Vintern är här

Nu har vintern anlänt. Vi var ute och vandrade längs med sjön i detta "härligt" blåsiga väder (9 m/s), när det började snöa.

Riktigt kul faktiskt då det har varit många gråmulna dagar på sistone. Men så kom även det bitiga kylan också, var inte helt rätt klädd där. Fick dock några foton i detta söndagsväder på vår vandring.

Vänern var på hugget idag och bjöd allt på lite vågor då och då. Ja i alla fall om man blickade ut mot det öppna sjölandskapet. Där var vågorna kraftiga.

Där borta brukar vi bada på sommaren. Idag var vattnet riktigt kallt och badsuget var långt borta.

Tog skydd från blåsten, vid stenstranden bakom några granar där vi fikade lite.

Fick besök av en ung trut skulle jag tro.

Drog vidare när det ökade i vindstyrka och snön blev mer intensiv. Visslade på Maja som vände sig om. Just för att få en bild på henne med huvudet "hitåt".

Det yrde på bra.

Och den flygande favoriten flög förbi i snöovädret. Undrar hur bra den ser när den flyger mot vinden/yrvädret. Jag kunde knappast titta åt det hållet då det stack i ögonen.

Fick passa på att ta några hundporträtt på vovven, nu när snön hade kommit.

Snart kan vi kasta snöbollar ;)

Hemma igen med mättade magar efter maten och braskaminen tänd, sitter jag å redigerar dagens bilder medans Maja sover middag :)

Inlagt 2022-11-20 16:21 | Läst 1549 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Passande murriga och ruggiga bilder. Tycker inte Maja ser så entusiastisk ut som vanligt :) längtar nog mest efter en skön bädd..
HaD/Gunte..
Svar från Joakim88 2022-11-20 18:56
Tackar Gunte :)
Hon gillar snö mer än allt annat med att vara ute vid sjön i yrväder var mindre kul tyckte hon ;)
Ja hon har sovit gott här i soffan.
Det var ju ett riktigt hundväder, men jag tror Maja föredrar soffan. Det blev iaf några fina bilder på Maja 2-4 från slutet. Vi får se vad som händer här i natt och i morgon, lovad snö men man vet aldrig
Svar från Joakim88 2022-11-20 18:58
Det kan man säga minst sagt. Ja om vi ska vandra såhär i blåsten så föredrar hon nog soffan allt. Men så fort man kommer in i skogen då blir det en helt annan Maja :)
Tackar :)
Okej, det har snöat på rejält här nu, så nog kommer det att vara vitt på marken imorgon.
Vinterrusk med mycket mys. Fina bilder på Maja. Förvånansvärt lite snö än.
Badtemp låg på några plus här så nu tas bryggstege upp så inte is förstör den. Pumpar ur vatten för att ny ska få plats under is och utlopp avlastas.
/N
Svar från Joakim88 2022-11-20 19:01
Tackar Nini :)
Maja blev bra trots bister "min". Okej, ja här har det varit snöfritt tills nu.
Det gjorde du rätt i :)
Snön faller, dock inte här än. Tur är väl det kanske. För grannen som klipper gräsmattan två gånger per år. Kom i morse på att höstklippningen ännu inte var gjord. Koltrastarnas stilla tjirpande i äppelträdet kompletterades med motorgräsklipparens något skrovliga läte. Inget väder för en hund att vara ute i att döma av Majas uttryck på bilderna. Trevlig bildserie.

Hälsningar Jörgen
Svar från Joakim88 2022-11-20 19:03
Snön faller på rejält nu. Haha sedär, två gånger per år. Han måste ha en äng på sommaren.
Vilken morgon du fick idag ;)
Hon tyckte allt att det var kul när vi väl var i rörelse, och helst inne i skogen.
Tack ska du ha Jörgen :)
Härligt Joakim, gillar de murriga bilderna! Dessutom med en Havsörn, vilken lyx! Tycker själv att det är skönt att vara ute i busväder.. desto skönare blir det när man kommer hem! Gick en runda i 'närområdet' efter lunch i c:a 15 cm. snö, det var väldigt fint! Såg en dam som oberörd låg och simmade nere vid Tantobadet, hon verkade inte tycka att det var kallt.. såg ut att vara +15° i. vattnet..👙
Hälsn!
Svar från Joakim88 2022-11-20 19:08
Tackar så mycket Jan :)
Ja havsörnen var en lyx att få se denna dag i yrvädret. Förstår inte hur den eller trutarna ser när de flyger rakt in i yrvädret. Men det såg ju att att gå bra för dem. Örnen satte sig (tror jag) i en tall långt långt där borta.
Det är jätteskönt att vara ute såhär, man känner ju att man lever i den här blåsten. Och desto skönare när man kommer hem in till värmen och kan starta upp laptoppen sittandes i en skön soffa :)
Härligt, vi har inte riktigt så mycket snö här än, men vi får se imorgon bitti.
Det var mig en viking till dam!
Jag kände med fingrarna vid sjökanten och det var minus sa fingrarna :D
Maja i blötsnö blev fint även om hon inte ser ut att riktigt uppskatta vädret. Jag gillar bilden där ni fikar och näst sista med den låga vinkeln bäst. Hundpromenad i hundväder. Mysigt att sova middag i soffan efteråt. Men hon måsta ha varit både dyblöt och smutsig när ni kom hem, eller?
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2022-11-21 08:09
Det tyckte jag med :)
Just snö är en stor favorit för henne, men blåsten ute vid sjön var inget vidare skulle jag tror med tanke på hennes uttryck. Ja det kan man säga, hundväder.
Jättemysigt och med braskaminen i full gång :)
Jag duschar av hennes tassar och magen sen blir det handduken innan hon får hoppa upp i soffan, på hennes filt ;)

Tack Lena Holm :)
Ser blåsigt kallt ut där vid sjön, anar att det kändes. Örnarna här uppe i norden är nog gjorda för alla väder, kul att du fick några bilder också. Avslutningsbilden blir ändå vinnare, perfekt avslutning på dagen :-) Hälsningar/ Björn
Svar från Joakim88 2022-11-21 08:11
Hehe det var riktigt kallt och vinterjackan hade ju vart bra att ha på sig igår. Det är dem, tuffa rovfåglar de där. Och en vacker syn att få se dem såhär ute vid sjön. Tack ska du ha Björn, sista bilden var ett fint avslut :-)
Såg inte så mysigt ut förutom att ligga i soffan. Så fina bilder på Maja. Längtar efter mitt lurviga barnbarn Selma, men snart ses vi i Portugal. Bra gjort ändå att trotsa väder och ge sig ut. / Mvh Nina
Svar från Joakim88 2022-11-21 18:16
Hehe det går fint när man väl håller igång och rör på sig. Men riktigt skönt att komma hem och starta en braskamin.
Tack så mycket Nina :) Mysigt vad kul att åka till Portugal och träffa dem där/bo där.
Tack :)
Som så ofta blev Maja bäst på bilderna, särskilt där hon trycker för vinden. Väldigt fina fågelbilder! där vädret gör det lilla extra. Då jag bor på slätten har jag lärt mig vindens kyleffekt, och ett vindtätt lager ytterst är absolut nödvändigt, gärna superunderställ och ylletröja.
Svar från Joakim88 2022-11-24 18:38
Jag håller med dig Stefan här. Tack så mycket :)
Snön gjorde det där lilla extra till dessa fågelbilder absolut.
Hehe ja jag borde också veta nu då jag inte alls bor långt ifrån sjön. Får klä mig så framöver ;)