Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Med en Hummer ut i öknen.

Vår ökensafari kan börja och här gällde det verkligen att spänna fast bältet ordentligt och ha koll på var det gick att hålla i sig. Här ute är Yousof ingen försiktig förare, han drar på samtidigt som han undrar om jag är beredd med kameran. Jag har fått flytta fram till det främre passagerarsätet för att kunna fota. Bra tyckte jag men hade ingen aning om att ibland, eller ofta, så behöver jag båda händerna för att hålla i mig med och även att hålla undan kameran för att inte slå ut alla tänder och krossa näsa och glasögon.

Vi har den stora vida öknen framför oss. Den ser ganska platt och beskedlig ut så här på håll.

Men verkligheten är en annan. Det är inga små sanddyner och backar där ute. I början ser det heller inte så backigt ut.

Men Yousof säger att vi ska upp på toppen av den här dynen.

Uppåt går det och jag är övertygad om att när han tar en sväng ut över kanten som syns i mitten här så kommer vi att välta, men i sista stund så rätar bilen upp sig och jag kan börja andas igen.

Yousof, vår förare, påstår att han aldrig har vält men jag har lite svårt att tro honom för det känns ibland som millimetrar från att tippa omkull.

Uppe på toppen stannar vi en liten stund och beundrar utsikten. Det är lite för brant runt om bilen för att gå ut i sanden.

Men här uppe är sikten lång. Vi ser en stad långt där borta. Det är inte Dubai (tyvärr har jag glömt vad den heter).

Efter en liten andhämtningspaus där uppe på toppen så rullar vi vidare. Bilen fullkomligen tippar ner över kanten på den sanddynen vi står på och färden fortsätter.

Vi kör rakt ut i öknen och det går undan. Vår förare gillar att skämta så han tar flera häftiga svängar och även upp på kanter där jag är säker på att vi kommer att välta men vi håller oss hela tiden på rätt köl.

Här ute kan jag inte se att det finns några riktmärken att köra efter så jag frågar Yousof hur han kan hitta rätt här, men han bara ler. Överallt omkring oss är det sand och sand och sand.

Fortsättning följer.

Postat 2015-01-30 14:48 | Läst 7465 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Jag har åkt Hummer...

...och klappat en fågel som jag trodde var en falk och en kamel som vi kallar för dromedar.

I dag ska vi på utflykt. Kameran är packad och vi står bara och väntar på bilen som ska plocka upp oss.

Undrar om det kan vara den här. Den ser ut att ha varit med om lite äventyr och ser också robust ut.

Men det var ingen Ford som kom och det var inte heller den här, även om det var det bolaget vi hade bokat utflykten med.

 Det var en Hummer som kom. Jag ska få åka H U M M E R! ! !

Resan startar och för att komma till vårt mål för dagen så måste vi åka motorväg i ungefär en timme. Inte något litet äventyr det heller för det verkar inte som om trafikreglerna gäller så där värst mycket här i landet. Omkörningar görs i alla filer och filbyten sker lite av en slump, det är mer än en gång som vår chaufför Yousof får väja för bilar som irrar omkring. De dubbla hastighetsskyltarna förbryllar något och vi får veta att den övre är maxfart och den nedre står för minimihastigheten. Den undre verkar alla respektera, åtminstone då det inte är köer, men den övre känns mer som en rekommendation.

Efter en timme kommer vi ut till dagens första delmål och vi är nu ute i öknen. Det är ett stopp som tydligen är obligatoriskt att stanna på för arrangörerna av utflykterna för här kan man göra av med lite pengar på kamelridning, fyrhjulskörning i sanden, rida häst och en del annat skoj. Man kan shoppa loss också på supermarket.

En kamel i minimal inhägnad försöker charma till sig en pratstund...

Hon är ganska kelig och hon vill gärna bli klappad.

Fast när hon försöker charma till sig en puss så avstår jag, trots att hon är så söt.

Strax intill sitter det två jaktfalkar.

Båda har huva på sig men de har inget emot att bli lite kliade. De verkar gilla det.

Förstår att de har huvan på sig för att de ska sitta kvar på pinnen för när jag pratar med falkeneraren och undrar över huvan så tar han av den och fågeln blir alldeles vild och vill först flyga iväg innan den lugnar ner sig och sätter sig på pinnen igen.

