och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Jakten på gräshoppan.

Nämnde tidigare att då det regnade i öknen så luktade det som svamp, här när vi lämnat Gobiöknen och kommit till ett grönare och frodigare stepplandskap så är doften kryddig. Känns nästan som man går omkring i en kryddbod.

Något som vi inte sett tidigare har också dykt upp här, nämligen stora och flygande gräshoppor. den här flyger inte just nu och är då betydligt lättare att få med på bild.

Då de flyger har det ett lustigt ljud för sig, det låter nästan som  när man smackar med tungan uppe i gommen. Ett litet tji, tji ljud. Det ljudet blir lite retfullt då jag försöker få en bild på en flygande gräshoppa. Första försöken blev ungefär så här, då jag ens lyckades få den i sökaren. För de var snabba.

Men med det retfulla ljudet så kan man ju inte ge upp så lätt. Den här hade lite röda färger.

Jag fortsatte försöka.

Beskuren bild.

En med lite miljö.

Även den beskuren.

Sedan gav jag upp.

                                                     föregående --- nästa

Inlagt 2018-08-09 10:49 | Läst 1721 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Flygande gräshoppor! Nog unikt här på Fotosidan. Du lyckades till sist, det är inte lätt att få till bilder på flygande insekter. Här hemma regnade det några droppar i natt och jag stod vid fönstret och drog in doften med välbehag.
Svar från Margareta Cortés 2018-08-10 10:05
Tack Stefan!
Det var inte lätt att hinna med dessa flygande gräshoppor. De flög inte så länge och då jag äntligen lyckades få någon i skärpa så landade de.
Men doften i det området var väldigt behaglig.
Som Stefan påpekar, flygande insekter är inte lätt! Men det vet du ju så klart efter att ha fått till riktigt bra resultat efter träget arbete. Fint!
Svar från Margareta Cortés 2018-08-10 10:06
Tack Christer!
Nä, det är inte lätt. Fanns ju annat trevligt att göra där också än att jaga gräshoppor.
Spännande med gräshoppor, lite speciella insekter! Tycker om syrsornas och gräshoppornas ljud när vi kommit in en bit i juli och framåt! Men jag tycker inte jag hört så många den senaste tiden.. dom kanske inte gillar torkan som varit och är här..? Tycker bilderna blev bra!
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2018-08-10 10:08
Tack Jan!
De här lät så speciellt att det var svårt att ignorera dem. Stora är de också.
När du säger det så har jag nog inte heller sett så många gräshoppor här hemma, det brukar ara många runt vår tomt. Men de är så små om man jämför med de här flygande.