta någon köttbit från marken. Flera utav dem lyckades men det gjorde inte jag med min kamera, att följa med i den hastigheten när kameran var fast på ett stativ... Jag märkte även att gladan var inte så omtyckt av vare sig kråkorna eller korparna. Antar att de inte tyckte om gladornas strategi. Och något som man märker när man sitter i ett gömsle är ju att se alla dessa fåglars beteenden vilket är mycket intressant. Ett minne som jag har därifrån och som jag inte kommer att glömma var när en glada stört dök och fick tag i en restbit av en fågel som den flög iväg med för att sekunden och då menar jag sekunden senare bli jagad av en fullvuxen havsörn. Gladan släppte bytet och örnen landade för att ta åt sig :) Så där var örnen snabbare än gladan, antagligen för att bytet tyngde ner fågeln.

Ormvråken var desto försiktigare den satt gärna en lång stund på någon pinne/gren för att kolla läget. Och så länge örnarna var på platsen så avvaktade den. När de väl ätit och flugit iväg så gjorde den korparna och kråkorna sällskap. 

Alla foton här är tagna på höga iso förutom något enstaka pga vädret som var dystert den dagen, ja som november nu då.

Vissa bilder är faktiskt inte alls skarpa och bra tycker jag men jag vill visa dem ändå, just för att jag gillar fågeln :)

Finns text under vissa bilder.

Röd Glada en otroligt vacker rovfågel som är väldigt sällsynt här uppe i Västergötland så ni Skåne bor kan skatta er lyckliga att ha en sådan fin fågel hos er :)

  

1. Kråka 2.Röd glada 3.Skata 4.Korp

Ormvråken är mycket mycket vanlig rovfågel här som jag bor, året om men väldigt vacker att få se på nära håll. Tror att det kom med en örn bland nedre bilderna också :)

Korpen är inte så liten den, har dock dragit lite för hårt i skuggorna här ser jag.

Och som sagt fåglarna ser mig inte men de hör kamera ljudet vilket är väldigt störande... Spegellöst kanske??!......

 

Inlagt 2019-11-24 19:15 | Läst 2038 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, gladan är vacker och elegant. Din bild på den är otrolig fin, men även de andra bilder är mycket bra!
Svar från Joakim88 2019-11-24 20:03
Tack så jättemycket Wolfgang det är väldigt roligt att höra :)
Ha det gott
Snyggt överlag, vackrast tycker jag första gladan i profil är. Intressant berättelse till bilderna. Tycker du har klarat ISOt bra, men man behöver vara efter 10.00 vid den här tiden på året för att få ut det där extra med bilderna utan att slita ner sig i redigeringen, det syns iaf tydligt vid redigeringen att man har brus i skuggor och där man skärper upp, även om det inte blir så farligt när man sedan presenterar det i bloggen
Svar från Joakim88 2019-11-24 20:06
Tack så jättemycket Peter :) Ja nu är det verkligen höga iso, du vet innan jag fotograferade fåglar så var det mycket landskap /natur och där låg jag på iso mellan 100-1600 vintertid men då var det ju lugna motiv ;)
Vissa bilder ser bättre ut här än vid datorn kan jag säga hehe.
Tack
Väldigt fin fågel med snygg teckning..gillar speciellt andra bilden. En typ triangelkomposition
med Gladan på topp..Börjar du inte bli väl hårig?? Har rakhyveln gått sönder ;))
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Joakim88 2019-11-24 21:43
Det tycker jag med, tack Gunte :)
Ja den bilden blev ju lyckad :)
Haha jo jag känner det nu får nog införskaffa mig lite rakprylar :))
Många fina bilder här! Gillar den första och nr. 13 med Ormvråken och Korpen extra mycket! Ser inga som helst problem med högt ISO här.. Det går fint att fota även nu i november, det är ju uppenbart.. har själv noterat det! Nu är det bara 4 veckor kvar sen vänder det.. dagarna börjar bli längre igen, och jag brukar märka det redan 2-3 veckor in i januari i min lägenhet 8 våningar upp, plötsligt är det inte mörkt längre vid 15:00..
Hälsn!
Svar från Joakim88 2019-11-25 08:45
Tack för det Jan :) Vad roligt själv så får jag nog redigera om den tycker jag då jag dragit upp skuggorna lite för mycket...
Ja det funkar allt men tänk om lite sol ändå kunde få titta fram hehe
Vad fort det går, snart december sen är vi inne på 2020 =)
Oj så mycket fint! Och Gladan är en otroligt elegant fågel på dina bilder! Hälsningar/ Björn T
Svar från Joakim88 2019-11-26 09:14
Tackar Björn =) Ja visst är den vacker, synd att den inte finns här hos mig vår och sommartid hehe
Härliga bilder från gömslet.
Gladan är en fantastiskt fin rovfågel som jag skulle vilja fota mer.
Mvh
Fredrik
Svar från Joakim88 2019-12-09 08:36
Tackar Fredrik :)
Det är samma här önskar att den fanns mer än i bara Skåne typ.
Fina bilder, visst är det Friskens gömsle du varit i? Jag var där i veckan och en del av pinnarna är väldigt lika en del på mina bilder =)
Jag upplevde samma sak som dig med rödgladorna. De for som störtbombare och försökte snappa bitar. En adult gick faktiskt ned en stund och åt, men bara en på två dagar. Vi hade brungladan nere fint på åteln vilket var kul!
Det är ett skitbra arrangemang Göran har, det var knappt en fågeltom stund på två dagar.
Ha det bra!

Mvh

Daniel A
Svar från Joakim88 2019-12-15 08:50
Hej Daniel och tack så mycket :) det stämmer :)
Javisst var gladorna härliga, den bruna Gladan hade jag aldrig tur att få se.
Ja detta var mitt första gömsle men jag tyckte att det var riktigt snyggt med miljön och allt :)
Tack detsamma!