Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Reseförberedelser

En resa börjar med planering och visst planeras det nya resor, den här gången har jag tänkt mig att besöka bl.a Tibet.

Planeringen är att komma iväg i höst. Vet att uppe i bergsbyarna i Tibet är det väldigt fattigt och även kallt. Minns att då jag för tio år sedan, var på vandring i Nepal så var det mycket, mycket fattigt. Barnen sprang omkring lättklädda med "rinnande näsor". Var inte förberedd på den enorma fattigdommen före den resan och hade inte med mig något som de behövde. Pengar fick vi inte ge barnen bara för att inte förstöra dem så att de tyckte det var lättare att tigga istället för att satsa på skolan och utbildning. De bad oss att spara pengagåvorna tills vi besökte en skola.

Så nu håller jag på att förbereder mig på ett annorlunda sätt än före Nepalresan. Alla mina garnnystan och restgarner har plockats fram och stickorna går varma. Har fått ihop en liten hög med sockor nu och fler hinner det bli. Hoppas att de ska värma små frusna barnafötter sedan. Kul är det dessutom.

Postat 2010-01-25 13:47 | Läst 5630 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tecken av kärlek

Skrev ett blogginlägg i september om att välja väg, men det är inte alltid så lätt att följa det man bestämt sig för.

Har den senaste tiden inte känt för att fotografera och vid de tillfällen som jag ändå gjort det så har det inte blivit något bra heller. Funderade på att lägga av helt och hållet, inte göra något mer försök ens. Varför anstänga sig då det inte känns kul tyckte jag.

I morse då jag och hunden tog vår sedvanliga morgonpromenad så gick jag fortfarande och funderade på det, det var så vackert i alla träd med snö och frost men jag hade lämnat kameran hemma och tyckte nog att det var lika bra..................ända tills jag kom fram till stället som jag fotograferat som symbol för att välja väg.http://www.fotosidan.se/blogs/magganfs/36560.htm#comments

Jag stannade upp och undrade om det var någon som ville sända mig ett tecken eller budskap, hade inte kameran med mig men återvände på en ny hundpromenad nu på lunchen och tog en bild.

Jag kanske behåller kameran ett tag till och gör några nya försök att fotografera, behöver ju inte ha så bråttom.

Postat 2010-01-15 13:35 | Läst 8630 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera