Regn och fint möte

Imorse var det stekhet ute (Ronald jag fick avbryta efter ca 1,5h pga svärm av mygg). Sen kom det regn på eftermiddagen vilket faktiskt var ganska så skönt trots att hela maj månad blåste och regnade bort.

Det fick mig att bläddra i arkivet från en dag i maj när vi hälsade på Stig och då sken solen till att börja med...

Bilderna bör förstoras :)

Sen blev himlen nästan kolsvart, valet var ju att vandra hem nu eller söka skydd under en gran. Vi valde nr 2. Tog vårt pick och pack, gick längs med sjökanten och hittade ett bra "regnskydd" att sitta under.

Regnet kom och det öste ner. Trots det så såg jag en gjuse som flög där ute över sjön (efter en bra stund måste jag tillägga). Hade ju med mig en fisk som Stig skulle ha fått men avbröt pga regnet. Och detta är inte Stig utan en annan gjuse som jag har stött på då och då här hemma (lägg märke till stjärtfjädrarna, de är intakta här). Plockade fram björknan, klev ut på berget och visslade samtidigt som jag slängde ut fisken när gjusen var hyfsat nära.

Den visade intresse direkt och gav ifrån sig sitt fina läte. Jag hann med nöd och näppe springa tillbaks under granen där Maja låg och kameraväskan plocka fram kameran för att fota denna serie :)

Han var nog superlycklig över att ha fått en fisk så här lätt och snabbt i detta hällregn. Och jag ska väl villigt erkänna att en gjuse med fångst i regn var ju inte fel att få på bild :)

Fisktärnan fick kämpa däremot ensam i regnet...

Men den såg ut att njuta ändå :)

Vi satt kvar ytterligare en stund men regnet tog aldrig slut så det var bara att traska hemåt...

Inlagt 2021-06-07 19:02 | Läst 1622 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tjusigt med gjusen i regnet. De blir bortskämda om du servar med fisk t o m när det är dåligt väder. Den bjöd på en fin bildserie i alla fall och sista bilden på tärnan är ju läcker.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2021-06-07 20:34
Tack så mycket, tyckte det med :)
Jag matar dem inte längre ;)
Visst gjorde han och tärnan kämpade på där.
Ännu en fin serie på gjusen. Dagen påminde lite om min tur till en skogsäng vid Söderåsen, otroligt varmt men också massa mygg, det blev dock något värre mygg ute på ängen men den höga luftfuktigheten och värmen gjorde att glasögonen immade igen och det var svårt att kontrollera skärpa och man fick helt lita på AF. Mitt Samyang utan AF kunde jag glömma det gick bara inte
Svar från Joakim88 2021-06-08 07:35
Tack Peter :)
De finns överallt de där vampyrerna hehe. Du jag känner igen det där med imma. Fotade lärkfalken förra sommaren strax efter regnet, upptäckte att objektivets glas var immigt och det fick jag ju inte bort pga hög luftfuktighet..
Men med din Z6 så kan du väl fotografera genom displayen med hjälp av röd/gul/blå konturframhävning trots manuellt objektiv?
pdahlen 2021-06-08 07:50
Det tänkte jag inte på att testa, jag brukar använda konturfärgerna för att se var skärpan ligger men då via sökaren. Nu såg jag inte några färger alls, jag tog några bilder genom att fokuspunkten blir grön vid skärpa, den kunde jag se annars körde jag AF på de andra objektiven. Tveksam om man ser något vettigt på displayen när det är ljust ute, har ofta behövt granska bilderna i sökaren. Det är inte lätt, bättre på vintern, mörkt och inga mygg :)
Den innan "touch and go" är bara så läcker!
- hawk
Svar från Joakim88 2021-06-08 07:35
Tack ska du ha Håkan, det är min favorit från denna serie :-)
Läcker serie! Blev häftigt med regnet. Rolig sista bild på tärnan, akrobat.

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2021-06-09 07:07
Tack tack tack Johnny :-)
Läckra bilder på både fiskgjusen och fisktärnan trots regnet. Fast här ser regnet bara magiskt ut och tillförande. Hoppas Maja inte lider av regnet ;-)
Hälsningar Halina
Svar från Joakim88 2021-06-09 15:05
Tack så mycket Halina :-)
Ja regnet gjorde faktiskt mycket här och blev bra.
Maja lider inte, hon är glad när hon får följa med husse ut till skogs/sjön. Vi fikar ju en del så hon gillart :))