Den lugnar i alla fall ner sig och låter sig fotograferas.

Tala om falkblick.

Jag överger falkarna och kamelen och kollar in de som leker med fyrhjulingar ute i ökensanden.

Men nu är det äntligen dags för oss att ge oss av, för det som vi kom hit för och som var målet för utflykten var en tur ut i öknen. Först måste lufttrycket i däcken reduceras till hälften.

Jag vinkar farväl till min nya kompis, som ser ganska cool ut.

Hallå där! Det där är ingen klubba eller cigarett, spotta genast ut sugröret.

Vi drar iväg ut till den stora öknen. Där står det en samling bilar som ska åka iväg i grupp men vår bil ansluter inte till dessa utan vi far iväg på egen hand.

Yousof  berättar att allt skräp där vid startpunkten ut i öknen och även ute i öknen inte beror på turisterna utan det är befolkningen själva som har helgutflykt och inte tar reda på sina sopor.

Fortsättning följer snart...

Det är fint att få gå igenom de här bilderna nu och tänka tillbaka på dessa dagar med behaglig sommarvärme och upplevelser med snö och slaskväder här hemma, speciellt i dag då jag var till ögonsjukhuset och det konstaterades att det inte hjälper med några linser mot för min ögonsjukdom utan det blir operation.

Postat 2015-01-28 22:38 | Läst 11670 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Flotta och dyra bilar och även lite andra fordon.

En av de första sakerna som jag la märke till då vi landat i Dubai och var på väg till hotellet var att det var så övervägande antal av vita och ljusa bilar.

Senare fick jag förklaringen till det. Den första morgonen var det väldigt disigt och många av alla de höga husen försvann upp i det disiga, men det var inte vanlig dimma som låg över staden utan det är sand som är i luften och den lägger sig som en hinna över bilarna. På de ljusa syns det inte lika mycket, så det var förklaringen och nog stämmer det också.

Förutom alla ljusa bilar så har jag nog aldrig sett så många dyra bilar som här. En av förklaringarna är säkert att det inte är någon skatt på bilar. Många rika människor bor det också här, men kontrasterna mellan de som har och inte har är stor.

Här har vi till exempel en Ferarri

Och en Lamborghini.

Alla bilar är inte vita och de som äger de här bilarna har säkert någon som tvättar den åt dem. En röd Ferrari är ju snygg. Till den här var det kö för att fota, de flesta ville posera bredvid bilen.

En annan röd Ferrari stod parkerad utanför vårt hotell.

Två gula Ferrari  glassade omkring på gatorna, tror de ville visa upp sig.

En Aston Martin, fast James Bond syntes inte till.

Från andra sidan.

På VIP-parkeringen utanför stora köppalatset Dubai Mall fanns det alltid några exklusiva bilar som Rolls-Royce. Kan det här vara en Phantom?

En del hade dessutom valt färger som verkligen stack ut.

Jag var inte ensam om att fånga dessa på bild.

Ferrari igen.

Det här är också en Ferrari, inte så dåligt att börja sina dagar i en barnvagn av märket Ferrari.

Aston Martin

Bakifrån.

Även polisen glassade omkring i tjusiga bilar, Audi R8.

Den här Audin hade tjusigare färg...

...och ett häftigt luftintag.

Den här bilen tillhörde väl inte någon av de dyraste, det är en Corvette, men föraren blev väldigt glad då han blev fotograferad. Han sken upp som en sol.

Det fanns lite småbilar också. Den här är väl söt.

Parkeringsböter kan man få även i Dubai. Polisen här har grön uniform.

En del förare ville visa att de körde säkert.

Taxibilarna ser ut så här, de finns i olika färg på taket, färgen anger vilket bolag de kör för. Finns även Ladies taxi, de har rosa tak och körs av kvinnliga förare. Fanns inte så många av dem så jag missade att fota  båda gångerna jag såg någon.

Träffade på en färggrann av de dyrare som inte bara var parkerad utanför någon glassig butik, utan var ute och luftade på sig.

Alla bilar går inte så fort heller, det gäller att hålla ryggen fri så man inte får en buckla där bak.

Det här är inget vrålåk, men som synes så hade skolbussen en praktisk stoppskylt som fälldes ut när den stannade.

Ska man ut i öknen kan den här varianten på bil vara praktisk.

Eller varför inte en liten MOKE.

Till sist min favorit. En Maserati.

Visst är den elegant.

En gul skulle vara fint också.

Postat 2015-01-26 13:33 | Läst 13831 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Burj Khalifa

Khalifatornet eller som det heter på arabiska Burj Khalifa är, som de flesta säkert vet, världens högsta byggnad. Det är 828 meter högt och har 164 våningar. Namnet Khalifa har tornet fått efter Förenade Arabemiratens president. Man kan åka upp i det huset för att se på utsikten, då kommer man till våning 124 och får då dessutom åka med världens snabbaste hiss. Hissen går i en hastighet av 64 km/h - 18 meter i sekunden! Bokar man biljetten via nätet så kostar det ca: SEK 447,00 och vill man lyxa till det och ha en "gå förbi kön biljett" så går den på  SEK 1 117,00. Köper man biljetterna på plats så är det ändå dyrare. Lite vanskligt är det att boka via nätet för man måste bestämma både dag och klockslag i förväg och är det då dis eller massor av sand i luften så kan det hända att man inte ens ser ner till backen.

Eftersom vi var i på plats och det var klart fint väder den dagen så passade vi på att kolla om det fanns några tider lediga för ett besök där uppe. Ja, som bilderna visar så lyckades det inget vidare.

Utsålt!          och utsålt även dagen därpå! 

Så det är förklaringen till varför vi aldrig åkte dit upp. De andra dagarna hade vi annat för oss.

Men titta på huset utvändigt gick bra. När vi kommer ut på torget så får jag en lite "surt sa räven känsla" för visst är det ganska disigt ändå. ;)

I den konstgjorda sjön kan man vissa tider se en vattenshow, just när vi var där så var det några dykare som var ute med båt.

Även en städbåt var i farten.

Men det höga huset då? Ja jag fick backa och backa för trots att jag hade 28mm på kameran så räckte det liksom inte till. Fick skarva ihop två bilder här.

Då är det praktiskt med filmkamera, men även då får man ha en böjlig rygg.

För att få en bättre överblick gick vi igenom Souk Al Bahar.

En elegant souk som byggts upp här.

Där på andra sidan sjön gick det bättre att få en bild med både sjön och tornet.

För att få lite känsla av hur högt det egentligen är så kan man jämföra med de stora skyskraporna bredvid. De ser mer  ut som tändsticksbyggen så här.

Tar lite bilder från andra håll också.

Vet inte om det stämmer men läste en artikel i SvD att 1/3 av alla världens lyftkranar befinner sig i Dubai. Låter som väldigt mycket eller väldigt få i den övriga delen av världen, men hur det än är så nog var det otroligt många kranar där. Det byggdes hysteriskt.

Postat 2015-01-24 10:13 | Läst 8986 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Dubai Mall

Är man i världens största köppalats så vore det nog lite dumt att gå därifrån utan att åtminstone titta lite på alla butiker och utrymmen som de skryter med. Här har alla de stora och kända märkena egna butiker.

På den våning där vi kom ut från akvariet verkar alla exklusiva klädesmärken ha en barnvariant. Passande för det är säkert många barnfamiljer som kommer ut just där.

 

Allt här är stort, blankt och elegant.

Fast jag hittar även ett för oss svenskar välkänt märke.

Det finns 95 hissar och 150 rulltrappor i byggnaden så med tanke på det är det inte så konstigt att man irrar runt lite och mer eller mindre går vilse.

Blir man allt för trött i fötterna så kan man ta en taxi.

För det finns fyra våningar och 1.200 butiker att shoppa loss i.

Man behöver inte heller gå hungrig på det här stället för det finns 120 restauranger och kaféer och även något att titta på då man fikar.

Inte nog med att det är stort med mängder av butiker, biosalonger och restauranger; här finns en ishockeyrink också.

Jag trodde att underlaget var någon slags plast men det är riktig is. Den här dagen var det konståkningsträning och det var inga amatörer som var där och tränade.

Postat 2015-01-22 15:04 | Läst 7933 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa